Negativan uticaj plina na rad na benzinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lemy
    CBC Član
    • 01.03.2008
    • 39
    • Beograd

Negativan uticaj plina na rad na benzinu

Zdravo svima,

Ima cudan problem sa autom ali posle vise stelovanja i proba i čitanja foruma ubedjen da je problem u plinu.

Auto je Punto 1,4 16v, a uređaj je mislim stag 300 isa2 (mozda je i 300 premium, znam da je bio najskuplji), dizne mislim da su Valtek i ostalo standardno (tomaseto...). Ugradjeno u najskupljem servisu, nisam stedeo,ali sam vec zamrzeo plin i rado bi izbacio iako sam sa prethodnim autom presao preko 100k km bez problema.

Problem se javlja što hladan auto teško pali, obicno upali tek iz drugog pokusaja, dok je na benzinu štuca, ne prima gas, ne moze da odrzi ler (kao da gubi neki cilindar). Kada dam gas on ne reaguje, pa onda naglo cimne. Epilog vrlo nezgodna i nebezbedna voznja, a i za sada jedan nosac motora. Kada je auto zagrejam ovih problema skoro da nema ali opet auto na benzin ne ubrzava linearno neko krene, pa zastane, pa ponovo krene. Kada je na plinu bolje radi nego na benzinu ali sam juce primetio da ima prekide na visim obrtajima, što me je moglo kostati glave prilikom nekoliko tesnih preticanja kada me je izdao na 4500 o/min kada mi je bio najpotrebniji.
    Ja sam mislio da su dizne zapusene, nasuo sam pun rezervoar benzina, sipao aditiv i vozio nekih 400-500km. Auto je posle 50-100km vožnje na benzin potpuno promenio ponasanje, radio je kao švajcarac, za ne prepoznati. Na kratko sam mislio da sam resio problem aditivom ali ne. Posle prve voznje na plin sve je po starom. Moj zaključak je da plin nesto brljavi rad na benzinu. Ne znam kako ali je tako. Auto je bio na redovnom servisu pre 1,000km, a ukupno je presao od ugradnje 30,000 km, stim da su probelemi skoro od početka korišćenja gasa.

Dajte neke ideje da ne idem ponovo nespreman u servis jer je po njima mapa nastelovana i oni tu ne mogu nista ?

Hvala svima unapred
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Već je sto puta prežvakano, vozi par dana na benzin pa ako se samopravi onda idi do plinadžije, ako ne onda idi do mehaničara.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• lemy
      CBC Član
      • 01.03.2008
      • 39
      • Beograd

Vec sam probao sa ovim, posle 50-100 km auto se samoopravi, ali posle prelaska na plin takodje se samopopravi. Kada odem u servis oni kazu mape se idelano poklapaju sve je ok. Naravno oticici su ponovo cim budem imao vremena, jer je u garanciji.

Intresu je me prvenstveno jeli ovo samo softverskii kvar ili mozda nešto nije u redu i sa hardverom ?

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

Po onome što si napisao,imamo utisak,da je sa autom sve u redu,ali da najverovatnije gasni uređaj,zbog neusklađenosti, pravi probleme i dovodi do ludila benzinski ECU.Ali ovako na daljinu,teško je dati precizan i adekvatan odgovor.Inače,uređaj kao uređaj je dobar i sigurno može zadovoljiti performanse tog tipa motora.Možda se može reći da dizne nisu baš naj-naj,ali,mišljenja sam da bi mogle zadovoljiti.Dosta je primeraka tog motora urađeno sa tim uređajem i rade dobro.Kod tebe najverovatnije treba posvetiti,malo više vremena da bi se otkrilo,gde škripi.Kao što Dora reče,poklopiti mape je najlakše,ali posao time nije gotov.Taj motor je zahtevniji i treba ga kontrolisati i u vožnji,ne samo na ler-u u radionici.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ja bih samo dodao da smo uradili par stotina tona tih auta i da ne postoji bolji auto za plin, ali na svetu ne postoji.
          Hardverski kvar se nikad ne saopopravi, kad se nešto ošteti ne popravlja se samo. Softverski kvar se samopravi

Kad bi auto pokretao windows u slučaju kvara trebalo bi ugasiti, izaći iz auta, zaključati. Zatim otključati, ući u auto i upaliti ga. Ukoliko ne uspe iz prve ponoviti reset a ako i to ne uspe, zvati podršku sa rotacijom...

https.autogas.rs

Comment

• lemy
            CBC Član
            • 01.03.2008
            • 39
            • Beograd

Mudro zboriš, da je hardware ne bi se samoopravio. Probao sam ga sinoc, kada sam ugasio plin, aluto je momentalno poceo bolje da radi, a od jutros radi savršeno, a presao sam samo 20ak km.

Moram videti da u subotu odem u servis i da im sednem na kicmu.

