Nubira 2 i stag 200 dosta trosi u gradu.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Megasp
    Banovan
    • 22.05.2011
    • 68
    • Uzice

Nubira 2 i stag 200 dosta trosi u gradu.

Pozdrav svima.Imam nubiru 2 2002 god karavan,motor je 1.6 16v 106ks.Auto radi odlicno na benzinu,mehanicki je 1/1 sve je sredjeno i mehanika ,skoro sam i veliki servis menjao i bobinu sam menjao trokirala stara.Imam interfejs pa pomalo cackam mapu tj namestam je da radi ok posto mi se desava da nekad posle mesec dana auto radi lose odradim autokalibraciju malo ispeglam mapu i radi.Nisam majstor vec me zanima imam pomalo znanja konsultujem se a odem kod majstora kad treba nesto ozbiljnije.Znam da ne moze preko neta da se namesti pa cu pokusati sto bolju sliku da vam dam,ali caskajmo, dajte neki savet, kritiku, predlog

Problem - auto na otvorenom putu trosi oko 7l plina a ako je pun ili malo ostrije se vozi trosi 8l i to mi je ok.Ali u gradu Uzicu(jako brdovito) trosi i 17l cistog grada.Auto mi je u taxiju i za teren kuda se ide ocekujem oko 15l gradsku voznju i ja zadovoljan .Mozda se neko seca bio je u autu landi renzo i valtek dizne pa je radilo kako je radilo malo stucalo tuc muc i bilo je oko 15 potrosnja na kraju .U januaru je stavljen stag 200 remontovan isparivac i dizne.Dizne su valtek 3om crvene isparivac tomaseto.Kada je stavljen stag 200 auto kao drugi radi lepo bolje vuce sve ok.Prvo sipanje 20 potrosnja ,ma aj jos koji put ,dok prodje koji rezervoar membrane legne itd i stalno 20.Odem do majstora sto je ugradio on mi spusti mapu i auto 18-19l potrosnja aqli radi ocajno cima trokira lose vuce. Gore nego sa landijem sto je bio opet kod majstora i on samo autokalibraciju i to je to.Nije ok ali sta da mu radis .I tako kasnije vidim sa likom od koga sam kupio interfejs da su dizne na 2.0 busene i svaki put pri autokalibraciji izbacivao nozzle too big,pa smo smanjili na 1.8 . I lepo je radio ali poceo da zeza posle 15 dana.Kako prebacim na benzin sve je ok,ociscene su i benzinske dizne.Menjani i svi plinski filteri.
    Uradio sam autokalibraciju po uputstvu ac pa ponovnio identicnu putanju sa istim uslovima i mape se tada poklapaju ali posle malo voznje u gradu budu drugacije.Iako se poklapaju nekako ne radi tecno kao na benzinu a kada se ne poklapaju radi i na plinu ok.
    Evo trenutno je oko 17 potrosnja a mapa izgleda ovako

i podesavanja

E sad zanima me ono odstupanje koliko treba da bude mozda da ide po ravnoj liniji,ako imate vase slike da pogledam?
    Meni benzinske dizne rade na 2ms a plinske na 3.0ms-3.5ms?Mozda ako stag 200 podrzava da se stave zute dizne valtek od 1 om?
    Evo i snimak kako radi gde se vidi brzina dizni ,lamda sonda na benzinu i na plinu i na 40oj sekundi snimka kada dodam gas opadne mi pritisak vidi se i na 0.8 to ne bi trebalo tako zar ne?Mozda je u tome problem potrosnje ali vrati se odmah.

Sada videh u kom je delu tema ,izvinjavam se neka je admin prebaci u sekvent deo.
    Last edited by Megasp; 27.03.2016, 00:16.
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

koliko je vreme otvaranja benzinskih dizni kada radi na benzin?
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Megasp
      Banovan
      • 22.05.2011
      • 68
      • Uzice

Ima na snimku,isto1.9-2.0 ms i na benzinu i na plinu .

