Molio bih za malu pomoć,ako ko zna ima li mi pomoći.Kupio sam Citroen c3 picasso 1.4 vti motor,u njemu je ugrađena sekvent plinska instalacija čini mi se stag 200,naime moj problem je slijedeći,auto trza kod naglog ubrzanja od 2000-3000 obrtaja i kada pređe te obrtaje onda se super ponaša,napominjem to je samo kod naglog ubrzanja,a sve ostalo je u redu.Pošto sam kupio takav auto,obišao sam neke majstore i niko nema rješenje,samo mi je jedan rekao da moj auto nema vakum i da ne mogu da podese sve parametre kako treba zbog toga.Napominjem auto stvarno malo troši plina,mirno radi,ne pali nikakve greške i lampice,samo me to muči.Zahvaljujem unaprijed!
Citroen c3 picasso 1.4 vti
Collapse
X
-
Originally posted by sakibn View PostMolio bih za malu pomoć,ako ko zna ima li mi pomoći.Kupio sam Citroen c3 picasso 1.4 vti motor,u njemu je ugrađena sekvent plinska instalacija čini mi se stag 200,naime moj problem je slijedeći,auto trza kod naglog ubrzanja od 2000-3000 obrtaja i kada pređe te obrtaje onda se super ponaša,napominjem to je samo kod naglog ubrzanja,a sve ostalo je u redu.Pošto sam kupio takav auto,obišao sam neke majstore i niko nema rješenje,samo mi je jedan rekao da moj auto nema vakum i da ne mogu da podese sve parametre kako treba zbog toga.Napominjem auto stvarno malo troši plina,mirno radi,ne pali nikakve greške i lampice,samo me to muči.Zahvaljujem unaprijed!
Comment
-
-
Nisi nam rekao da li se isto ponaša i na benzin i na plin?
Ja sam imao sličan problem, javljao se trzaj-dva pri ubrzanju bas tu negde između 2 i 3 hiljade obrtaja. Bio je to početak kraja bobina....Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
-
Imao sam slican problem isto sumnjao na bombinu, svasta nesto medjutim dijagnostika nista nije pokazivala. Jednom je nesto pokazala neki problem oko smese na jednoj dizni sa benzinom ali nista mi rece majstor da je to alarmantno , naredni put nista nije pokazivalo kad je izbrisao tu gresku niti se palila lampica epc..
Inace problem sam resio zamenom svecica. Iako se nista nije culo prilikom rada motora, zvuk je bio kao sat, svecice predhodne promenjenje mozda ima 15000 km, kada ih je skinuto video se zazor, to se zamenilo i auto je proradio sasvim normalno , nema vise trzanja prilikom naglog dodavanja gasa i da po nekad trazi veci broj obrtaja prilikom polaska, nekad sa starim svecicam hteoda se ugasi nekad ne.... Mozda je to i kod tebe problem, majstor mi rece da svecice znaju da crknu i posle 1000 km, vizuelno izgledaju ok ali sta je kod mene bilo da li samo taj zazor ili je neka od svecica nepravlino radila imala dodatna ostecenja koja nisu vidljiva ne znam, tako da eto mozda ti ovo pomogne. Inace meni se auto identicno poansao tako i na plin i na benzin. Inace imam motor 1.4 v 16v Srecno.Last edited by nedeljko50; 04.01.2017, 14:22.
Comment
-
-
I meni je sve u redu na dijagnostici,kupljene i zamjenjene svećice,neke NGK titanium 45 eur,samo za taj moj motor odgovaraju,ne pali se check lampica,sve je u principu ok,ali imam te trzaje,nije strašno,ali bi volio da to sredim.
Comment
-
Comment