Da li STAG200 zameniti sa STAG300 ISA2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Kad ste se već toliko mučili, isključite autoadaptaciju i probajte sa nekim drugim diznama...

Uredjaj vise puta podesavan od nule tj. autokalibracije, kao i svaki put kad bi se pojavio noviji firmware. Filteri redovno menjani, proban plin sa razlicitih pumpi. Rezultat isti.
    Ne znam da li je citat pesnička sloboda ili nije provereno posle autolaibracije kako to izgleda u vožnji a lepo piše da to treba raditi....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Ima li taj sistem ubrizgavanja prelazak sa multi point na full group ubrizgavanje pri odredjenim obrtajima i opterecenju?
      Last edited by b_samardzic; 09.08.2015, 19:23.

Comment

• gari55
        CBC Član
        • 26.03.2005
        • 72
        • Pirot
        • Honda Accord 2.0

Originally posted by speedplus View Post
        To što bi ti hteo je izvodljivo sa Stag 300 uz puno muka u štelovanju u 3D mapi.Aktiviranjem ISA2, je veliki znak pitanja ,dali će raditi,ili brljati.Ako hoćeš nešto pouzdano,onda uzmi Stag Q-box plus,koji ima stalnu OBD korekciju smeše,a uz to je i jeftiniji od Stag 300 ISA2 i naravno,novije je genereacije.Pored toga,da bi OBD korekcija mogla da radi,dobro bez zaglupljivanja,moraš imati i gasne brizgaljke koje izvršavaju zadato,a nikako Vaktek ili slično.
        Računar STAG200, valtek dizne i isparivač Tomasetto Alaska 09 (do 100kw), zamenjeni sa STAG QBOX Plus, Barracuda dizne, i Tomasetto isparivač (ako se ne varam do 140kW).

Prvi utisci su, nakon 50tak preveženih km, da po mom subjektivnom mišljenju, auto bolje ubrzava za nekih 5-10%. Ovo ubrzanje nemam čime da izmerim kako bih dokazao tvrdnju, već je samo subjektivni osećaj.

Dizne barracuda vidno tiše rade od Valtec dizni, pa je i sam motor dosta tiši, i buka od motora u kabini dosta niža.
        Barracuda dizne čak tiše rade i od benzinskih dizni. Kliktanje dizni se vidno utiša, prilikom prebacivanja sa benzina na plin.

Za sada, od obrtaja na leru, pa do 6000, nije bilo nikakvih zaglupljivanja niti paljenja Check Engine.

Inače, ceo stari sistem sam prebacio u Peugeot 206, drugi auto koji imam, koji do sada nije imao plin.
        Prilika da u Peugeot-a ugradim plin je u stvari i razlog što sam radio ceo ovaj posao stavljanje modernijeg sistema u Hondu, a starijeg u Peugeot.
        Last edited by gari55; 17.08.2015, 12:09.

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

Originally posted by gari55 View Post
          Računar STAG200, valtek dizne i isparivač Tomasetto Alaska 09 (do 100kw), zamenjeni sa STAG QBOX Plus, Barracuda dizne, i Tomasetto isparivač (ako se ne varam do 140kW).

Prvi utisci su, nakon 50tak preveženih km, da po mom subjektivnom mišljenju, auto bolje ubrzava za nekih 5-10%. Ovo ubrzanje nemam čime da izmerim kako bih dokazao tvrdnju, već je samo subjektivni osećaj.

Dizne barracuda vidno tiše rade od Valtec dizni, pa je i sam motor dosta tiši, i buka od motora u kabini dosta niža.
          Barracuda dizne čak tiše rade i od benzinskih dizni. Kliktanje dizni se vidno utiša, prilikom prebacivanja sa benzina na plin.

Za sada, od obrtaja na leru, pa do 6000, nije bilo nikakvih zaglupljivanja niti paljenja Check Engine.

Inače, ceo stari sistem sam prebacio u Peugeot 206, drugi auto koji imam, koji do sada nije imao plin.
          Prilika da u Peugeot-a ugradim plin je u stvari i razlog što sam radio ceo ovaj posao stavljanje modernijeg sistema u Hondu, a starijeg u Peugeot.
          Jel to znači da se vidimo u "Lane moje" ????? eventualno i "Dvojka" će pomine

Comment

• gari55
            CBC Član
            • 26.03.2005
            • 72
            • Pirot
            • Honda Accord 2.0

Jel to znači da se vidimo u "Lane moje" ????? eventualno i "Dvojka" će pomine
            Može, "Dvojka" ima dobre ovče pljeskavice

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Ajde,krajem meseca dolazim

Comment

• gari55
                CBC Član
                • 26.03.2005
                • 72
                • Pirot
                • Honda Accord 2.0

Ajde,krajem meseca dolazim
                Danas u vožnji sam primetio, da ipak ima mali problem.

Pri dodavanju gasa, osećaju se blagi trzaji, koje kada se prebaci na benzin nema.
                Takođe, kada se vozi konstantnim gasom i odjednom se pusti gas, ponovo se oseti nekoliko blagih trzaja, što opet na benzinu nema.

Isto sam primetio da, kada auto stoji u mestu, i kad se da gas do nekih 4000 obrtaja, pa se pusti gas, obrtaji padaju brže kada auto radi na plin, nego kada radi na benzin.

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

Sto ,bre ,to ne oteras kod nekog majstora,vidis i sam da taj problem ne umes sam da resis...?

Comment

• gari55
                    CBC Član
                    • 26.03.2005
                    • 72
                    • Pirot
                    • Honda Accord 2.0

Ma rekao mi on da vozim još neki dan, pa da dođem, da pogleda šta je računar memorisao.
                    Čisto sam hteo da čujem nečije mišljenje.

Comment

• Keketarac
                      CBC Senator XXL
                      • 01.09.2007
                      • 588
                      • Novi Sad
                      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Bio odgovor...

Originally posted by Dora View Post
                      Ne znam da li je citat pesnička sloboda ili nije provereno posle autolaibracije kako to izgleda u vožnji a lepo piše da to treba raditi....

Comment

Working...
                      X