Benzin na rezervi i sekvent uredjaj.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nedeljko50
    CBC Član
    • 31.07.2016
    • 69
    • Beograd
    • wv polo

Pitanje za sekvent uredjaj, da li pumpa za gorivo radi kada se auto prebaci na plin. Neki kazu da radi, neki da ne i da nije dobro drzati benzin na rezervi jer pumpa moze da strada.
  • PPZ
    CBC Veteran
    • 31.01.2009
    • 167
    • Atina, Grcka

Radi.I nije dobro drzati na rezervi.Ali nije dobro ni predugo da ti stoji benzin u rezervoaru.
    Idealno je da ga drzis oko polovine, i da na mesec i po, dva dolivas po desetak litara.

Comment

• gilekm
      CBC Veteran
      • 16.01.2010
      • 121
      • Kosovska Mitrovica

Sve zavisi kako je uradjena plinska instalacija,kod mene prilikom prelaska rada na plin pumpa se iskljucuje i ne radi sve dok auto radi na plin,a autpmatski se ukljuci npr. kada nestane plina u boci i auto neosetno u (tokom voznje) pocne da radi na benzinu,mislim da svaki autoelektricar to moze da ti ugradi ako to zelis.

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Moze svaki majstor i da ti izbaci pumpu i veze kanistar na krov auta...
        Long Live CBC!!!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pumpa treba da radi stalno, pisano već trista puta. Sve kerefeke koje izvode "majstori" i stipse koje neće da sipaju trunku benzina pa im crkne pumpa zbog male količine benzina ili što je benzin izlapio pre Džingis Kana neka i dalje rade šta hoće ali to nije kako treba ni po kom osnovu. Za sve godine koliko radim gas nema nijedna šema da se gasi pumpa, to samo u zemlji Radnika i Seljaka ima.

Benzin sipati do gašenja lampice i kad se upali opet doliti 5 litara. Ne treba držati pun ili pola rezervoara jer će ispariti sve što lako gori. Nisam baš strunjak ali rekoše mi da je rok trajanja benzina 28 dana.
          Ne treba ni malo da ga ima da ne crkne pumpa.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

u proseku na tank gasa potrosi mi 500 dinara benzina. Pa tako i sipam, pun gasa i 500-1000 benzina i nikakvih problema.

Problem je kad se gasa sipa za 500 pa ne ostane za benzin...
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Saša
              CBC Senator
              • 05.11.2006
              • 277
              • NS

Originally posted by Dora View Post
              Benzin sipati do gašenja lampice i kad se upali opet doliti 5 litara.
              Tako otprilike i ja radim već godinama i nisam imao do sada nikakvih problema: kad mi se upali lampica rezerve benzina - pravac na pumpu i dospem benzina za 1000 din i tako u krug kada se ponovo upali. Ranije sam sipao više ali su mi par puta noću izvlačili gorivo iz rezervoara pa se ovo pokazalo kao najbolji recept po oba "pitanja".

Comment

• gilekm
                CBC Veteran
                • 16.01.2010
                • 121
                • Kosovska Mitrovica

Originally posted by banekg View Post
                Moze svaki majstor i da ti izbaci pumpu i veze kanistar na krov auta...
                Ja sam auto kupio s takvom ugradnjom - stigo iz Italije sa plinom i mogu vam reci da posle predjenih oko 350000 km apsolutno nikakav problem nisam imao s diznama,a to sam otkrio kada mi se pokvario regulator pritiska goriva (benzin) pa je tom prilikom ispitana kompletna "benzinska linija" i tom prilikom ustanovljeno da pumpa za benzin prestaje sa radom kada prebaci na plin a aktivira se kada se plin iskljuci,i da ponovim nikakvih problema nemam sa benzinomi i plinom zbog toga

Last edited by gilekm; 09.12.2016, 16:13.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Sad bi taj tvoj jedan auto trebalo da bude etalon za ponašanje?
                  Mislim kad je pumpa isključena na autu koji je prešao 350K on neprimetno predje na benzin ali u duminama.... Ne bih ni da počinjem da ti objasnim zašto je u duminama...
                  Zamoljavam sve amatere da se okanu odgovaranja na tehnička pitanja a pogotovo na osnovu jednog svog primera.

https.autogas.rs

Comment

• gilekm
                    CBC Veteran
                    • 16.01.2010
                    • 121
                    • Kosovska Mitrovica

Ovo sto sam napisao je iz licnog iskustva i naravno u zelji da pomognem,a dali to tako treba da bude ili ne to ne znam.Da li ovo vazi za sva vozila na plin ni to ne znam inace moj auto je audi a4 i kao sto sam vec opisao ja nemam nikakvih problema,a vozim ga 6 godina,naravno sipam benzina jednom mesecno 8-10l,a ostalo je voznja na plin,mesecno prelazim oko 4000 km.

