Zavoli Bora S32 OBD ili AC Stag Qbox plus

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrdragan
    CBC Član
    • 13.07.2009
    • 88
    • Sombor

Fotka je isečena, to je samo jedan deo jednog prozora, jedino što se frljaju ovim engleskim prevodom u oznakama (kad se prebaci na srpski još je gore), te stave tačku te ne stave, te ima razmak te nema. Verzija na italijanskom je naravno ispeglana i nema tih gluposti i grešaka. Software je inače vrlo intuitivan i jednostavan za korišćenje i radi perfektno što je najvažnije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by mrdragan; 27.04.2017, 23:04.

Comment

• hirurg83
      CBC Senator XXL
      • 26.02.2014
      • 398
      • Banjaluka
      • VW Jetta

Svedno je ružan i jadan za razliku od staga

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Comment

• mrdragan
        CBC Član
        • 13.07.2009
        • 88
        • Sombor

Da se ne lažemo meni je i Stag poprilično ružnjikav, jedini koji mi se vizuelno sviđa je LPGTECH, stvarno je i najlepši a i po meni do sad najbolji software za sequent. Ali software me nije opredelio za Zavoli jer to svi znaju da nije glavni niihov adut, već pre svega vrhunske i brze PanJET dizne. Za sličan novac sam mogao ugraditi Stag QBOX sa Valtek diznama koje sam imao jednom i nikad više u životu, a da sam uzeo neke skuplje dizne pa skuplji reduktor onda to već polako sa cenom ide u pitanje isplativosti. No slažem se da je Stag trenutno napredniji software ali i ovi u poslednje vreme izbacuju često update pa se možda još poprave.

Last edited by mrdragan; 27.04.2017, 23:15.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Da ne bi ostalo nedorečeno...
          AC ima svoj reduktor koji je cenovno kao Zavolijev ali je mnogo bolji ako se računa vek trajanja... a i lepši je ovo poslednje je istina ali nebitno uopšte.
          AC takodje ima svoje dizne koje su veoma kvalitetne i jeftinje od PAN dizni.

Zavoli softver, nisam video ove poslednje pa ne mogu da komentarišem ali ako se oslanjamo na umetnički dojam prilikom izbora softvera onda....

Q generacija kod AC-a je daleko uznapredovala po svakom pitanju, hardverski i softverski a da je pri tome zadržala skoro istu cenu kao prethodna generacija što će u skorijoj budućnosti biti izjednačeno jer su tako uvek radili pa ne vidim razloga da i sada ne spuste cenu.

Za izbor ugradjenog uredjaja sem cene treba uzeti u obzir dostupnost održavanja, kasniju cenu održavanja i dostupnost delova. Viale je veoma dobar uredjaj ali ima dve mane, prva je cena a druga je mogučnost održavanja. I ako cena bude na našem nivou ostaje održavanje koje je nula bodova.

Za OBD korekciju mora imati i kabel za konekciju tako da nije dovoljno da se samo u softveru nešto promeni.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mrdragan
            CBC Član
            • 13.07.2009
            • 88
            • Sombor

Uređaj je nakačen na OBD, oni koji nisu nemaju opciju autokorekcije, s tim što je do sad ta konekcija služila za lakše štelovanje a sad se koristi i za autokorekciju.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

To sam hteo da kažem, mora u kablaži postojati gajtan za OBD, nije dovoljno što to ima u softveru ako nije povezano.

https.autogas.rs

Comment

• mrdragan
                CBC Član
                • 13.07.2009
                • 88
                • Sombor

Uporedni test lpg dizni:

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Na tom testu nema Baracuda i W0 2 dizni. Kad kažem PAN mislim na metalne stare, ove nove zelene su masovno vraćane.
                  Sve dizne tipa (konstrukcije) Valtek i to su manje više iste. Nema na testu ni Valtek 1 om koji bi svakako imao drugačije karakteristike, ne znatno bolje ali u toj klasi testa ali bolje.

