Poz svima ugradio sam plin nedavno i danas slucajno pogledam koliko su dizne razbusene pise 1.8mm.Znam da se one krivulje ne poklapaju,koliko bi trebale biti razbusene dizne motor je 77kw 105 Ks.Dizne su valtek crvene tomaseto isparivac i stag 4 plus komp.
G4 1.6 16v
Collapse
X
-
Proverio sam nisu naso sam ekser od 2mm i ne moze da prodje,ako bih samo razbusio recimo na 2.20mm naso sam po nekim tabelama da je to promer potreban za ovaj motor da li bi to bilo dovoljno ili bi moralo preko kompa jos sta da se podesava.HvalaLast edited by canibal86; 14.12.2014, 23:18.
Comment
-
-
Neke osnove vec znam,zanima me koliko moze to sto su dizne manje i sto se linije nisu poklopilo da steti motoru inace auto dosta dobro radi na plin ne trza vuce oke.Samo sam primetio da malo na benzin zeza rad u leru pa kontam da ga mozda ta plinska mapa ne remeti u radu?
Comment
-
-
moj dragi kolega sigurno nije video sta si napisao,plinska mapa sa radom na benzinu nema nikakve veze,dakle razbusivanjem ili stelovanjem plinske mape,nece se ni u kom slucaju promeniti rad na benzinu,ali ako nastavis da ekserom proveravas razbusenost i pri tom pokusas da stelujes mapu osecam da ce doci do poremecaja rada na gasu,skoro da sam siguran...u srbiji ima vise kablova za stag nego strugaca za led...napominjem da ovo pisem krajnje dobronamerno bez namere da icije znanje podcenim ili dovedem u pitanje...samo znam da kad bi serviseri delili kablove, imali bi pune ruke posla
Comment
-
-
Druze verovatno si veliki procenat u pravu,sto se tice eksera samo sam odvrnuo uvodnik sa dizne i proverio sa njim koji je promer rupe posto pise da je 1.8mm drugi nacin za proveru ne znam.Ovde sam na forumu dosta puta procitao od strane servisera da losa plinska mapa moze da remeti rad na benzinu pa od tud i moj zakljucak.Pokusat cu samo da uslikam mapu i predstavim ovde da cujem misljenje jel to oke sva misljenja su dobro dosla.
Comment
-
-
Kao pijani Jovica
Uglavnom, pritisak je velik, dizne su male i zelenu crtu treba da podigneš da bi bila ista kao plava.
Veoma loše ako ovako voziš duže.
Comment
-
-
Vozim ovako vise od godinu dana,primetio sam da se pomera i vreme ubrizgavanja na plinu kad radi.Kako vam izgleda map senzor pritisak jel to premali pritisak za rad u leru?Naso sam u uputstvu da dizne bi trebale da budu 2mm a pritisak 1.14 bara jel to ok za ovaj motor?Last edited by canibal86; 19.12.2014, 18:07.
Comment
-
-
Da li si pročitao prethodne dve poruke, pre ove tvoje?
Comment
-
Comment