Malo experimentisi, pa vidi.
Pokazivac kolicine plina u rezervoaru
Collapse
X
-
-
Ne znam da li je preporucljivo da se izbaci plovak, ali ja jesam video jednog audija koji ga nema. Ono sto mene muci, nije buka od plovka, vec logicno pitanje "zasto ajkula nema sise, pa koji ce joj ku..." e to je isto i sa mojim pokazivacem, koji ce mi ako nijcemu ne koristi.
Ako moze da se popravi onda super, da li Doro ili IvanT mogu da se oglase po tom pitanju, ako ne moze, ajde da makar neutralisem buku iz gepeka???
Izvinjavam se sto pre nisam cestitao Novu godinu svim postovaocima ovog foruma i ljubitelja cetvorotockasa. Srecna Vam 2006Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
Comment
-
-
Originally posted by Bond-James BondAko moze da se popravi onda super, da li Doro ili IvanT mogu da se oglase po tom pitanju, ako ne moze, ajde da makar neutralisem buku iz gepeka???
Svi znaju da to ne radi baš uvek jer od pumpe zavisi da li će plovak uvek uraditi svoj posao. Ja ne bih nikad izvadio plovak jer je on tu zbog bezbednosti.
Ako nešto tandrče kao polumrtav čovek, mada ne zna kak oto tandrče, i pokazuej crveno, znači da se plovak otkačio, olabavio, usukao ili napravio neki sličan kermes i sedi dole na dnu.
Plovak može eventualno da se čuje kod pune ili prazne boce sa sitnim kuckanjem kod vožnje.
Pokazivič goriva nije precizan, to je tačno ali ne toliko da pokazuje strane sveta. Može se popraviti a ali nema svrhe da se demontira jer ne utiče na buku. plovak je bučan a on se ne vadi.
Problem je što svaki proizvodjač namerno pravi da nije kompatibilno sda drugima, tako da se za popravku ili doradu moraš obratiti servisu koji je to radio ili radi sa tom opremom.
U tom procesu učestvuje plovak (MV) pokazivač goriva i prekidač u kabini. Ako neko misli da menja proizvodjača onda se sve to menja. Sa prekidačem i instalacija. Neisplativo u svakom slučaju sem kad je neophodno.
Comment
-
-
Gas je tečan i kod kretanja ili kočenja se tečnost ljulja a sa njomi plovak ide gore dole. U kranjim položajima nekad može ohvatiti zid od rezervoara i čuje se kuckanje. Bezopasno sem što nekog nervira.
Comment
-
-
Doro: zahvaljujem na odgovoru. Plovak necu vaditi jer mi je sigurnost na prvom mestu. Zveckanje je izrazenije kada je rezervoar pun. Ponekada me nervira, ali sve to neutralise muzika u kolima
Nemam bas para na pretek da bi sve menjao, ali cu svakao posetiti svog servisera jer mi i servis sledi uskoro.Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
Comment
-
-
Plovak ima svoju primarnu svrhu da ograničava punjnje boce na 80%. sekundarno pokatzuje i nivi goriva.
Svi znaju da to ne radi baš uvek jer od pumpe zavisi da li će plovak uvek uraditi svoj posao.Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
Kod mene pokazuje OK..
Sistem Tartarini (Etagas), ko sto rece jedan mladji strucnjak svima nama dobro znan: neces ti naci servis u zemlji Srbiji za ovaj tvoj Tartarini. I ne nadjoh (a trazio bio). Diodice rade za sada dobro, zadovoljan. Cetiri zelene i crvena. Toro boca BRC od 50L. staje 40 - nikad vise. Predjem 70-80km i gasi se jedna po jedna.
Pre dve godine na pumpi vidim tipa sipa u lagunu, i pitam ga za pokazivac. Kaze da je auto iz NL i da je kupljena zajedno sa autogasom. Ima univerzalni pokazivac benzin/plin.Kaze, da kad prebaci na plin i skazaljka promeni polozaj, tj. pokazuje kol. plina. Super stvar.
A da...nasao servis za Tartarini u Sloveniji (Ljubljana, Celje)
vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s
Comment
-
-
Ja imam BRC-ov pokazivac u kabini i BRC-ov multiventil sa senzorom i za sad radi savrseno...ali instalacija je stara manje od mesec dana...videcemo koliko dugo ce da radi tako...
elem, imam ja jedno pitanje...vidim neko je napisao da poveze taj indikator na indikator za benzin...ideja mi je vrlo zanimljivaHteo bih i ja to da uradim, ali imam jedan problem, nemam opis signala koji senzor sa multiventila salje "prekidacu" na kome su lampice...u pitanju je senzor koji radi na HALL efektu...pa ako neko ima neke specifikacije signala, bio bih mu jako zahvalan.
My crew is all fired up
Y'all better just wise up
Comment
-
-
Pre dve godine na pumpi vidim tipa sipa u lagunu, i pitam ga za pokazivac. Kaze da je auto iz NL i da je kupljena zajedno sa autogasom. Ima univerzalni pokazivac benzin/plin.Kaze, da kad prebaci na plin i skazaljka promeni polozaj, tj. pokazuje kol. plina. Super stvar.
Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
Comment