Pozdrav svima.Imam problem koji bih hteo da resim ako moze uz vasu pomocako mozemo ista uraditi.Da kazem da sam bio kod lokalnih plinadzija koji mi iskreno ne ulivaju poverenje jer svi hoce da ugrade novo pa to ti je,a iz price sa njima iskreno I nisu bas mnogo strucni pa da pitam ovde vise strucnih ljudi.Automobil je Daewoo nubira 2002 god I ima tomaseto isparivac,landi Renzo omegas ecu ,I valtek dizne crvene valjda 3 oma.Potrosnja auta je bila oko 12-13 l gradske voznje I to je bilo dobro dok nije polako pocelo cimanje I povecanje potrosnje,odem kod plinadzije kaze dizne ti zapusene treba reparacija,stim sto je moje skinuo I dao mi neke druge reparirane podesio plin I od tada krecu moje muke retko kada je u gradu potrosnja 16 uglavnom 17-18 I po recima pa mora to tako.odem posle I kod drugog treba isparivac ajde uradi se to podesi auto ja ne mogu da izadjem iz ulice gusi se I sve tako na jedvite jade .Sa svakim isto pa sam uzeo intefejs pa sam mogao 16 da postignem ali zimus oko 17l. Uvek je na benzinu do radne pa na plinu.
Uradio sam skoro motor veliki servis sve dihtunge zamenio novi ventili kvacilo novo auto dobro radi.Napunio sam I pun benzina da testiram potrosnju I benzin na otvorenom oko 6L,a benzina oko 10-11 L BENZINA.Potrosnja plina na otvorenom je 7-8L to mi je ok ali u gradu nece ispod 17L pa to ti je.Ne znam sta vise da radim pa ako moze neki savet da probam da resim .Hoce malo I da trokira na plinu.Skoro sam bio na proveri kod plinadzije.Filteri zamenjeni,isparivac nov kao I dizne,hod dizni dobar,nigde ne curi plin,motor je 1.6 sa 106ks.Sada da raspalim sa pitanjima a posle vi ako sam nesto zaboravio da pomenem.
Pritisak oko 1.2 bara?
Sa je ovo sto sam uokvirio sa crvenim ima br 1.OVO +30 I -30 ???
MApa na slici je dobijena sa izmenom vremena ubrizgavanja autokalibracijom

Evo I druge slike-podrazumevana podesavanja

1 Ovo kad ase promeni na 3.5 ili 4 drasticno se menja autokalibrazija po default vrednosti pocinju od 195 ili vise a kada je 4 pocinje od 120
2 ovo eleiminise malo trokiranje
3 ovo je predpostavljam kao I na benzinskim diznama cut off
e sada treba ovo sve lepo spojiti da radi kako treba tj kako je nekada bilo.Sta je ciniti st d a probam,samo necu ubacivati novi system.Ako ne resim moracu da vozim na benzin jer mi je ista cena I manje boli glava a bedak kada vec imam lpg u autu.Hvala svima unapred...
Uradio sam skoro motor veliki servis sve dihtunge zamenio novi ventili kvacilo novo auto dobro radi.Napunio sam I pun benzina da testiram potrosnju I benzin na otvorenom oko 6L,a benzina oko 10-11 L BENZINA.Potrosnja plina na otvorenom je 7-8L to mi je ok ali u gradu nece ispod 17L pa to ti je.Ne znam sta vise da radim pa ako moze neki savet da probam da resim .Hoce malo I da trokira na plinu.Skoro sam bio na proveri kod plinadzije.Filteri zamenjeni,isparivac nov kao I dizne,hod dizni dobar,nigde ne curi plin,motor je 1.6 sa 106ks.Sada da raspalim sa pitanjima a posle vi ako sam nesto zaboravio da pomenem.
Pritisak oko 1.2 bara?
Sa je ovo sto sam uokvirio sa crvenim ima br 1.OVO +30 I -30 ???
MApa na slici je dobijena sa izmenom vremena ubrizgavanja autokalibracijom

Evo I druge slike-podrazumevana podesavanja

1 Ovo kad ase promeni na 3.5 ili 4 drasticno se menja autokalibrazija po default vrednosti pocinju od 195 ili vise a kada je 4 pocinje od 120
2 ovo eleiminise malo trokiranje
3 ovo je predpostavljam kao I na benzinskim diznama cut off
e sada treba ovo sve lepo spojiti da radi kako treba tj kako je nekada bilo.Sta je ciniti st d a probam,samo necu ubacivati novi system.Ako ne resim moracu da vozim na benzin jer mi je ista cena I manje boli glava a bedak kada vec imam lpg u autu.Hvala svima unapred...
Comment