Neobicna potrosnja ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nedeljko50
    CBC Član
    • 31.07.2016
    • 69
    • Beograd
    • wv polo

Neobicna potrosnja ?

Auto je wv polo 1.4 16v , trosi benzin u gradu 10 na otvorenom 5,5 , dosta puta proveravao i uvek je tako bilo dok nisam ugradio plin . Poznato mi je da je potrosnja plina obicno nesto veca do 10- 15 % u odnosu na benzin, a takodje isto cuo i da je potrosnja plina identicna potrosnji benzina, e sad da li su to prazne price ili ne podelite iskustva ako se nekom ovo desava.

Meni je potrosnja plina u gradu sada 9,5 par puta proverio dakle manja nego na benzin, a na otvorenom 6,5 plina, znaci u odnosu na benzin je veca za litar. U proseku dodje skoro isto samo mi je nelogicno da auto trosi sada vise na otvorenom a manje u gradu .

Ima li neko objasnjenje , odnosno da li se ovde nesto rastelovalo i moze da se ujednaci sa potrosnjom benzina ili tako i drugima radi.
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Potrošnja TNG-a je 15-25% veća nego benzina (end of the story).
    Što se vožnje na otvorenom tiče, to se savršeno uklapa (oko 20%) što znači da je sve o.k.
    Gradska vožnja je slabije definisan pojam pa se tu može svašta desiti, naročito na manjem broju km ("statistički šum"). U gradskoj se češće pali motor ili bolje reći imaš više paljenja po pređenom km, pa je i potrošnja benzina osetno veća (dok se ne postigne 40-tak cel.) nego van grada. Na tih 9,5 dodaj još litar benzina (na 100km) i onda je i to "tu negde". Ne diraj ništa, verovatno je sve dobro (ne bacaj pare na štelovanja, verovatno ništa nećeš postići).
    Ako dobro vuče i tako to, čemu sekiracija (osim kad na zimu potrošnja ode na 11-12l u gradu uz još više benzina).
    Vožnja van grada je relevantna i tu sve izgleda normalno.
    Ne može manje da troši TNG-a u gradu, greška u merenju, ili šta god da je, zabluda je (nema teorije a još manje prakse).

P.S.
    I ne slušajte "lovačke priče", svašta ljudi pričaju (da im za isti motor troši 6 lit. "plina" u gradu i slične gluposti). Iskonska je potreba čoveka da laže, to je i nauka dokazala, e sad, kod nas je ta potreba malo jača (od svetskog proseka) ... donekle i postoji pojačana potreba za tim što je standard niži.
    Last edited by expendable; 11.11.2016, 10:37.
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• nedeljko50
      CBC Član
      • 31.07.2016
      • 69
      • Beograd
      • wv polo

Hvala puno na odgovoru, ovo sto je navedeno potrosnja benzina prilikom paljenja , voznja dok se ne zagreje motor.. sve sam to uzeo u obzir odnosno kilometre koje sam preso na benzin sam iskljucio iz kalkulacije , znaci racunao sam samo plin isto tako i na na otvorenom.. tako da eto to mi bilo neobicno pa rekoh da vidim sta je teorija a sta praksa

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nema teorije da troši manje plina od benzina. profesor je to sa trudom obrazložio a ja bih dodao da niej dobro podešen gas ili ti nemeriš dobro.. Ako meriš dobro biće problem sa ventilima.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nedeljko50
          CBC Član
          • 31.07.2016
          • 69
          • Beograd
          • wv polo

Uredu , provericu u narednom periodu ponovo oko potrosnje pa se javljam, mozda sam negde nesto pogresio...
          Zanima me ovo oko ventila ako je ova potrosnja zaista u praksi kako sam naveo , da li se to nesto menja, steluje, nelogicno mi da diram nesto ako mi je potrosnja manja, auto sasvim dobro radi... ali opet videcemo kad prodjem neku kilometrazu javljam se sa utiscima

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Potrošnja plina u odnosu na benzin može biti manja isključivo ako je benzinski deo loš pa troši više nego što treba. Ako je sve ispravno potrošnja je veća od 10 do 20 posto.

https.autogas.rs

Comment

• MagicMaster
              CBC Član
              • 22.01.2011
              • 77
              • Požarevac

Čega sam se ja sve naslušao na poslu..... Pa i da askona 1.8 S troši 6 litara plina po lokalu, a trošila 8 benzina. Lažu ljudi pa satiru.

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

a čega smo se tek mi majstori naslušali ... od 3litre pa sve do 99/100km u zavisnosti ko se koliko opusti u priči

Comment

• nedeljko50
                  CBC Član
                  • 31.07.2016
                  • 69
                  • Beograd
                  • wv polo

Dora jedno pitanje. Ukoliko je kao sto je navedeno mozda benzinski deo los, da li ima svrhe to popravljati posto mi benzin isklucivo treba za paljenje jer mi je to zanemaljiva potrosnja, po nekad ga prebacim zbog dizni da se ne zapuse... naravno uglavnom vozim na plin.

Hvala svima na odgovorima , provericu u narednom periodu ponovo, ko zna mozda do motora nesto nije u potrsnji u redu mada iz iskustva sa onima koji imaju ovaj motor poklapa se potrosnja benzina sa mojom...
                  Last edited by nedeljko50; 12.11.2016, 16:11.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ja ne znam da li je loš ili nije, samo sam naveo primer a da li ćeš popravljati ili nećeš, zavisi od tebe.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X