Ugraditi plin u "SKUP" auto da ili ne???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Daka
    CBC Senator
    • 15.06.2005
    • 277
    • Subotica

Bash tako ZORANEbg!!!
    Imam ja jednog prijatelja koji je kupio HUNDAYI(valjda se tako pise) kupe neku sporsku verrziju NOV model 2004 ili tako nesto ....I kazem mu ja:"Sad jos ugradis GAS i neboli te glava!",pita on mene :"Zasto? ",a ja njemu:"Pa duplo te izadje jeftinije voznja!"on meni:"Pa ja mislim jos da idem u Nemacku da chipujem mashinu ,tjuningujem ,xxxxxx vise materine sta mi je nabrojao.....muzika, da vrisne jos par 1000 evrica a ne da stekam da gorivu"!!!!Osecao sam se ko IDIOT!!!

EDIT by 011
    Bez ruznih reci MOLIM!

Comment

• Daka
      CBC Senator
      • 15.06.2005
      • 277
      • Subotica

Originally posted by SALE
      Mislim da tim imucnijima vise vredi funkcionalan gepek od ustede tih 100e mesecno, a da ne pominjemo mogucnost komplikacija oko ugradnje, strah od plina i podsmeh komsija. Drugaciji je malo rezon kad imas para, zapitaj se samo koliko bi nas vozilo na gas da je usteda 10e mesecno.
      Niko,sem onoga koji je mozda kupio polovnjaka sa ugradjenim GASOM,i nas bi morala drzava terati da ugradimo!!!!

Comment

• Čiča
        CBC Senator XXL
        • 14.12.2005
        • 1621
        • Beograd, Vidikovac

E bre pa nije bas tako, slazem se ja da je nekome mozda 1000 ili 1500 eura godisnje "nista" ali zar nije bolje te pare da potrose na nesto drugo???? Mislim da nije blam da imas nesto sto cini ekolosku sliku lepsom, te zbog toga na zapadu podsticu ugradnju LPG-a. A da je tako to jest da i "velika" vozila bez blana imaju LPG i da njihove vlasnike nije toga blam, potvrdu potrazite na gasnim pumpama u redu kada vidite ko sve ceka u redu za natankati isti.
        Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
        "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Zaboravljas da ljudi sa vise para cesce menjaju kola pa i zbog toga nece da ulazu vecu sumu, a i imas onaj rezon " jesi lud znas ti koliko je to benzina"

Comment

• Daka
            CBC Senator
            • 15.06.2005
            • 277
            • Subotica

BRAVO,pa ni shvaba mislim na srednji sloj stanovnistva ne vozi kola vise od 5 godina ,dok mu neutera kilometrazu i neprodju garancije servisiranja itd...Bogat covek nece sigurno cekati 4 godine da mu se isplati ugradjeni uredjaj nego ce jedva i sacekati da izadje NOV model njegovog "ljubimca"i kupiti kako bi uzivao u njemu!!!A svi oni koji voze automobile zapremine preko 4 litre su imucni ljudi jer to i donekle jeste status bogatih ljudi a ne nekog kremica ili snoba made in SERBIA ili bilo odakle! Burzuji mesecno na kurve i provod puknu po 1000 evra(lupam mozda i vise) a ne za usrani benzin da nemaju 100 nak evrica!!

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

Da ali gledano kroz prizmu par ljudi koje poznajem a voze takva vozila njima je auto recimo srestvo rada. svi prelaze uzmedju 50 i 70 000km godisnje. Pa neka i voze automobile 2-3 godine... pa mislim malo li je.

E da a u toj Nemackoj ispade da se ne voze polovna vozila, mislim ta velikih kubikaza, nego ih ili odma posle 4 godine recikliraju ili budu uvezena u Srbiju. A ako se prica o Nemackoj, tamo se prave takve kilometraze da j retko naci auto 4 godine koji je presao manje od 150 000km. Jer kada neko kupi takav auto sigurno ne uziva u njemu zato sto mu stoji u garazi, vec mu treba za posao ili zato sto prelazi dosta.

