Audi A3 plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vagirista
    CBC Član
    • 26.06.2021
    • 16
    • Lazarevac
    • Audi A3 '98

Audi A3 plin

Pozdrav društvo. Dakle, vozim A3 1.6 '98 b/tng. Do skoro sam imao problem sa strujom na 2. cilindru, našao sam i rešo problem, kontakti iz računara oksidirali iz nekog razloga. Pošto sam to rešio, hoću da podesim rad na plin što bolje mogu. Isparivač je tomasetto, točak boca od 30l, valtek dizne i stag 200 ecu.

Evo i trenutne mape, odstupanja kao i svih postavki.
  • canibal86
    CBC Veteran
    • 07.03.2010
    • 155
    • Sid

Ako auto dobro radi na gas i vozi se dobro nista ne diraj mapa je po meni skroz oke.Jedina zamerka u postavkama neko je ostavio da taj auto ima dve bobine po cilindru.

Sent from my M2101K7AG using Tapatalk

Comment

• Vagirista
      CBC Član
      • 26.06.2021
      • 16
      • Lazarevac
      • Audi A3 '98

Originally posted by canibal86 View Post
      Ako auto dobro radi na gas i vozi se dobro nista ne diraj mapa je po meni skroz oke.Jedina zamerka u postavkama neko je ostavio da taj auto ima dve bobine po cilindru.

A poznato je da ima jednu za sva 4. Ne ide baš najbolje, pre je imao bolji odziv na gas a prelazio je preko 320km. Sad jedva 300 pređe.

Comment

• canibal86
        CBC Veteran
        • 07.03.2010
        • 155
        • Sid

Mapa ti je skroz korektna defleksija razlika izmedju benzinske i plinske mape je u toleranciji 10%.Koliko je presao na gas kad je radjen servis plina zadnji put?

Comment

• Vagirista
          CBC Član
          • 26.06.2021
          • 16
          • Lazarevac
          • Audi A3 '98

Mapa ti je skroz korektna defleksija razlika izmedju benzinske i plinske mape je u toleranciji 10%.Koliko je presao na gas kad je radjen servis plina zadnji put?

Mapa je stara oko 300-400 km. A servis pre 20k km.

Comment

• canibal86
            CBC Veteran
            • 07.03.2010
            • 155
            • Sid

Sacekaj misljenje jos nekog kompetentnijeg ali ja tu nis ne bih dirao sem tog podesavanja sto sam ti pomenuo za bobinu.Servis naravno bi trebao da odradis.Sto se tice potrosnje gasa to verovatno zavisi i od samog kvaliteta pa vidis razlicitu potrosnju.

Comment

• Vagirista
              CBC Član
              • 26.06.2021
              • 16
              • Lazarevac
              • Audi A3 '98

Sacekaj misljenje jos nekog kompetentnijeg ali ja tu nis ne bih dirao sem tog podesavanja sto sam ti pomenuo za bobinu.Servis naravno bi trebao da odradis.Sto se tice potrosnje gasa to verovatno zavisi i od samog kvaliteta pa vidis razlicitu potrosnju.

Hteo sam ovde da nabavim filtere a možda i da zamenim membrane na uređaju. Ali, kažem ti, nije potisak kakav je bio pre novog mapiranja a nisam slikao prethodnu mapu...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Neverovatno... daj bar neko da se z**** i slika kad motor radi... ali godinama moj Ines

Kad motor ne radi onda je 1 bar ukupno na oba broja, ovde fali 0.30.
                Ja stvarno nemam pojma sa engleskim ali kad vidim srpski prevod i to malo što znam ništa ne razumem. Dupli kalem sasvim sigurno ne znači dve bobine po cilindru.
                Ako pokazuje pravilno obrtaje onda je to ok. Ostalo kako već rekoše nema šta naročito da se podešava...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                  CBC Veteran
                  • 07.03.2010
                  • 155
                  • Sid

Ako je to nas prevod za englesku rec Number of cyl.for coil to bi trebalo da znaci broj cilindara po bobini ako se ne varam.

Comment

• Vagirista
                    CBC Član
                    • 26.06.2021
                    • 16
                    • Lazarevac
                    • Audi A3 '98

[QUOTE=Dora;654156]Neverovatno... daj bar neko da se z**** i slika kad motor radi... ali godinama moj Ines

Kad motor ne radi onda je 1 bar ukupno na oba broja, ovde fali 0.30.
                    Ja stvarno nemam pojma sa engleskim ali kad vidim srpski prevod i to malo što znam ništa ne razumem. Dupli kalem sasvim sigurno ne znači dve bobine po cilindru.
                    Ako pokazuje pravilno obrtaje onda je to ok.

Last edited by Vagirista; 29.06.2021, 23:57.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Po potpritisku bih rekao da je ler a to nije 3000 obrtaja, podesi to tamo na "kalemovima" dok ne bude realan broj obrtaja ili ti MAP stvarno ne radi kako treba.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Vagirista
                        CBC Član
                        • 26.06.2021
                        • 16
                        • Lazarevac
                        • Audi A3 '98

Ovo je na leru samo što map bude 35 a lambda 3.62. Interesuje me lambda, zar ne bi trebalo da su manje brojke? Ako stavim jedan kalem diže obrtaje na 1700 , ovo su vrednosti koje sam prikaže kada se zakači.

Comment

• canibal86
                          CBC Veteran
                          • 07.03.2010
                          • 155
                          • Sid

Jel ti lambda u opste povezana na instalaciju?Stvarno te vrednosti map senzora ti se ne poklapaju sa obrtajima.Trebalo bi na realnih 800rpm motora da pokaze najmanji broj na map senzoru i kako rastu obrtaji da se izjednaci sa atmosferskim pritiskom na punom gasu.

Last edited by canibal86; 30.06.2021, 11:19.

Comment

• Vagirista
                            CBC Član
                            • 26.06.2021
                            • 16
                            • Lazarevac
                            • Audi A3 '98

Povezana jeste fizički, pre u nedelju sam prebacivao žice na konektor pošto je neko vrv zamenom sonde samo zavrnuo rukom i "izolovao" selotepom... ali ništa se nije promenilo. Mogu li da proverim probnom lampom na dolaznom konektoru nekako? Ima 2 alu i 2 bakarna pina u konektorima ali kada se sastave nisu u paru nego 2 alu idu u 2 bakarna. Od žica na sondi imam 2 bele, sivu i braon. Bele bi trebalo da su grejač?

A vidi kako je zanimljiv map senzor...

Comment

• canibal86
                              CBC Veteran
                              • 07.03.2010
                              • 155
                              • Sid

Lambda na tom uredjaju kad je povezana je samo informativnog karaktera ne utice na smesu tako da u opste ne mora biti povezana.Sluzi za uvid majstoru kad steluje.Map definitivno se cudno ponasa.Jel ti se poklapaju obrtaji sa stag interfejsa i sa sata samog automobila?Jos jedna stvar ako taj auto ima dve sonde povezuje se uvek prva ona je zaduzena za smesu druga je za stanje katalizatora.

Last edited by canibal86; 30.06.2021, 18:35.

Comment

Working...
                              X