prevelika potrosnja gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gilekm
    CBC Veteran
    • 16.01.2010
    • 121
    • Kosovska Mitrovica

prevelika potrosnja gasa

zdravo svima!kao sto sam u naslovu naveo vec duze vreme se borim sa prevelikom potrosnjom gasa (13-14 pa i 15l u gradskoj voznji) vozim audi a4 1.8
    92kw,gasni uredjaj je stag 300,isparivac Zavoli Zeta N,dizne su Valtek crvene - do skora su bile Zavoli - na isparivacu zamenjene membrane isti je ociscen,filteri novi...
    napominjem da mi je ranije potrosnja plina bila izmedju 11 i 12l u gradskoj voznji

moze li neko na osnovu ovog snimka koji cu postaviti da mi pomogne da napravim dobru mapu i vratim potrosnju na onaj nivo od ranije,da mi objasni sta se tu desava i treba li eventualno nesto zameniti ili odraditi pomocu programa???

evo snimka molim vas da pogledate pazljivo:
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Video ti je privatni, tesko da ce ga iko videti.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• gilekm
      CBC Veteran
      • 16.01.2010
      • 121
      • Kosovska Mitrovica

Jos nije uploodovan bice za oko sat mozda nesto vise vremena

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Sacekaj majstore ali ocekujem da ti kazu da su dizne malo razbusene ili je hod na njima mali zbog ovakvih vremena ubrizgavanja.
        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

male dizne. busi to dalje dok ne dobijes vreme ubrizgavanja gasnih oko 5ms.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• gilekm
            CBC Veteran
            • 16.01.2010
            • 121
            • Kosovska Mitrovica

Originally posted by vujke View Post
            Sacekaj majstore ali ocekujem da ti kazu da su dizne malo razbusene ili je hod na njima mali zbog ovakvih vremena ubrizgavanja.
            prvo da vam kazem da ja nisam majstor (mozda malo priuceni) za plin,i problem je u tome da do majstora imam oko 70km voznje (Raska),i kad odem tamo on odradi nesto ovako i kaze "bice u redu sad ,vozi" ja se vratim i vozim a ono sve isto kao i ranije i tako par puta,pa me je to nateralo da kupim kabal i da pokusam nesto sam, medjutim ocigledno je da nesto nije u redu i nadam se da cu ovde uz vasu pomoc uspeti da resim problem,ne znam sta je to "razbusivanje dizni" i gde bih to mogo da odradim,interesuje me na koliko "ms" treba da mi rade plinske dizne da bi sve to bilo ok,i koliki bi trebao da bude mnozioc na mapi???i naravno kako da to postignem? unapred se zahvaljujem na odgovorima!

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Kod kog majstora si bio u Raški ???

Comment

• gilekm
                CBC Veteran
                • 16.01.2010
                • 121
                • Kosovska Mitrovica

Slavisa

Comment

• gilekm
                  CBC Veteran
                  • 16.01.2010
                  • 121
                  • Kosovska Mitrovica

On mi je i menjao dizne mislim da je to bilo u januaru

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Gledanje ovog tvog filma je isto što i softcore, sve je tu a ništa se ne vidi ali ima jedna dobra stvar da se posle filma pojavi najava za druge filmove Click image for larger version

Name:	2016-08-10 17_26_09-Action center.jpg
Views:	1
Size:	94.7 KB
ID:	881997

Nije lako biti majstor, mislim na nas

Za početak, pustiš kalibraciju i ISKLJUČIŠ ****NO DUGME za sve četiri odjednom...
                    Ondak lepo snimiš ekran kao sliku, ne treba video da ne gledam opet gluposti pola sata. Naravno slikaš kad motor radi. Slikaš stranu gde je mapa. Slikaš posle par minuta rada an leru i kad nije upaljen ventilator. Onda prebaciš na plin i opet to isto slikaš posle par minuta rada kad nije upaljen ventilator.
                    ONDA poslušaš to što piše i proveriš mapu na putu tako da voziš na benzin dok ne napravi crtu (plavu) a posle isto tako na plin (istim stilom) dok ne napravi crtu zelenu.. Naravno ne ušmrkavaš crte nego sad opet slikaš isto kao i pre, posle par minuta na benzinu...blblbaaa bla i posle na plinu blablabla...

I naravno mrdaš tu žutu liniju ali en bez veze kao na filmu nego da se preklopi zelena sa plavom. Treba neko da vozi da se ne bi spupao dok štelbaš...
                    Okačiš te 4 slike ovde pa da idemo dalje...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

Originally posted by gilekm View Post
                      Slavisa

Kao prvo,polako s to bušenje dizni, ako si već bio kod Slaviše.S obzirom da znam da on nije teletabis, nemoguće je da je uloške ostavio male.Velika verovatnoća je da su se gumice na klipovima dizni naduvale,a da bi to proverio moraš kao prvo imati komparater sa odgovarajućim adapterom.

