Stag 4 plus mislenje od mapi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vlatko_125
    CBC Član
    • 07.10.2013
    • 15
    • Skopje,Macedonia
    • Grande Punto 1.4 16V

Dogovorio sam jedan plinar zelan da mi pomogne i nosim dizne kod njega da proverimo sa komparatorom na koliko mm im je hod,pa onda busim i podesavam pa javim sta smo uradili hvala puno na pomoc momci ako ikada idete u Skopje cekam vas na pivo.

Comment

• hirurg83
      CBC Senator XXL
      • 26.02.2014
      • 398
      • Banjaluka
      • VW Jetta

A ja bas mislio pitati odakle si kad te padezi zezaju

Dora nije li pritisak malo velik 1.2?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Stoka jede na vreme kad joj se da, ljudi jedu kad su gladni.. To je izreka. Majstori rade kako misle da treba a ne kako piše u knjigama, zato su majstori.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Vlatko_125
          CBC Član
          • 07.10.2013
          • 15
          • Skopje,Macedonia
          • Grande Punto 1.4 16V

Dizne proverene i su u rangu 0.45mm,izbusene na 2mm u meni sam izbrao valtek type 30 3ohm,podizem pritisak na isparivac na 1.2bara na zagrjean motor,pustim autokalibraciju jedva prodze,trokira motor javi greska niski obrtaji,u meni diznama bilo je ovako pedeseno,

Probam stavim pod defalt,1 sa 1 i tako,i prodze autokalibracija bez ikakvih drhtanja trokiranja i slicno,ne prijavi greska.e sad mnozilac je pao ali mislim da je uvek veliki,dali da busimo jos dizne ili da ostane ovako.

Preostaje da uradim mapu u voznji.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Uradi proveru u vožnji, desi se da kalibracija pogreši pa zato i piše na kraju "proveri rezultat na drumu"..
            Što se tiče povezanosti dizni, nekoliko sam puta naišao da se neko igrao sa time a da ne shvata čemu to služi...

Dugačko je da objasnim ali je najlakši način za proveru isključenje jedne po jedne gasne dizne, motor mora nastaviti da radi normalno.

https.autogas.rs

Comment

• Vlatko_125
              CBC Član
              • 07.10.2013
              • 15
              • Skopje,Macedonia
              • Grande Punto 1.4 16V

Radio sam setovanje mape u voznji na otvoren put u 4toj i 5toj na 50 60 70 80km i tako,izasla mi je plinska linja nad benzinska pa sam spustao mnozilac dok ni sam koliko toliko dobio poklapanje sa benzinskom liniju.

Comment

• bmiillan
                CBC Senator XXL
                • 18.04.2005
                • 393
                • beograd
                • clk 200k

u principu gasna linija (zelena) i treba da bude malo iznad benzinske (plave)

po slici dodaj malo na višim obrtajima i to bi bilo to, posle par stotina kilometara
                prekontroliši opet
                nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Vlatko_125
                  CBC Član
                  • 07.10.2013
                  • 15
                  • Skopje,Macedonia
                  • Grande Punto 1.4 16V

Sinoc sam procitao nekoliko teme na Stagov forum za motor u moj auto,Starjet sa klapnama u usisnom granu i ono njegovo shtucanje u rangu 2k do 3k rpm,resenje koje su italjani predlozili poljacima su ovi adapteri koji idu pod benzinski dizni sa kime bi se to shtucanje resilo,narucio sam jedan set pa javi rezultate kad stignu adapteri,do tada radim kontrolu i podesavanje mape.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Takvih motora, twinport, je uradjeno tone bez tih adaptera i rade ok ako se uvodnici postave gde treba i kako treba što kod tebe izgleda da nije slučaj..

https.autogas.rs

Comment

• Vlatko_125
                      CBC Član
                      • 07.10.2013
                      • 15
                      • Skopje,Macedonia
                      • Grande Punto 1.4 16V

Jedno pitanje sad u vezi diznama,znam da ovi valtek pravi majstori ni ne racunaju za dizne pa sta vi predlazete da bi ja zamenio sa jedan komplet AC W03 koje mogu lepo da se narede na grani blisko do diznama,a i imaju brze vreme otvaranja i zatvaranja od ove valtekove.

Comment

• Dulle90
                        CBC Početnik
                        • 01.03.2020
                        • 1
                        • Despotovac
                        • Nema

Stag 4 plus mislienja od mapi

Originally posted by Vlatko_125 View Post
                        Jedno pitanje sad u vezi diznama,znam da ovi valtek pravi majstori ni ne racunaju za dizne pa sta vi predlazete da bi ja zamenio sa jedan komplet AC W03 koje mogu lepo da se narede na grani blisko do diznama,a i imaju brze vreme otvaranja i zatvaranja od ove valtekove.

Da li si resio problem sa autom? Ja iste probleme imam i to sa uredjajem brc sequent 32. Probali smo i sa ovim fabrickim umetcima na koje dolaze creva od plina i isto se desava da stuca na plinu dok na benzin lepo radi.

Comment

Working...
                        X