I dalje je bitno šta je na našem tržištu dostupno za kupiti i kasnije održavati kao i cena u startu. Ovde su odmeravane babe i žabe po ceni.

https.autogas.rs

Comment

• mrdragan
                    CBC Član
                    • 13.07.2009
                    • 88
                    • Sombor

Kada sam odlučivao (ne kažem da nisam pogrešio) o ugradnji imao sam približne cene za set Qbox, Valtek, Tomaseto kao i za Zavoli Bora S32 OBD, Pan JET dizne i Zavoli Zeta N reduktor, bili su tu negde. Qbox je bolji ECU, ima 32-bitnu arhitekturu, ovaj 16-bitnu, Qbox ima bolje algoritme, lakše se podesi itd. Reduktori su tu negde valjda, ali odlučile su superiorne dizne jer sam sa Valtekom zaista imao loše iskustvo na prethodnom autu.

Za održavanje se slažem ali ja ću svakako održavati tamo gde sam i ugradio.

No, ne tvrdim da nisam pogrešio samo kažem da sam za sad zadovoljan.

Last edited by mrdragan; 28.04.2017, 21:05.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Tema je tvoja pa i nadalje izveštavaj ako imaš volje. Ne kažem ni ja da si pogrešio ili napravio dobar izbor. Ovo će nekom skratiti put do odluke tako da je tema ok. Verovatno mnogima idem na ganglije sa mojim tvrdnjama ili izborom pa i drugarima majstorima ali imam neka iskustva sa svim tim što si nabrojao pa i više. Cilj mi je uvek bio da kad se nešto ugradi mušterija zaboravi mene a i ja nju. To nije dobro sa finansijske strane ali šta da radim

Kao kod auta ili bilo čega drugog moraju se porediti iste klase. Valtek i Hana svakako nisu ista klasa kao ni Lovato J ni cenom ni kvalitetom.
                      Nekom je lakše da tri puta izmenja nove dizne za isti period nego da odjednom plati više a nekog nervira da ide kod majstora 3 puta.

https.autogas.rs

Comment

• hirurg83
                        CBC Senator XXL
                        • 26.02.2014
                        • 398
                        • Banjaluka
                        • VW Jetta

Jel te neko tjerao da uzmeš valtek? Uzmes hana dizne i stavis. Stag pojede taj zavoli računar. Narocito sad kako je dobio u opciji da sam poništava greške koje se pale vezane za sagorevanje. Stag se sad popeo jos jednu stepenicu gore. Ne znam jel ti vrsis apdejt racunara ali stag je algoritme sredio sa apdejtima, popeglano je i radi dobro.

Comment

• mrdragan
                          CBC Član
                          • 13.07.2009
                          • 88
                          • Sombor

Naravno da me niko nije terao, ali ako si pažljivo čitao ja sam tačno napisao šta sam poredio i šta je približno koštalo. Da sam se odlučio za Stag Qbox (koji je bez dileme bolji ECU) sigurno ne bih ugradio ni Valtek dizne a verovatno ni Tomaseto reduktor a to bi onda već bilo znatno skuplje.

Last edited by mrdragan; 28.04.2017, 21:33.

Comment

• hirurg83
                            CBC Senator XXL
                            • 26.02.2014
                            • 398
                            • Banjaluka
                            • VW Jetta

A sta to fali tomaseto isparivacu?

Comment

• mrdragan
                              CBC Član
                              • 13.07.2009
                              • 88
                              • Sombor

Napisao je Dora o tome malo iznad, pročitaj tačku 6.

Comment

• hirurg83
                                CBC Senator XXL
                                • 26.02.2014
                                • 398
                                • Banjaluka
                                • VW Jetta

Tomaseto kod druga u autu uredno 100 000 ja kod sebe uredno 60 000...ne znam sta se trazi. Kod nas je taj isparivac oko 60 evra. I radi posao 6 7 godina... Sta se trazi? Koje cifre? Koliko taj zavoli kosta a koliko nudi

Comment

Working...
                                X