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

kao prvo, smanji pritisak.Kao drugo, nozle na diznama moraju biti manje

Comment

• Megasp
          Banovan
          • 22.05.2011
          • 68
          • Uzice

Bas sam juce pojacao malo pritisak i mesao je dosta sa benzinom tj prebacivao pa sam ga smanjio. Do koliko da smanjim? Nozle su bile prvo 2,0 i tad je trosio puno oko19-20 i izbacivao je na autokalibraciji nozle too big, posle su smanjene na 1,8 to je i trenutna velcina i ak prolazi bez problema. Po onom katalogu ac preporuka je 1,8.

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

pritisak na 1,00 - 1,05 vr.ubrizgavanja gasa minimalno da dođe na 4,5ms

Comment

• Megasp
              Banovan
              • 22.05.2011
              • 68
              • Uzice

Ok. Promer dizni ok? Znaci pritisak na oko 1 bar na leru, pa autokalibracija pa da vidimo. Hvala
              +
              Jutros sam smanjio pritisak odprilike dok je hladno bilo posto je malo nepristupacno od kablova,elem boca mi je 43 l ,kada je bilo dosta plian bio je pritisak oko 1.15-1.18 a kada je ostalo pola litra u boci pritisak je bio oko 1.05.stim da je brzina dizni na 3.5ms
              Last edited by Megasp; 28.03.2016, 18:23.

Comment

• Megasp
                Banovan
                • 22.05.2011
                • 68
                • Uzice

Jutros sam, smanjio pritisak kao sto si rekao na 1-1,05. Ponistio mape i odradio autokalibraciju po PS. Plinska malo jaca od benzinske ali ne smeta manji pritisak, a kod mene svi majstori 1,2 - 1,4 cak mi lepae radi na leru, ranije je umeo da se strese pa normalizuje. Ali mislim da je vreme plinskih dizni 3,5ms.veceras kacim slike.

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

Moraš ići preko 4,5,ako je moguće i na 5,5 - 6ms Valtek ne treba dovoditi u režim ispod 3,5ms. Tako da, stavljaj manje nozle,skraćuj hod klipa,...

Comment

• Megasp
                    Banovan
                    • 22.05.2011
                    • 68
                    • Uzice

ok. evo kako je mapa izgledala nakon autokalibracije sa pritiskom od 1 bar

evo stanja nako kalibracije

i moze li mi neko reci nesto vezano za ove opcije ne dirati ih ili je pozeljno podesavanje?
                    1
                    2
                    3

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Te dizne neće raditi na 2ms... A drugo pitanje, koliko troši benzina?
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                        RIP Bio nam je drug!
                        • 15.01.2007
                        • 2419
                        • LAZAREVAC

Jeli taj auto euro 3 ili ne ??? rekao bi da nije.
                        To znači da moraš staviti manji prečnik nozle, a i najverovatnije smanjiti ili prekontrolisati hod klipa dizne
                        Last edited by speedplus; 30.03.2016, 09:05.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Šta god da im radi neće raditi na 1.5 do 1.9 ms... nešto drugo tu nije ok...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Megasp
                            Banovan
                            • 22.05.2011
                            • 68
                            • Uzice

Jeste euro 3,benzina oko 6 na otvorenom u gradu oko 10 +- pola litra

Comment

• Megasp
                              Banovan
                              • 22.05.2011
                              • 68
                              • Uzice

Kao sto rekoh u gradu 10l na otvorenom oko 5-6 benzina. Testirano u zimu dok su bile prljave dizne, sad su očišćene pa mozda i manje trosi. Plina oko 7-8 na otvorenom, jedino kad sam isao u cg na more ispod 7. U gradu Uzicu sada 15 l kada sam smanjio pritisak na 1 bar, a lepo ide, ubrzava, na leru dobar. Nista nisam ni dirao ni kacio pc. Vise manje je ok posto je u uzicu. Provereno u cacku oko 11 kad je ravno. Mozda bih mogao 14 da dostignem ali mozda i gubitak snage. Punto trosi oko 12-13 l tako da je moje ok. Konkretno pitanje-da li stag 200 pod opcijom parametri kada se cuvaju podešavanja on sacuva sve? I parametre i mapu? Na landiju mi je bilo posebno. Pitam u slucaju posto sam napravio dobru mapu, ako bih se igrao malo sa mapom pa mi ne odgovara da jednostavno ucitam ovu dobru mapu?

Comment

Working...
                              X