Citroen c3 picasso 1.4 vti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sakibn
    CBC Početnik
    • 26.12.2016
    • 9
    • bijeljina
    • citroen c3 picasso

Da li bi onda, ako ima problema sa strujom, trebalo da trzne i na benzinu, a na benzinu radi perfektno.

Comment

• Gruja
      CBC Senator XXL
      • 09.02.2006
      • 614
      • Bgd
      • Alfa 75 TS

Ne nužno. Kod mene su se trzaji javljali na plinu zbog loših svećica, što se kasnije pretvorilo u žestok problem pri radu na plin da bi na kraju potpuno "odbijao" da radi na plin. Na benzin sve vreme radio potpuno normalno.

Kada sam skinuo svećice imao sam šta da vidim - pojedene skroz... Plin je tu znatno osetljiviji. Ali on i "jede" svećice, na plin se menjanju drastično češće nego kada auto ide samo na benzin.

Ono što je bio problem jeste što su te prekomerno potrošene svećice načele bobine (a i kablove) pa se trzanje kakvo ti opisuješ javilo i sa novim svećicama. Zamena bobina je rešila problem.

Na teži i skuplji način sam shvatio da to što se zamena svećica preporučuje na 40.000km ne važi za plin - trebalo ih je promeniti na 20.000.

Zato sada na supruginom autu menjam na 20.000 i ne boli glava. Pošto ona vozi sitroena znam koliko koštaju proklete bobine i ne želim da ih lošim svečkama spalim...
      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• sakibn
        CBC Početnik
        • 26.12.2016
        • 9
        • bijeljina
        • citroen c3 picasso

Bio sam kod majstora, auto spojen na dijagnostiku, ne pokazuje da postoji problem na bobinama, tako da ne znam šta da radim. Našao sam bobine za moj auto, bosh, 100 eur sve četiri, ali mi glupo davati tolike pare, ako su ove moje bobine u redu.

Comment

• araps81
          CBC Veteran
          • 09.02.2012
          • 144
          • Beograd
          • BMW E36 320

Tako se ne proverava ispravnost bobina.. U krajnjem slucaju pozajmi od nekog pa probaj da budes 100% siguran

Comment

• slavko_bgd
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2009
            • 771
            • Batajnica
            • Stilo 1.6 16V MW

@sakibn:
            ako se ne varam, motor 1.4vti je sa BMW-ovom "Valvetronic" tehnologijom kontrole u****vanja vazduha. Prepoznaje se po tome što na glavi motora na suprotnoj strani od razvoda postoji vakuum-pumpa i plastično crevo koje vodi do vakuum-serva kočnice.
            Po onome što si napisao u prvom postu da su ti majstori rekli da "taj motor nema vakum" biće da je stvarno motor sa Valvetronik-om.
            Takvi motori nemaju usisni leptir, samim tim nemaju "vakuum" usisnom kolektoru već je pritisak (MAP) u kolektoru gotovo identičan atmosferskom. Samim tim, pritisak gasa je konstantan u svim režimima. Nemam iskustva sa STAG200 da bih smeo da tvrdim da li može ili ne može da radi na VALVETRONIC-u. Možda će se javiti neko od bivših kolega sa svojim iskustvom.

Nemoj džabe bacati pare na bobine i maltretirati se, nego lepo idi kod majstora koji je ugrađivao gas da ti to ili napravi da radi kako treba ili skine i vrati novac.
            Ja bih tako.
            Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• sakibn
              CBC Početnik
              • 26.12.2016
              • 9
              • bijeljina
              • citroen c3 picasso

Samo da javim šta sam uradio.Kupljene nove bobine,postavljene,auto se preporodio i na benzin,a posebno na plin,podešena mapa,tako da je definitvo bilo do bobina.Hvala svima na savjetima.

Comment

• araps81
                CBC Veteran
                • 09.02.2012
                • 144
                • Beograd
                • BMW E36 320

Bobina Miljenko..

Comment

Working...
                X