voltran - sekvent

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

zaboravio sam da pomenem u vezi LPI tecnog ubrizgavanja, dosta cesto se koristi termin (u nemackoj barem) common rail auto gas , common rail LPG sistem.

tako da ako se zeli pretraga moze i po kriterijumu CR Autogas.

sistem bukvalno ima od delova, regulator pritiska 1 komad, 4 komada (6,8) elektricnih brizgaljki, nekoliko creva, filter 1 komad i zicanu formu kao komplet. plus u kabini birac vrste goriva kao mali ECU.

nema nikakvih izmena na hardveru motora, sve je plug & play a softver LPGa se integrise u OBD 2 odnosno onaj deo softvera koji brine o izboru vrste goriva.

cena na koju sam natrcao je od 2300evra do 3300 evra zavisno od toga ko je izvor (ko nudi) i ko ugradjuje a ukljucuje turn key tj sve. i bocu. i atest i bukvalno sve tehnicke i pravne radnje.

ja cenim da je 1/2 toga trosak rada, ugradnje.

Keihin je nedavno otvorio svoju novu fabriku LPG opreme u Kini.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by brick
      Doro koliko ja vidim smisao teksta koji je poslao gospodin iz Voltrana, to sto si ti kupio (uvalili ti) je neki stari proizvod koji Voltran vise i ne nudi, odnosno fakticki je napusten u korist novo razvijenog modela (gde su navedene primedbe ispravljene).
      Čuj uvalili... Zavukli do bele džigerice...

Naglasio sam da su pokušali biti fer i korektni za razliku od ovih domaćih koji su od početka bole ih uvo...
      Sad, ako ej proizvod star inapušten, što ga prave.
      Inače sam ja odavno čitao to na forumima oko kombinacije plin+benzin kod Voltrana i to je bio jedan od dva faktora što sam hteo da vidim i probam.

Drugi problem je što smo u razmeni mailova koja je prethodila ovoj odluci za probu naglasili da je V-SGI taj noviji sistem a par dana posle nabavke ja sam video na sajtu da to nije tako, na starom sajtu koji je bio do skora, to je pisalo kao tako.

No i pored toga ono što sad stoji na sjatu je sve isto od periferije kao i kod ovog što sam skinuo sem ECU-a. A periferija je očaj.

Normalno da ću prihvatiti ako neko hoće da dodje od njih da mi pokaže da nisam u pravu ali dotle, ovo što prodaju ovi iz Kragujevca je teško djubre da ne može biti veće.
      Za tri dana turpijom, makazama za lim i eventualno 2 do 3 burgije ja bih to mnogo bolje napravio....

Prema tome ko želi da stavi Voltran, može ali samo daleko od moje kuće

I nemoj da zagadjuejte temu sa pravim stvarima oko tečnog gasa, otvorite novu temu jer je stvar verovatno svima zanimljiva i korisna
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Doro, ne jedi se...

Koliko ja znam engleski, a posao mi je da ga znam prilicno, onaj odgovor iz fabrike mi zvuci profesionalno, i sa zeljom da radite, tj. da povlacis robu od njih...
        Inzenjeri u Novembru su spomenuti, kao pomoc u "problem solving-u", dakle rjesavanju problema, a ne kao da ti pokazu da ti u stvari ne znas, a "zastupnici" znaju...
        Kad ti vec dodju, reci im da ponesu uzorke tih dobrih sistema, pa onda o konkretnim stvarima...
        Update site-a ? Hmmm, a prodaja starih zaliha ? Nisu mogli da taj sistem kude, dok i zadnji nisu iz skladista isporucili u KG...

Poslovnost i ozbiljnost "Kragujevackih trubadura" necu komentaristi...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ma ne jedim se ja, odjedio sam se
          Razumeo sam dobro šta je napisao i zato sam rekao da je korektan odgovor, možda sam konfuzno objasnio.
          Ali za bilo kakvu saradnju će trebati očevid na licu mesta i to u trajanju od par dana makar

A o firmi iz KG-a imam mišljenje...

https.autogas.rs

Comment

• Gumetina
            Banovan
            • 12.12.2004
            • 1082
            • Novi Sad

Sad i ja na sav glas mogu da kazem, voltran je sranje

Eto da ne bude posle...

mozda taj novi Vogas SGI radi , u sta cisto sumnjam ali....

Comment

• KeleA
              CBC Član
              • 09.03.2008
              • 65
              • Petrovgrad

novi uredjaj

da li je neko probao ovaj novi Vogas Voltran uredjaj , sa novim diznama, za koji kazu da radi sasvim OK

ps.
              molio bih da samo odgovori ne budu kao to je s*anje , jer sam tako cuo, jer ako ga tako mnogo hvale u Evropi ne moze biti los, zar ne?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ja sam verovao evropi i engleskim sajtovima i ispalo je teško ali baš teško njesra. Doduše to je bilo za naše tržište i naš diler. Da li je ovo drugačije, ne znam stvarno. Potraži temu naćićeš.

https.autogas.rs

Comment

• KeleA
                  CBC Član
                  • 09.03.2008
                  • 65
                  • Petrovgrad

Hvala na odgovoru
                  vidi se ko prati forum
                  pravi moderator, nema sta

nego u vezi tog novog Voltran uredjaja, sad kazu da su dizne kao novi model (plasticne, ne cuju se, ima i "onaj" split fuel sistem, navodno novi softver) pa ja reko' mozda je neko to i video, ako nije videcemo na sajmu

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ne znam, i onda je imao savremeni softver, to me je i privuklo ali je izrada bila katastrofa, nadji temu da ne ponavljam. Što je najlepše sve moje navode je potvrdio čovek iz Voltrana na moje opšte čudjenje, nije ništa zataškavao

Nisam antiprotivan ni zlopamtilo samo ako je loše to kažem ako je dobro to opet kažem. ne znači da je ovo loše ako je ono staro bilo loše. Čak sam hteo i da probam opet ali sam izgubio broj od ponudjača ali nije bitno

https.autogas.rs

Comment

• KeleA
                      CBC Član
                      • 09.03.2008
                      • 65
                      • Petrovgrad

sad su novi u Nisu

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Gledajući slike ventila i onaj filter goriva, nije se to ništa značajno promenilo.

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Veliki problem su opet brizgači (dizne), jer postoji samo jedan tip za sve snage i kubikaže motora. Nijedan auto sa ugrađenim Voltran sekvencijalnim sistemom, koji je došao kod mene u servis nije radio baš kako treba i svali vlasnik se žalio na neku nepravilnost u radu.

Pored svega toga, možda ipak treba isprobati koji uređaj, jer je cena više nego povoljna.
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• KeleA
                            CBC Član
                            • 09.03.2008
                            • 65
                            • Petrovgrad

pa ako su samo ventili problem to je resivo, zar ne? Mislim mogu se eventualno, ako ne rade zameniti

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Ako tako posmatramo, onda nema lošeg uređaja, jel?
                              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• KeleA
                                CBC Član
                                • 09.03.2008
                                • 65
                                • Petrovgrad

ma da, nisam nista lose mislio, nego mnoogo su jeftini uredjaji, pa reko' ako je ventil problem, da se zameniti i opet je jeftinije dosta.
                                Nego da neko ne pomisli da ja tu nesto pametujem, ne nego samo malo razgovaramo o zanimljivoj temi

Comment

Working...
                                X