Comment

• gilekm
                        CBC Veteran
                        • 16.01.2010
                        • 121
                        • Kosovska Mitrovica

Originally posted by Dora View Post
                        Gledanje ovog tvog filma je isto što i softcore, sve je tu a ništa se ne vidi ali ima jedna dobra stvar da se posle filma pojavi najava za druge filmove [ATTACH=CONFIG]2729[/ATTACH]

Nije lako biti majstor, mislim na nas

Za početak, pustiš kalibraciju i ISKLJUČIŠ ****NO DUGME za sve četiri odjednom...
                        Ondak lepo snimiš ekran kao sliku, ne treba video da ne gledam opet gluposti pola sata. Naravno slikaš kad motor radi. Slikaš stranu gde je mapa. Slikaš posle par minuta rada an leru i kad nije upaljen ventilator. Onda prebaciš na plin i opet to isto slikaš posle par minuta rada kad nije upaljen ventilator.
                        ONDA poslušaš to što piše i proveriš mapu na putu tako da voziš na benzin dok ne napravi crtu (plavu) a posle isto tako na plin (istim stilom) dok ne napravi crtu zelenu.. Naravno ne ušmrkavaš crte nego sad opet slikaš isto kao i pre, posle par minuta na benzinu...blblbaaa bla i posle na plinu blablabla...

I naravno mrdaš tu žutu liniju ali en bez veze kao na filmu nego da se preklopi zelena sa plavom. Treba neko da vozi da se ne bi spupao dok štelbaš...
                        Okačiš te 4 slike ovde pa da idemo dalje...
                        pokusacu da te pratim snimio sam vise slika:
                        prva pred pocetak autokalibracije:

e sada izbacuje ovu poruku i motor pocinje da trese:

ja sam nastavio s kalibracijom:

posle par minuta rada na leru:

posle par minuta rada na plinu:

to bi bilo to baterija od lap-topa nije potrajala za ove voznje na benzinu i plinu,izvini ako je previse slika zelja mi je da sto bolje docaram situaciju,hvala.
                        autokalibracija nije odradjena mada mislim da vam je to jasno.
                        Last edited by gilekm; 10.08.2016, 20:16.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Rekao bih da ti dizne nisu uskladjene, da omašuju cilindre. Probaj kad radi na plinu da ugasiš neku diznu, ne bi trebalo da ima neke razlike u radu motora. Ako ima onda dizne nisu dobro poredjane. U tom slučaju ugasi par od te dizne. Par je dve spoljnje a drugi je dve unutrašnje.. ili gasi redom dok motor ne proradi kako treba.
                          Nema razloga da ne prodje kalibraciju...

Povećanjem pritiska na 1.20 verovatno bi i dizne bile dobre...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• -slavisa-
                            CBC Član
                            • 30.01.2009
                            • 84
                            • Raska

...a da ti ipak dodjes do Raske,da to fino pogledamo,proverimo hod dizni,pitas sve sto hoces,odnosno sto ti nije jasno,pa se posle igraj sa svojim interfejsom i sa zutom linijom(mnoziocem)...U pravu je speedplus,najverovatnije,u zadnje vreme cesta je pojava da mi dodju vozila koja sipaju plin na Kosovu sa nabubrelim gumicama na diznama...a prisutna je i neka famozna crvena boja u plinu,kao mastilo...i to samo nalazim na vozilima koja sipaju gas na Kosovu,tu crvenu boju...koja ponekad ume i da skroz zablokira klipcic u dizni...Moj kontakt telefon verovatno imas,pa se najavi..i posto si vec radio vozilo u mom servisu,ciscenje plinskih injektora,kao i njihovo stelovanje i setovanje sistema uradit cemo gratis...

Comment

• gilekm
                              CBC Veteran
                              • 16.01.2010
                              • 121
                              • Kosovska Mitrovica

Originally posted by -slavisa- View Post
                              ...a da ti ipak dodjes do Raske,da to fino pogledamo,proverimo hod dizni,pitas sve sto hoces,odnosno sto ti nije jasno,pa se posle igraj sa svojim interfejsom i sa zutom linijom(mnoziocem)...U pravu je speedplus,najverovatnije,u zadnje vreme cesta je pojava da mi dodju vozila koja sipaju plin na Kosovu sa nabubrelim gumicama na diznama...a prisutna je i neka famozna crvena boja u plinu,kao mastilo...i to samo nalazim na vozilima koja sipaju gas na Kosovu,tu crvenu boju...koja ponekad ume i da skroz zablokira klipcic u dizni...Moj kontakt telefon verovatno imas,pa se najavi..i posto si vec radio vozilo u mom servisu,ciscenje plinskih injektora,kao i njihovo stelovanje i setovanje sistema uradit cemo gratis...
                              Zdravo Slavisa sto se tice tog plina sa bojom u pravu si navodno boje ga da bi se videlo ako negde propusta,a i plin je loseg kvaliteta ciscenje isparivaca i zamene membrana smo radili u novembru ili decembru,a vec sada pre par dana sam morao opet (sam sam to odradio) da ga ocistim veruj mi da su oni kanali gde su one spirale bile pune prljavstine da mi nije jasno gde je plin prolazio uopste a bilo je i te crvene boje,navratio sam kod tebe (pre ciscenja isparivaca) jer auto nije imao snage u preticanju i naglom ubrzanju momci su ga nakacili na komp.rekao mi je da sto se tice potrosnje "to je to" a to sto gubi snagu pri naglom stiskanju pedale da je verovatno isparivac,tako da sam ja sam ocistio isparivac i promenio membrane ali je ostao problem potrosnje pa sad pokusavam da to uz Vasu pomoc resim,
                              maopre sam ponovo bio do auta i povecao pritisak na 1.20 i kalibraciju je odradio ali sa opcijom "svi injektori u isto vreme",sad postavljam slike voleo bih da vidim tvoje misljenje.Lepo sto si se javio da pomognes!

evo slika:

st se tice gasenja dizni ugasio sam prvu i nije se osetilo nista u radu motora

Comment

Working...
                              X