"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Daka
                CBC Senator
                • 15.06.2005
                • 277
                • Subotica

Tamo se ti automobili menjaju uglavnom varijantom "staro za novo" uz doplatu fabrici itd...Znachi kad posteno "istrci" kilometrazu ,zamena ili na dobosh!!! Biznismen koristi avion ,helikopter i nece sigurno kolima prelaziti 50000km mesecno!! To moze da prelazi samo sluzbeni auto i neki vozac.
                I na zapadu uglavnom imaju porodice 2 vozila,porodicni i neki mali za grad i shoping a cak i pribegavaju manjim automobilima jer su parking i gradske guzve sve veci problem u metropolama!!!A sad ti meni reci sta je SKUP auto?
                Meni je skup i NOV auto primera radi FIAT grande punto jer nemam 12000 eura kesha da dam za njega!!! SKUPO je takodje relativana stvar i kako za koga!!

Comment

• AreOut
                  CBC Senator XXL
                  • 22.07.2006
                  • 590
                  • Zabjelo

A cekajte sta sa onom BMW sedmicom na hidrogen... kako to niko ne kupuje a sve su prodali?!
                  http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Originally posted by zoranbg
                    to ti je ko sa dizelom...narocito ranije,sad vise ne toliko...zna se zasto si uzeo dizelasa a ne benzinca isti model auta...
                    E ovo je mene uvek zanimalo, zašto?

Kad sam ja uzimao jedan od auta cene su bile Golf dizel od 6500-9000DEM, Golf benzinac 4500-6500DEM, a BMW 3000-5000 (pričam o istom godištu). Za razliku u ceni sam mogao da se vozim... i xxxxxx kilometrima i x godina... (ne sećam se sad tačno koliko smo izračunali), nov BMW dizel je bio skuplji 9800 DEM opet benzina da se voziš godinama...

I onda opet pitanje sa početka, zašto?
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• jovancha
                      CBC Član
                      • 13.09.2006
                      • 80
                      • bgd

Pogresno se postavlja stvar ovde.
                      Glavno je pitanje sta se gubi ugradnjom plina ?

Kada se bude malo revidirao nas balkanski mentalitet
                      po pitanju razlicitih kriterijuma za odredjivanje statusnog simbola,
                      onda cemo krenuti napred.
                      Ne sumnjam da bi Paris Hilton bilo ispod svakog dostojanstva
                      da sad nesto budzi auto i ugradjuje plin za ustedu od 50eura mesecno
                      ali zato isto prosecan, i nadprosecan Amerikanac predje u radnju preko
                      puta ulice da bi kupio 5 centi jeftiniji sapun.
                      Ziveo sam u Americi pa znam iz licnog iskustva kako se ponasaju,
                      a to mogu da potvrde i mnogobrojni clanovi
                      sa foruma koji trenutno borave u Americi.

Ovde su svi nesto ludi, trebaju im kola za chipovanje, kvare
                      performanse, itd.

Ja vozim Audi A6 2.4 i sa zadovoljstvom sam ugradio plin.
                      Mojim stilom voznje, predjenom kilometrazom i trenutnim odnosom
                      izmedju cene plina i benzina imam ustedu od oko 80eura mesecno.
                      To je nesto malo ispod 1000e godisnje.
                      Pa da li sam lud pa da poklanjam nekom svoje pare ??????

Sad se vracamo na pocetak teksta i pitanju sta se gubi ugradnjom plina.
                      Nisam izgubio gepek u meri da bi mi smetao (stavio sam toro bocu)
                      Nisam izgubio nista od performansi jer 170ks je sasvim OK
                      Uzitak u voznji nisam izgubio uopste
                      Ne treba da menjam nikakve navike da bih vozio auto na plin

Sta sam dobio ? Pa ustedu od 1000eura mesecno

Ko ima da izgubi vise nego sto ce dobiti (ne moze bez gepeka,
                      znatno losije mu ide auto, planira maksimalno sportsku voznju)
                      taj i ne treba da ga ugradi.