Comment

• PPZ
                      CBC Veteran
                      • 31.01.2009
                      • 167
                      • Atina, Grcka

Da li ti se ikada desilo da ostanes bez plina bas u momentu preticanja?

Kad ne radi pumpa, nema sanse da ne bude "knedle".Kad se desi knedla, to je pola sekunde manje za reagovanje.
                      Kad auto uspori na pola sekunde recimo na ibarskoj magistrali u kriticnoj tacki, to znaci da ce da te skupljaju spaklom iz tvog smrskanog auta negde pored puta.
                      Nazalost, to moze da znaci da ces zbog gluposti svoje ili nekog pametnjakovica majstora da povuces jos nekog u smrt.
                      Mislim da ti je jasna moja poenta.
                      Da je trebalo da se pumpa gasi kod sekventa, to bi bilo uradjeno od prvog plinskog uredjaja te vrste.

Comment

• gilekm
                        CBC Veteran
                        • 16.01.2010
                        • 121
                        • Kosovska Mitrovica

za preticanje ne znam,ali u voznji se desilo nekoliko puta samo se cuje "bi-bip" auto nastavlja sa voznjom normalno bez knedle,mozda se to desilo i u preticanju ali ne secam se.........
                        a sto se tice "skupljanja spaklom" to je s tvoje strane krajnje neumesno, nedobronamerno i nema nikakve veze sa pitanjem koje je postavio nedeljko50,ja zaista ne zelim nikoga ovde da vredjam niti naslucujem "smrskan auto pored puta" nego sam zeleo da iz svog iskustva pomognem nedeljku,i nista vise!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• hirurg83
                          CBC Senator XXL
                          • 26.02.2014
                          • 398
                          • Banjaluka
                          • VW Jetta

Drug nije to pomoć, i nema šanse da ne stručne auto, jer je potrebna ne puna sekunda da pumpa nabije pritisak za rad, da ne govorim o zakazivanju releja koji pali benzinski sistem kad nestane plina. Nije to to. Čovjek ti je opisao samo kako to izgleda a ne da ti je pozelio da pogines ne daj boze.

Послато са HTC One M9

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by gilekm View Post
                            za preticanje ne znam,ali u voznji se desilo nekoliko puta samo se cuje "bi-bip" auto nastavlja sa voznjom normalno bez knedle,mozda se to desilo i u preticanju ali ne secam se.........
                            a sto se tice "skupljanja spaklom" to je s tvoje strane krajnje neumesno, nedobronamerno i nema nikakve veze sa pitanjem koje je postavio nedeljko50,ja zaista ne zelim nikoga ovde da vredjam niti naslucujem "smrskan auto pored puta" nego sam zeleo da iz svog iskustva pomognem nedeljku,i nista vise!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            Da ne bi širili priču na nevažne stvari, ako želiš da pomogneš onda nemoj da savetuješ loše jer ovaj scenario sa špaklom je moguć.. biće tu mnogo puta sreće pa će se to desiti kad obilaziš biciklistu ali može i kamion da ide u susret. Osnovna prednost sekventa je osim boljeg rada i ekologije koja nikog ne zanima upravo ta mogućnost da predje bezbolno na benzin u slučaju bilo kog kvara ili nestanka gasa. 90% matorih automobila kao tvoj nakon gašenja pump izgubo pritisak u sistemu i treba neko vreme da ga opet dobije, kako kod koga. Zato je tvoj savet loš, ti možeš da voziš kako želiš ali ovde nemoj da savetuješ kako ne treba da se radi jer time ubijaš u pojam sve koji to rade profesionalno i sad treba da se raspravjaju sa tobom da li si ti u pravu ili ne...

Uglavnom pitanje je bilo da li je dobro ili tako treba, ispravan odgovor je da nije dobro i tako ne treba.
                            Neka ostane na tome.

https.autogas.rs

Comment

• TheWickerMan
                              CBC Senator XXL
                              • 11.09.2007
                              • 791
                              • DE
                              • AR Giulietta TCT

Originally posted by Dora View Post
                              . Nisam baš strunjak ali rekoše mi da je rok trajanja benzina 28 dana.
                              Dobro su ti rekli

Comment

Working...
                              X