nisam video,ali je moj burazer,njegov mehaničar,pa me zvao pre neki dan i čitao parametre,Inače problem je nastao posle zamene gasnog ECU-a.E sad s obzirom da je to PSA,koji može imati kontra polove,a sve je zakačeno izgleda na džekove,moguće da je problem tu.Mada,čak i da je to opet je čudno to što uopšte radi na gas,ali videćemo,treba prvo to proveriti
Peugeot 307 1.4 xr i novi LPG TEch
Collapse
X
-
Jesam, ja sam bio kod Ace u Batajnici, i zaista njemu verujem, jer auto poznaje u prste, i uvek mi se nasao pri ruci, kada sam imao sitnijih problema. To vece je on zvao brata i jos dva druga koji imaju gas servise.
Kako je gas pod garancijom, da ja jurim gasadziju prvo ili da zamolim Acu da postupi kako kako je Dora naveo:
Zaključak na kraju. Skineš obe kleme sa akumulatora, prespojiš jednu na drugu žicu, plus i minus klemu da se isprazne svi kondenzatori, ostaviš tako neko vreme (kraće, desetak minuta) pa ih vratiš na akumulator. Prethodno izvadiš osigurač gasa koji se nalazi na plus klemi u okolini, ima kućište i obično je na desetak petnaest santimetara od kleme.
Voziš auto dva dana na benzin i odeš kod mehaničara da proveri vreme ubrizgavanja. Ukoliko nije dobro neka popravlja, ukoliko je dobro (3-5ms, ne znam tačno za taj motor ali nije više) neka gasadžija popravlja.
Comment
-
-
najbrže i najjeftinije je kako je Dora naveo,da se proba.Ako se ništa ne desi,onda će morati na operacioni sto.Ako ne nađeš gasadžiju.onda možeš nastaviti i sa Aleksom,iako nije gasadžija,ima ko da mu pritekne u pomoć oko detalja.
A kad sve bude završeno,plaćaš riblju čorbu u Kruševicu
Comment
-
-
Originally posted by speedplus View Postnajbrže i najjeftinije je kako je Dora naveo,da se proba.Ako se ništa ne desi,onda će morati na operacioni sto.Ako ne nađeš gasadžiju.onda možeš nastaviti i sa Aleksom,iako nije gasadžija,ima ko da mu pritekne u pomoć oko detalja.
A kad sve bude završeno,plaćaš riblju čorbu u Kruševicu
A vidim ja da cemo svi u Krusevicu na riblju corbu kod Cirimidziju
Comment
-
-
bio ja danas kod gasadzije, ali nije bio glavni majstor, pa dok sam objasnio onom segrtu, bilo je na kraju, kakvo objasnjenje, takva i popravka. On je svasta nesto podesavao i kliktao po onom kompjuteru.
Ujutru, kada sam krenuo do njega, vozio sam samo na benzin, onda je on krenuo sa prvim stelovanjem, pa je trazio da desetak kilometara vozim na gas. Vratio se ja, on ponovo nesto stelovao. Kaze da je suvise bila gusta smesa ili sta vec i da je to on sada sredio i da je ubrizgavanje oko 4.6 ms. Ne znam kako gasadzija moze da spusti vreme ubrizgavanja benzina, ali ajde,da mu verujem?
Krenem od gasadzije, vozim i u toku voznje pri naglom kocenju na semaforu i naglom obaranju brzine, auto se ugasi. Upalim i nastavim da vozim. Vozio sam duze u toku dana, palio, gasio i vise se ovaj problem nije pronavljao.
Malopre supruga krenula ka gradu i javlja mi da je auto tek iz trece upalio.
posle dva sata trebala da se vrati i javlja da je auto ponovo upalio iz treceg pokusaja. Ranije se ovaj problem nije javljao.
Ne znam da li ovo zezanje oko paljenja ima veze sa danasnjim stelovanjem plina, jer auto pali na benzin?
Comment
-
-
u velikoj većini slučajeva,da bi se dobro naštelovao uređaj ili primetile eventualne anomalije,preporučuje se(možemo reći: obavezno je),štelovanje u vožnji..Razna pomagala,u software-u,bivaju zloupotrebljavana od majstora,to jest,isti,umesto da ih koriste kao pomoć u radu,oni ih koriste kao pomoć,da ne bi gubili vreme sa štelovanjem u vožnji.
Comment
-
-
Nakon prvog stelovanja, skocila potrosnja 14l/100 km. Testirao dva puta i iznervirao se.
Danas sam ponovo isao i drugi majstor je skoro dva sata nesto stelovao, testirali, presli oko 30 km, te gas, te benzin. Objasnio mi je da su dizne suvise "jake" za moj motor 1.4 i da je neka bogata smesa umela da ujtutru dovede do stucanja pri prebacivanju, a dok je motor jos hladan.
nakon danasnjeg podesavanja, ostalo je da testiram, a ako ponovo bude problem, onda ce skidati dizne i menjati ih.
Priznao je bar da nije greska u benzinskom sistemu, vec da je gasni sistem u pitanju.
Comment
-
-
Problem se ponavlja.
Danas sam bio ponovo, i sam vlasnik servisa se ukljucio u resavanje problema.
priznali su da je greska u plinskim diznama, bar na to sumnaju. Promenjene su neke cetiri cevcie, i taj promer sa 2.4 zamenjen sa 1.8. smatraju da je prebogata svesa ujutru gusila auto. Onda smo seli u auto, stavili kopjuter i presli jedno 80 km. On mi govori kako kada da vozima, a on je nesto kliktao po kopjuteru. Na kraju me pitao kada sam svecice menjao. Promenjene su pre nekih 10.000 km.
Sada kao sve OK.
Ja samo cekam da svane pa na hladno da ga probam
Comment
-
Comment