Auto mi sad trosi manje nego dizel A6 2.5TDI,
                      jeftinije je placen taman da za razliku u ceni
                      ugradim plin i jos ostane bar za jednu ako ne i dve registracije
                      Jeftinije je odrzavanje i auto je mnogo manji zagadjivac vazduha.

Znaci da sumiramo pricu, volim velika kola, brza kola,
                      toga ne zelim da se odreknem da bih ustedeo novac,
                      ali nisam izgleda dovoljno bogat da bih bacao pare tamo gde ne moram.

Izvinjavam se na malo duzem tekstu.

Pozdrav

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

uh, malo se brkaju pojmovi...

biti bogat danas nista ne znaci u parama, barem ne na zapadu status se stice sasvim drugacijim vrednostima osim jedino i samo kolicinom para.
                        ekologija je veoma moderna stvar, svest o ekologiji danas daleko veca naego ranije kao pokretacki motiv za opstu ustedu energenata i opste smanjenje zagadjenja.

sa druge strane, bogati ne bi bili bogati da se nepotrebno razbacuju u kontinuitetu. naprotiv stednja je upravo najveca kod najbogatijih, ili jos prostije sto bogatija zemlja veca je i stednja kao pravilo.

para se na paru lepi, nas narod lepo kaze. nigde to ne vazi vise nego kada brojke postanu velike, tako je i sa velikom kilometrazom i velikim autom.

ekoloski auti koje napravi fabrika se uglavnom exspresno rasprodaju, i to bas od kupaca koji spadaju u bogate. (Toyota Prius i Honda Insight su prodajni hitovi u Kaliforniji a nimalo nisu jeftini pogotovu prema lokalnom SAD autu tipa Ford/GM).

ako engleska kraljica moze da se vozi u autu koji koristi gas, i ako ona ne spada u bogate, i ne spada u (englesku) elitu, i nije je ni najmanja sramota da to javno kaze i demonstrira na licnom primeru jedino sto mi pada na pamet na Balkanu je ostatak poremecenog sistema vrednosti koji sve gleda strogo kroz novac i demonstraciju pokazivanja da se isti ima.
                        bogati ljudi, istinski bogati, ionako ne smatraju auto za nesto skupo pogotovu velikoserijske konfekcijske modele koji se danas prave.
                        skupi i retki oldtimer ima za bogate daleko vecu vrednost od nekog novog modela juce izaslog sa trake.

a auti su i inace jeftina zabava u svetu bogatih, kada se zadje malo u svet plovila na vodi vidi se smisao pojma bogat.... a tu se cifre izrazavaju u milionima evra, dolara, necega.

auto, benzin dizel LPG obican iz radnje nema neku posebnu tezinu, nuzno sredstvo prevoza gde cena bilo cega za sloj bogatijih nije tema za razmisljanje. tako ni LPG se ne ugradjuje zbog ustede kao primarnog cilja.

PS. pod bogate ubrajam one koji imaju nekoliko nekretnina, razradjen sistem koji donosi prihod (neki poveci biznis), neku jahtu da se nadje, otvoren racun na kartici da trose koliko im se svidi bez limita banke i slicne osobine. iznos nije bitan vec stil zivota

na taj nacin posmatrano kod nas na Balkanu ima veoma malo bogatih, ne zbog kolicine para nego zbog nepoznavanja sistema vrednosti i nacina ponasanja koji se ocekuje da prati taj novac. sam novac po sebi je bezvredan jer uvek ima negde neko ko je bogatiji a ni bogatstvo nije vecna kategorija

ali pripadnost klubu odabranih, i prihvatanje u taj klub se niti dobija samo novcem niti se gubi gubljenjem samo novca. u svetu, a ovde....mislim da kod nas jos nema bogatih.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Dora citat

