Negativan uticaj plina na rad na benzinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by chobo13 View Post
    cudo je taj beograd sto se cenovnika tice...
    Ne samo cenovnika, i svega drugoga
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• chiki
      CBC Veteran
      • 19.04.2006
      • 158
      • Beograd

Da li si resio problem?
      Imam slicnu situaciju. Uz to meni trosi mnogo benzina za paljenje motora. Bar 25 litara mesecno sad preko zime. Imam utisak da kad bi samo palio automobil na benzin svakih dva sata (dok se ohladi) i ne bi ga vozio, da bi potrosio 10 litara za dva dana
      Isao sam 2014 i nedavno na proveru/ciscenje dizni. Majstori kazu da su ok - 40 ccm proguraju za 2 minuta na onom stolu za testiranje. Oba puta su mi mehanicari rekli da misle da se benzinski ecu posle voznje na gas pusta vise benzina nego sto treba, da auto preliva i da se zbog toga gusi i vise trosi goriva. Pri tom prvom paljenju ujutru, iz auspuha se oseti miris zivog benzina.

Ja sam sa TNG presao preko 200 000 km . Problemi su mi poceli pre jedno 2 godine kad mi je zamenjen termostat. Ne verujem da ima veze sa tim ali znam da zbog loseg termostata duze sam vozio na benzin pa sam imao vecu potrosnju. Od tada mi je nastavilo tako.

Sta mislite?
      Last edited by chiki; 15.02.2016, 14:28.
      AR 159 1.8 TBI
      C3 1.4i GNV

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Teško da Jugo troši 25 litara..
        Tačno je da loš rad na plinu pokvari benzinsku mapu ali se najkasnije 1 minut posle paljenja dovede koliko toliko u red, čim proradi lambda sonda...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• chiki
          CBC Veteran
          • 19.04.2006
          • 158
          • Beograd

U principu tako i vozim sada, ostavim auto da radi jedno minut u mestu i onda krecem bilo da je leto ili zima. Tek nakon tih minut-dva auto koliko toliko normalno ide. Ako krenem odmah, ne gine stucanje i gasenje pa moram da igram "klackalicu" kvacilo- gas kako se to ne bi dogodilo.
          Ako se dobro secam, sonda ima grejac i u slucaju da on ne valja, dijagnostika treba da prijavi gresku?

Nista, idem prvo do AC Rasica na proveru gasa.
          Posle toga kod mehanicara da proveri da benzin negde ne curi.
          AR 159 1.8 TBI
          C3 1.4i GNV

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

Ako je Lambda ispravna, ugraditi ZOND,koji ce simulirati/emulirati benzinskom ECU-u signal kao da je sa sagorevanjem sve idealno,dok auto radi na plin.Nakon toga otkačiti kleme(resetovati ECU) i vozati bar 50km na benzinu,a posle toga po slobodnoj volji voziti na jedno od dva goriva.
            Tako bi trebalo da rešiš problem,ako me moj insekat ne vara

Comment

Working...
            X