Ugraditi plin u "SKUP" auto da ili ne???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

Ugraditi plin u "SKUP" auto da ili ne???

Jedana od tema je izbegla kontroli ali je otvorila pitanje...

Ako imate ili ste kupili auto koji vredi dosta novaca npr A8, MB, X5, Q7.... da ne nabrajam, a pri tome je vas ljubimac benzinac da li je na takav auto u najmanju ruku blam ugraditi plin? ili je to ok.

Ako vec imate novca da kupite takav auto, onda bi morali imati i novca da ga pojite benzinom???

Znamo sve dobre i lose(ako ih ima) (ko je pratio na casovima) aspekte ugradnje plina, pa je pitanje cisto filozofski...
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Treba ugraditi plin u skup auto,zasto da ne.Kada bih imao para za skup auto,obavezno bih ugradio TNG uredjaj.Jedino ne bih u neku sportsku masinu zbog komplikacija koje mogu nastati zbog turbine itd ali to vec nije filozofska strana.Volvo pravi tanobile i izbacuje u prodaju sa vec ugradjenim TNG uredjajem(tzv.bi-fuel).Ono sto je cinjenica,svi ti novi automobili ce jednom postati stari i tada ce se sigurno u njih ugraditi gas.Zasto to ne uraditi na pocetku.
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja bih na prvom mestu uvek u novo vozilo ugradio gas, nebitno da li je skup ili jeftin automobil. Sustina je da se ta investicija i najvise isplati sa najmanje problema.
      E sada, da li je blam?! Ne bih rekao. Mozda na ovim prostorima, posto smo puni predrasuda, inace u zapadnom svetu je to normalna pojava, ne bih rekao uobicajena, ali bar ne izaziva neko zgrazavanje.
      U Turskoj sam gledao bas dosta extra skupih vozila da tankuju plin. Ako jedna za nijansu zaostalija sredina tako funkcionise, zast ne bi i mi, kada se stalno busamo da smo deo Evrope...
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• monkey
        CBC Senator
        • 14.11.2006
        • 286
        • Porec, Hrvatska

iskreno, ne vidim uopce svrhu ove teme... zasto bi se ugradnja plina u skup auto razlikovala od ugradnje u jeftin?!? motor je motor, imao on 4, 6 ili 8 cilindra... a price u stilu "imas para za kupit, pa moras imat i za tankat" su glupost i tipicno balkanski mentalitet. zasto oni malo bogatiji, koji kupuju takvo auto, nebi imali pravo na stednju i jeftinu voznju kao i oni koji si takav auto nemogu dozvoliti?!? ja bi definitivno ugradio plin u takvo auto...

Comment

• Čiča
          CBC Senator XXL
          • 14.12.2005
          • 1621
          • Beograd, Vidikovac

posto smo svedoci da sve vise fabrika ili vec u nove automobile ugradjuje ili priznaje garanciju kada se uradi u nekom od servisa, stoga mislim da je u redu ugraditi LPG u bilo koji benzinski auto.
          Kada sam kupovao auto trazio sam benzinca smisljeno da bi ugradio plin. Pre sam vozio dizela i posto prelazim relativno mnogo 1000-2000km mesecno, mislim da bi jako ugrozio kucni budzet da nemam ugradjen plin.

Ja nemam problema sto mi se na zadnjem braniku vidi cep za plin, ali moram da dodam da mi se ne retko ljudi (poneki) obracaju sa komentarima "plinadzijo, kako ide plinski reso..."

"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Laki GSi
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2006
            • 2426
            • Beograd-Vozdovac

U svakom slcaju plin je prava stvar kada covek zeli da bude ekonomican ,e sad ima nas raznih....
            Nekome je benzin u krvi !
            Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Prvo moje razmisljanje je DA naravno, posle ovoliko godina voznje na gas, a onda se setim onih vremena kad je bilo para, svakog petka, a i cesce 60L x 2,3,5DEM (kako kad je kostalo) pa ti racunaj... raspitivao sam se ja i tada za gas, samo je u Pera u Tavankutu mogao da ugradi, odnosno imao odgovarajucu bocu za tog BMW-a, a u novom sadu bas i nije bilo nekih majstora, ali ko ce ici do Tavankuta, pa nema svugde da se sipa plin, pa... puno je jos para potroseno dok Dora nije poceo da ugradjuje gas...
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Daka
                CBC Senator
                • 15.06.2005
                • 277
                • Subotica