Comment

• lemy
              CBC Član
              • 01.03.2008
              • 39
              • Beograd

Da se samo javim sa vestima i jos nekim pitanjem. Bio sam u servisu i tamo su nešto stelovali, tipa drzi ga na 2500 o/min vozi malo na plin, malo na beznin, pa opet stelovanje. Epilog auto je isao ok od servisa do kuce, ali ga posle toga nisam ni vozio posto sam terao sluzbeni. Dijagnoza je bila da je smesa bila prebogata i da se mapa dosta razlikovala od benziske. E sad pitanja posto mi to nije jasno:

1. Pre oko 1.000-2.000 km je radjen servis gde su mape takodje bile poklopljene (video svojim ocima kao i sada). Kako je moguce da se same rasteluju ? I to nije prvi put, desavalo mi se i sa drugim autom koji ima stag 4, isti servis u pitanju.
              2. U ovaj auto sam ugradi ostag 300 isa2 iz razloga sto je napredniji kontroler i sto ima opciju samo adaptacije i ostalih dzidza bidza. To je bilo dosta skuplje rešenje, ali rekoh necu da stedim, dobar mi je auto da ne kvarim performanse. I sad kakvo je to stelovanje rucno ? Zar taj kontroler nema opciju da sam kreira mapu u zavisnosti od opterećenja, broja obrtaja ... ?
              Koliko se ja razumem ova opcija nije upste ukljucena jer sam je ranije imao na stag 4 gde on u toku voznje pisti kada promenim rezim sve dok ne isrta mapu i posle ide normalno.
              Stvarno mi nije prihvatljiva ideja da platim za ''lcd tv'' a dobijem ''lampasa''. A da druge strane ako se mapa vise puta rastelovala, sta ce je spreciti da se opet rasteluje ?

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

opcija autoadaptacije,ponekad,zna biti mač sa dve oštrice.Na nekim vozilima radi odlično,na nekim ne.Sve u svemu,tamo gde ne radi dobro,našteluje se ručno u 3D(žargonski izraz) i onda to bude ok.Inače,sigurno nisi dobio lampaša

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Mene zanima koliko je to bilo dosta skuplje, samo razlika ako nije problem.

Da bi se nešto raštelovalo prvo mora biti naštelovano.

https.autogas.rs

Comment

• lemy
                    CBC Član
                    • 01.03.2008
                    • 39
                    • Beograd

nisam 100% siguran koliko je kod njih tada bilo, ali se sećam da je drugar ugradio u drugom servisu isto u BG . Ako se dobro sećam stag 200 za 320 ili 340 eur a ja sam platio preko 600 eur. Neka je regularna cena i 100 eur više jer je to bila neka akcija to je opet 50% razlike. Njemu auto ide bez problema, presao je verovatno i vise km nego ja.

E sad dal jeste ili nije dobro nastelovan ko zna, nisam strucnjak, ali svakako ovo sto si rekao ima smisla, i mene buni kako nesto moze da se rasteluje a nije mehanika nego elektonika.

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

cudo je taj beograd sto se cenovnika tice...

Comment

• lemy
                        CBC Član
                        • 01.03.2008
                        • 39
                        • Beograd

Samo da se javim posle godinu dana, da ne ostanem nedorečen, problem i dalje nije rešen samo sam dao još para serviserima. Resetovanje benziskog ECU jer je totalno zabagovao, čišćenje benziskih dizni, provera benziske pumpe, dijagnostike... Na autu sve ispravno ali posle par dana voznje na plin nece da upali kako treba, nece da povuce odmah nego dam gas a on usporava, secka...
                        Auto je bio više puta (pored redovnih servisa u garanciji) u AC Rasic u Beogradu gde je gas i ugrađen i drži vodu dok majstori odu. Oni nešto čakaju na laptopu i to radi nedelju dana pa sve po starom. Problem je naravno prisutan od prvog dana ugradnje. Više nemam živaca da idem kod njih i što se mene tiče tamo neću više kročiti. Jeste da ih ljidi hvale ali što se mene tiče hvala (imao sam ovakvo loše iskustvo imao i sa drugim autom koji vozi moja sestra i koji sam servisirao kod njih misleći da je u stvari problem u mom auto a ne u autogasu). Takodje kada sam vec rešio da pišem da kažem i da je posle pola godine zamenjena i jedna dizna koja je naplaćena iako je auto kao u garanciji (nisu neke pare ali bez veze. Bila devojka pošto ja nisam imao vremena, ja sigurno nebih platio).

I da se vratim na početak, u stvari sam rešio problem , isključio sam gas i vozim se ko čovek. Probaću da odem u neki drugi servis pošto mi je istekla garancija pa ću da vidim. Ako ne, nastavljam na benzin, ali posle ovoga, da izvinu ljudi koji ovo čitaju i koji su zagovornici gasa, nema šanse da ugradim plin. Ako cu da stedim vozicu dizel (sada vozim sluzbeni auto dizel i milina jedna. Zbog toga nisam ni potezao rešenje ovog slučaja sa plinom pošto auto vozi devojka).

Hvala svima na trudu (ako je neko siguran da moze da ovo trajno reši a negde je na 100km od Šapca neka mi piše na PP).

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Morao bi doći jednom ili dva puta, jednom da uradimo a drugi put ako treba po pare, ako ne treba onda samo jednom
                          I odmah da ti kažem, to što si tražio bolji kompjuter je tvoja greška a mnogo manje i od servisera koji ti nije objasnio da za taj auto to ne treba.
                          Već sam rekao, nema boljeg auta za gas od Punta...

Usput koliko je prešao na gas?

https.autogas.rs

Comment

• lemy
                            CBC Član
                            • 01.03.2008
                            • 39
                            • Beograd

Kada sam rekao da cu otići kod još jednog majstora upravo sam mislio na tebe. Zbog preporuka prvenstveno ali i auto mi je u Novom Sadu posto sam ga dao devojci da vozi. Čujemo se svakako kada se sa njom dogovorim. Pusti mi broj telefona na pp posto je onaj na tvom sajtu verovatno neki univerzalni.

Auto je prešao na gas oko 40.000km a ukupno 180.000km

p.s. Nisam ja tražio taj uredjaj nego sam njih pitao koji je najbolji za moj auto da nebi gubio na performansama i oni mi preporucili taj posto bi ostali potencijalno negativno uticali na performanse.
                            Last edited by lemy; 28.01.2016, 19:59.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

To je taj broj, nema drugi...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X