Senzor pritiska raila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hare011
    CBC Član
    • 22.03.2009
    • 84
    • Beograd
    • Hyundai Accent

Senzor pritiska raila

Imam pitanje vezano za Bosch senzor pritiska raila.Ovo je drugi put da mi senzor pravi problem na LR omegas sistemu.Manifestuje se tako sto u voznji prebacuje na benzin,iako ima gasa.Prakticno nema pravila po kojem se to desava.Narucio sam (treca sreca) novi senzor, ovog puta kinesku kopiju i dok on ne stigne vozim sa iskljucenim prebacivanjem na benzin usled nestanka gasa.Primetio sam da njegovo brljanje ne utice mnogo na rad sistema tj. da korekcioni faktor zbog promene pritiska ne utice puno na gasna vremena.Ako neko moze da objasni kako ovo radi kod LR sa obzirom da on meri pritisak u railu, a kod drugih proizvodjaca se meri razlika pritiska u railu i grani.Da li uopste ima kakvu ulogu osim prebacivanja na benzin zbog niskog pritiska?

Pozdrav

Hare

Sent from my thl T6 pro using Tapatalk
  • hare011
    CBC Član
    • 22.03.2009
    • 84
    • Beograd
    • Hyundai Accent

Novi momenti.Kada se auto duze vozi pocinje da gubi snagu na 2500 i vise obrtaja.Na gradskim relacijama stani-kreni se ne primecuje toliko razlika, pogotovo kada je hladan motor.Tada najbolje vuce.

Comment

• araps81
      CBC Veteran
      • 09.02.2012
      • 144
      • Beograd
      • BMW E36 320

koji je auto u pitanju? kakve su ti bobine? Verovali ili ne, ja sam imao skoro isti problem sa voznjom, motor vruc-hladan.. problem je bio u bobini, i to samo jednoj

Comment

• hare011
        CBC Član
        • 22.03.2009
        • 84
        • Beograd
        • Hyundai Accent

Originally posted by araps81 View Post
        koji je auto u pitanju? kakve su ti bobine? Verovali ili ne, ja sam imao skoro isti problem sa voznjom, motor vruc-hladan.. problem je bio u bobini, i to samo jednoj
        U pitanju je Accent 1,4 72kW.Kada se zakacim sa dijagnostikom vidim da pritisak nije dobar.Pokazuje od 0,25 do 1,3 bara bez obzira na rezim rada.Zato sam porucio senzor pritiska i kada ovo resim mogu da proverim i bobine.Do tada nema smisla bilo sta menjati.Inace sam uradio veliki servis i promenio svecice,kablove,isparivac i reparirao dizne.Isparivac je presao 100kkm, a dizne 40kkm.pozz

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Senzor pritiska samo meri pritisak, ne utiče na njega. Možda si mislio na regulator pritiska ako je na railu.. Svako je pre toga trebalo manometrom utvrditi stvaran pritisak.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• hare011
            CBC Član
            • 22.03.2009
            • 84
            • Beograd
            • Hyundai Accent

Mislio sam na bosch senzor koji samo meri pritisak.Nisam kacio manometar,mozda sam i trebao,ali racunam da auto ne bi mogao da ide sa apsolutnim pritiskom od 0,25bara koliko pokazuje u voznji.Napon sam merio direktno na senzoru i on je srazmeran pritisku.Hteo sam da proverim da li mozda brlja komp.

Comment

• hare011
              CBC Član
              • 22.03.2009
              • 84
              • Beograd
              • Hyundai Accent

Kako mogu najjednostavnije da proverim multiventil na boci?Mora li se skidati radi provere?U pitanju je multiventil bez spulne.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Šta da proveriš?

https.autogas.rs

Comment

• hare011
                  CBC Član
                  • 22.03.2009
                  • 84
                  • Beograd
                  • Hyundai Accent

Pogresio sam sto nisam manometrom proverio pritisak pre nego sto sam porucio novi senzor pritiska.Sada sumljam na multiventil pa me interesuje kako da proverim da li je dobar protok kroz mehanicki ventil kada je otvoren.Mozda je zapusen ili se nesto odlomilo i sprecava protok.

Comment

• TheWickerMan
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2007
                    • 791
                    • DE
                    • AR Giulietta TCT

Proveri da ti nije negde nagnječena cev od boce ka napred, tako je bilo drugaru na Bravou, nije hteo preko 2500 obr, a on nasadio auto i spljoštio cev, nije dobijao dovoljno gasa i gušio se.

Comment

• hare011
                      CBC Član
                      • 22.03.2009
                      • 84
                      • Beograd
                      • Hyundai Accent

Stigao novi senzor iz Kine i odmah zamenjen.Pritisak 1,3 bara u leru.U voznji ide i do 2 bara.Iako je bilo sve u redu sa pritiskom auto nije imalo snage preko 2500obrtaja(trimovi 25%), a i pocelo je da trese ujutro kada je motor ladan.Izbacivalo gresku misfire.Skinem valtek reparirane dizne i vratim stare klipove i opruge i auto kao nov(trimovi 5%).Izgleda da ovaj kit za repariranje koji sam uzeo nije dobar.Ostaje mi da kupim novi rail ili originalni reparacioni kit.Hvala svima na savetima.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Repariranje dizni je kesa, baca se i stavlja novo.

https.autogas.rs

Comment

• hare011
                          CBC Član
                          • 22.03.2009
                          • 84
                          • Beograd
                          • Hyundai Accent

Da, setih se da sam procitao neki tvoj post gde ne savetujes reparaciju.

Comment

Working...
                          X