Da,isplati se ugraditi narocitio u nasoj zemlji gde standard gradjana je jos uvek nizak ,jer usteda od 50-tak evra mesecno znaci UVEK jednoj prosecnoj plati od 250 evra u SRBIJI.Ta 50-ka moze da plati struju ,grejanje,letovanje itd(mesecno) sto nije nimalo zanemarljiv trosak u kuci!Medjutim ja sam ovu moju konstataciju ispricao burazeru koji zivi u Svedskoj i koji u proseku ima sigurno 2000 evra platu mesecno i kad sam mu rekao da je usteda 50 evra mesecno,on se zacudio i rekao:" Ono pa to i nije neka velika usteda"!!! DA,nije za platu od 2000 evra ,ali za platu od 250 evra sigurno jeste.

Comment

• Daka
                  CBC Senator
                  • 15.06.2005
                  • 277
                  • Subotica

Ali za one koji voze dzondire a ne autic,mislim ako je imao para da uzme "ZVER" ima i da ga tochi,zavisi od pojedinca jer su to bogati ljudi kojima 100 evrica nista neznaci na mesecnom nivou...stvar je relativna , i retki su TI koji bi razmisljali na ovaj nash jeftiniji nacin!!!A ti imucniji i retki su bas clanovi ovog foruma!!

Comment

• Čiča
                    CBC Senator XXL
                    • 14.12.2005
                    • 1621
                    • Beograd, Vidikovac

@ daka, ovde se prica o onima kojima je standard malo "MALO" veci jer sebi na bilo koji nacin mogu da priuste "zveri". Da ne kazem da si upravo uskocio sebi u usta jer ako im nista ne znaci 100 eura sto onda ugradjuju plin???

Takodje se cuvaj kada se sada napadnu svi oni sa foruma koji jesu imucniji

p.s. ako zelis da pricamo o standardu Srbije, molim te u drugoj temi.

Comment

• Daka
                      CBC Senator
                      • 15.06.2005
                      • 277
                      • Subotica

Pa sve se svodi na "dubinu"dzepa.Gas je DEFINITVNO isplativ negledajuci na marku vozila i jacinu ,nego na predjene kilometre u toku godine ,SVAKI auto koji prelazi preko 20000km godisnje ima opravdanost ugradnje autogas uredjaja!!! A sto se tice zapada tamo malo teraju i oni "ZELENI" ili kako se vec zovu,kad ti drzava dotira ugradnju,sta reci...?

Comment

• Čiča
                        CBC Senator XXL
                        • 14.12.2005
                        • 1621
                        • Beograd, Vidikovac

"truli kapitalizam"

Comment

• Daka
                          CBC Senator
                          • 15.06.2005
                          • 277
                          • Subotica

Tema je TOTALNO filozofska,GAS se ugradjuje samo zbog ispativosti voznje a ne zbog STAJLINGA u gepeku...

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

ma pazi ovamo ... .cim imas "pampur" pozadi ... znase da nisi bas jak sa lovom ... ,e sad ekologija ili racunas na 20 000 km ... koliko ce da ti se isplati ... ispricas to nekom ko ima puno love..a on te gleda belo ,cisto iz postovanja nece da ti kaze sta misli....
                            naravno ako se gleda usteda,onda se gleda sve i kubikaza(da nebude veca nego sto ti treba) ... sto zbog potrosnje a sto zbog registracije ( hebes ustedu ako ustedis na gorivu a puknes na registraciji..jel da? ). i tako dalje...itd...
                            to ti je ko sa dizelom...narocito ranije,sad vise ne toliko...zna se zasto si uzeo dizelasa a ne benzinca isti model auta...
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• SALE
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2005
                              • 841
                              • Banovo Brdo

Mislim da tim imucnijima vise vredi funkcionalan gepek od ustede tih 100e mesecno, a da ne pominjemo mogucnost komplikacija oko ugradnje, strah od plina i podsmeh komsija. Drugaciji je malo rezon kad imas para, zapitaj se samo koliko bi nas vozilo na gas da je usteda 10e mesecno.

Comment

Working...
                              X