Predstavljanje i pitanje

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kizokg
    Banovan
    • 25.01.2016
    • 11
    • Kragujevac
    • BMW 316ti compact

Predstavljanje i pitanje

Zdravo svima ja sam Zoran iz Kragujevca imam 50 g. inače sam pravnik po struci a volim automobile pogotovo bmw-e. Evo vozim BMW e46 316ti compacta 1,8, 85kw. Ugradio sam plinski uređaj i napravio sebi glavobolju tako da viže neznam šta da radim. Uređaj je AC stag QBOX Raspršivač tomaseto do 120kw i crvene dizne 3oma. Ide on jebiga ali nema prvi gas uvek prvo proguta pa onda primi, i slabije mi čini mi se vuče u nižim obrtajima drugom i trećom. Posle nekih 150-200 km otvorene vožnje upali ček lampicu pa kod majstora na gašenje. Imam utisak da niko nezna da ga našteluje a i malo je majstora koji imaju znanje bar u KG-u. Posle više konsultacija došo sam do informacije od više njih da je trebalo jači raspršivač za njega i brže dizne da bi to bilo to za bmw-ea, i da nije trebalo izvlačiti vakum. Sve na njemu je novo svećice bosh, bobine i ostale stvari vezane za elektroniku. Inače valvetronik mu ne radi, na benzinu ide fenomenalno samo što verovatno troši malo više. Zato bi hteo da čujem još neki savet jer sam video da ovde ima dobrih poznavaoca gasnih uređaja.........................
    pozdrav........
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Kao što su ti i rekli, drugi reduktor(može a ne mora i doooosta brže brizgaljke. Šta ti znači: Valvetronic ne radi ?????
    Last edited by speedplus; 25.01.2016, 18:06.

Comment

• kizokg
      Banovan
      • 25.01.2016
      • 11
      • Kragujevac
      • BMW 316ti compact

To sam hteo da čujem još od nekih stručnih ljudi da budem siguran i da čujem preporuke šta bi to bilo dobro da se zameni i sa čim konkretno. A ekcentrični senzor bregaste odnosno valvatronik senzor ne radi ali je regulisan softverski i ne pravi problem čak su mi rekli da je bolje za plin kada ne radi.

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

Vidi, s obzirom da imaš već q-box koji ima mogućnost korekcije plinkog ubrizgavanja(mape) koristeći korektore ubrizgavanja benzina kao reper,trebalo bi proveriti,dali je to uopšte povezano.Drugo, moraš zameniti brizgaljke,ako želiš rezultate(OMVL,Hana,Barracuda,...). A naravno,treba i majstor koji zna čemu sve to služi,a ne oni što se igraju pomeranjem tačkica na mapi.

Comment

• kizokg
          Banovan
          • 25.01.2016
          • 11
          • Kragujevac
          • BMW 316ti compact

Jel ima neke oznake kako da znam koje bi mi odgovarale kao na pr. od 1oma ili nešto slično daj od svih ovih oznake koje bi najbolje išle za moj auto

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

OMVL i Barracuda nemaju oznake,a Hana se deli po snazi motora(nema mogućnost prilagođavanja nozli)

Comment

• kizokg
              Banovan
              • 25.01.2016
              • 11
              • Kragujevac
              • BMW 316ti compact

Hvala puno to se zove pomoć, ali ne vidim da se još neko uključuje da pomogne a ima sigurno još mnogo poznavaoca voleo bih više mišljenja...............

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

Originally posted by kizokg View Post
                a ima sigurno još mnogo poznavaoca voleo bih više mišljenja...............
                Po ovoj ceni,ide samo jedan savetodavac za dvojicu se plaća duplo.za trojicu ...

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Na ovom forumu nema majstora za gas koji lupeta, Slažem se da u niku ne piše a ni na čelu da je majstor za gas ali po odgovorima se može videti...
                  Inače cena je veoma povoljna

Što se ostalog tiče, rekao ti je sve ok a što se tebe tiče, prvo popraviš motor da radi sve kako treba a onda daviš majstore za gas zašto nešto ne radi...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kizokg
                    Banovan
                    • 25.01.2016
                    • 11
                    • Kragujevac
                    • BMW 316ti compact

Opa malo filozofije milo mije nisam baš najbolje razumeo šta je rečeno ali drago mi je da se uključio Veliki majstor, a što se tiče motora ja na benzinu nemam nikakvih problema auto ide perfektno.............................

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Da ti prevedem, kad odgovori jedan veoma dobar majstor šta treba da radiš a ti tražiš i drugo mišljenje, znači da je on džaba krečio da ne kažem drugačije kako si mu rekao...
                      Pošto ti auto na benzin ide perfektno samo malo ne radi valvetronik, predlažem da se ne zamajavaš sa gasom...

Otprilike sediš sa kolegama i dodjem ja papak koji volim pravo ali za razliku od pecanja koje znam a neki isto tako samo vole, pitam te i ti odgovoriš lepo i korektno a onda ja kažem ok a šta vi ostali pravnicci mislite?? DA li ovaj kenja ili ne?

I ne, nemoj da se nastaviš filozofirati...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kizokg
                        Banovan
                        • 25.01.2016
                        • 11
                        • Kragujevac
                        • BMW 316ti compact

Nisam imao namere da se prepucavam n sa kim rekao sam kako kažeš "čoveku" jer neznam kako se zove hvala na pomoći jer sam to i tražio a hteo sam da čujem tvoje mišljenje jerf znam da si izuzetan majstor a ne filozofiranje, a ako misliš da jedan čovek sve zna onda se varaš u svakoj struci postoje razni stručnjaci a samim tim i mišljenja, neznam odakle ti tavi izrazi kenja,papak idr. i ko je kome rekao tako nešto lepo sam rekao čoveku hvala. A ponavljam samo sam hteo mišljenje šta bi vas nekolicina uradili u takvoj situaciji a ne prepucavanja jer sam za to preozbiljan čovek.........................
                        pozdrav svima i izvinjavam se za ovakva pisanja samo kažem ponovo zanima me mišljenje većine štabi uradili...........................

Comment

• speedplus
                          RIP Bio nam je drug!
                          • 15.01.2007
                          • 2419
                          • LAZAREVAC

Ostala većina neće pisati,jer je odgovor već dat i nema dalje šta da se dodaje,osim ako se nešto dalje ne iskomplikuje,u tom slučaju će se i ostali uključiti po potrebi.Daj nam nešto teže,ako hoćeš da diskutujemo u grupi

Comment

• kizokg
                            Banovan
                            • 25.01.2016
                            • 11
                            • Kragujevac
                            • BMW 316ti compact

Izvinite stvarno opet, kažem tebi hvala na brzom odgovoru, a hto sam da čujem mišljenje više njih samo zato što sam bio kod desetine vrsnih majstora koji su rešavali problem za 10 do 50 min. ali bez uspeha jer je i rešenje toliko trajalo. Opet hvala ako mislite da je ovo rešenje probaću......................

Comment

• speedplus
                              RIP Bio nam je drug!
                              • 15.01.2007
                              • 2419
                              • LAZAREVAC

Meni je tu nešto nejasno.Desetine vrsnih majstora,niko problem nije rešio ili to nisu vrsni majstori,ili ti ne želiš da platiš da se problem reši,ili ja grešim ...
                              Last edited by speedplus; 26.01.2016, 15:53.

Comment

Working...
                              X