Problem naših ljudi je u tome da nemaju osećaj planske štednje ili racionalizacije troškova. Niko ne gleda na par meseci unapred, sve je danas ili juče
                          sta na ovo dodati. nista posebno.
                          osnova kako funkcionise sistem, planiranje donosi ustedu, a usteda (bez odricanja od zadovoljstva, namene necega) donosi prihod, a prihod donosi bogatstvo.

a u svetu se gleda na malko duze, i po 20tak godina unapred se smisljeno planira ostvarenje nekog cilja. nije slucajnost
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Čiča
                            CBC Senator XXL
                            • 14.12.2005
                            • 1621
                            • Beograd, Vidikovac

Au bre Brik, ti si bas apsolvirao na temu "definisi bogat"

slazem se sa tobom po pitanju toga sta je bogat covek. Ali mislim da se ovde nije od pocetka pricalo o tome. Mislim da je tema pocela od toga, ako imas kinte da kupis A8, a ne jahte ili nekoliko nekretnina ili si na listi 100 najbogatijih ljudi na svetu, da li je onda blam sto ugradjujes plin.

Stednje, pitanje, da li je blam kada neko zida kucu i onda stavlja spolja izolaciju (stirodur, stiropor), tako ce ustedeti na utrosku energije-usteda novca. Do pre 5-10 godina jako malo ili znatno manje ljudi je tako zidalo kuce.
                            Neka to bude paralela izmedju ustede voznje na plin i izolovanje kuce.

Visi zivotni standard povlaci sa sobom i visu svest o ekologiji, o smanjenju utroska energije, o recikliranju, ali to sve u startu znaci vise ulaganja. Da se to kasnije isplati visestruko, niko ne spori. Ali kod nas ljudi jedva skrpe da sazidaju kucu, a kako mu onda reci, pravi sendvich zid, ili ugaci solarne celije na krov, ako jedva ima novca da okrovi i ubaci stolariju...

Paralela ovog razmisljanja je ako nemas para da vozis A8 na benzin nemoj ga kupovati.

E tu se ja ne slazem. Ako postoji mogucnost ustede bilo gde, treba to iskoristiti. To sto neko stednju naziva cicijasenjem, takve ljude nazivaju stipsom... mislim da to ne treba mesati.

Ako nista drugo sav taj novac koji dobijem ili "ne potrosim" vozeci se na plin dacu deci na igracke, sebi na pice sa ortacima, nesto malo na clanarinu OPCS-a...

Comment

• Dren
                              CBC Senator XXL
                              • 24.08.2005
                              • 1068
                              • Sarajevo

Pa davno je mudra anglo-saxonska bratija rekla: Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari...

U konkretnim primjerima, nemam para da napravim kucu ni od cega kvalitetnijeg nego "sljako-blok", nemam za izolaciju, nemam za fasadu, nemam... Ali hocu kucu na 3 etaze, sa osnovicom od 9x12 metara minimum, a sto ce mi je unuci morati zavrsavati, ko me pita... Sto nemam fasadu, nego mi je kuca divne prljavo-sive boje, kao da stanujem u cementari, sta ima veze... Zato imam kucu od 300+ kvadrata...

E sad, sto cu kroz 4-5 godina na grijanju te "hladnjace" (a nikad se ogrijati necu...) pomalo potrositi pare koje su mi bile potrebne da u startu napravim postenu kucu, sta ima veze... Umjesto da je u startu napravio pristojnu, FUNKCIONALNU kucu do 120 kvadrata, sa efikasnim grijanjem i izolacijom, i koja jos da gledati u sebe...

Balkan ! Nek' vide komsije kako otmjeno propadamo...

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

E, Bonde, kad ti potegnes temu z@****s sve redom.....
                                Odgovori su dvojaki : snobovi nece ugradjivati LPG, a sav ostali, normalan narod po bilo kom osnovu, hoce. Da li da ustedi, da li da bude u trendu (ekologija) ili kako god, hoce, ugradice....

Nas narod je pokazao da ima manjak pameti i visak mooda, pa, prema tome... licna samosvest o kompromisu izmedju spoljne slike i unutrasnjeg zadovoljstva je cudo......
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X