stag 4 iskljucuje plin kod nalog ubrzanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa ns 1
    CBC Član
    • 14.11.2015
    • 20
    • novi sad
    • lancia dedra

stag 4 iskljucuje plin kod nalog ubrzanja

letos u lancia delta 2008 1.4 turbo 150 ks ugradio stag 4 ili sa plusom nisam siguran koji je od ta dva,tomaseto,valtek,trzao prilikom naglog ubrzanja,premapiran ,onda poceo da pali gesku-lambda sonda,premapiran i onda poceo prilikom naglog ubrzanja da ugasi plin.Kod mekane voznje sve je uredu.Majstor kazze da mi se nakupilo nekog djubreta sa uljem u isparivacu.Neznam da li je to moguce jer sam presao od ugradnje svega 65o km i oko 60 litara-sipao dva rezervoara plina na eurogasu-uzar-novi sad .Napominjem da vozim vec 15 godina jedno 400000 km venturi i stag2 i nisam nikad imao taj problem.Tesko mi je da utvrdim kad sta pocne da se desava posto malo vozim ovaj auto.Ovo iskljucivanje plina je svaki put prilikom naglog ubzanja.Neki od korisnih saveta o popravci su dobrodosli i da li akoje stvarno to ulje problem da li to spada pod garnciju.
  • araps81
    CBC Veteran
    • 09.02.2012
    • 144
    • Beograd
    • BMW E36 320

Valja prikacit dijagnostiku i ispratit dijagram u toku voznje pa da se vidi sta se konkretno desava u kriticnom momentu.. Kod mene se desavalo da dodje do naglog pada pritiska pri ubrzanju, a sve to zbog prignjecenog creva jer sam jednom prilikom lupio patos bas na mestu gde je to crevo, desava se.

Comment

• araps81
      CBC Veteran
      • 09.02.2012
      • 144
      • Beograd
      • BMW E36 320

A moze biti i da te zeza signal broja obrtaja pa vidi gde je prikacen, to se meni jednom desilo.. Sve se to lepo vidi na dijagramu

Comment

• PPZ
        CBC Veteran
        • 31.01.2009
        • 167
        • Atina, Grcka

A možda su i u šumi....
        Idi ti lepo kod krštenog majstora, ako mene pitaš...

Sent from my ALCATEL C7 using Tapatalk

Comment

• rados
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2011
          • 539
          • G.Milanovac SRBIJA
          • OPEL ASTRA G Z16XE

Pravac kod majstora
          moze da se desi da je donji prag pritiska visok pa kad auto povuce naglo opada pritisak ispod te granice
          majstor ce to lepo da vidi na dijagnostici

Comment

• hirurg83
            CBC Senator XXL
            • 26.02.2014
            • 398
            • Banjaluka
            • VW Jetta

Moguće da isparivac ne može isporučiti plina koliko treba. Ipak je turbo motor. Ima dosta faktora, dizne koje nisu idealne. Podešavanje pritiska i slicno

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Comment

• Keketarac
              CBC Senator XXL
              • 01.09.2007
              • 588
              • Novi Sad
              • Seat Ibiza 1.2 TSI

I dalje ne mogu da shvatim ljude koji u NS oteraju auto kod nekog indijanca da im zasere ugradnju, i onda ovde traze resenje, umesto da su odmah otisli gde treba. To je bar jasno i vrapcima na grani.

Comment

• rados
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2011
                • 539
                • G.Milanovac SRBIJA
                • OPEL ASTRA G Z16XE

nije to samo u NS svugde je to isto odu i traze naj jeftinije a nemaju pojma o nicemu nego filozofiraju pa im posle kriv djavo a djavola nema

Comment

• sasa ns 1
                  CBC Član
                  • 14.11.2015
                  • 20
                  • novi sad
                  • lancia dedra

bio sam kod majstora i dva puta je pokusao da na kompu namesti parametre,ali stalno kaze da je mali pritisak plina ali nikako nemoze da namesti.Pretpostavlja da je do plina pa da ga celog potrosim pa da se javim..Motor inace radi tek malo nemirno ,kao da ponekad hukce-jedva se cuje kao da sagorevanje nije dobro,i to samo kad otvoris haubu.Tvrdi da je isparivac nov 1000km i da mora biti uredu

Comment

• Keketarac
                    CBC Senator XXL
                    • 01.09.2007
                    • 588
                    • Novi Sad
                    • Seat Ibiza 1.2 TSI

I sta sad ocekujes? Da ti neko odavde namesti?

Spakuj se, idi kod Dore, namestice, ti ces lepo da platis sve sto si "ustedeo" u startu, i onda ces ovde svecano da kazes kako si se prvi put zajebao i kako sad sve radi kako treba.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Pomisliće čovek da te plaćam za propagandu... pusti ga neka sam odlučuje šta želi...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Da, ali lepo je rekao čovek "onda ces ovde svecano da kazes ..."
                        (to vredi više od novca)
                        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• hirurg83
                          CBC Senator XXL
                          • 26.02.2014
                          • 398
                          • Banjaluka
                          • VW Jetta

Originally posted by sasa ns 1 View Post
                          bio sam kod majstora i dva puta je pokusao da na kompu namesti parametre,ali stalno kaze da je mali pritisak plina ali nikako nemoze da namesti.Pretpostavlja da je do plina pa da ga celog potrosim pa da se javim..Motor inace radi tek malo nemirno ,kao da ponekad hukce-jedva se cuje kao da sagorevanje nije dobro,i to samo kad otvoris haubu.Tvrdi da je isparivac nov 1000km i da mora biti uredu
                          Veće nebuloze nisam pročitao, sta ima tu da bude do plina? Nisi nasuo cng pa da je slab pritisak

Dora je doktor za to. Meni je objasnio neke stvari. Pročitao sam to 10 puta i skapirao šta i kako. Pohvale za njega.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Manjak propana u smesi moze da izazove pad pritiska. Tačka ključanja butana je na -8 stepeni i problematičan je za hladnije predele.
                            Samo što u skorije vreme nisam čuo da se neko zalio na kvalitet plina pa je ta opcija manje verovatna.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Butan ključa, isparava na -0,5 stepeni pa zato pravi problem na nižim temperaturama i dodaje se propan koji ključa na -42 stepena... Bez obzira na to sumnjm da je to problem pa i ja čekam odgovor kad se potroši taj rezervoar da znamo šta je problem...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X