Ugraditi plin u "SKUP" auto da ili ne???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

E Drene slazem se u potpunosti sa tobom!
    Znam licno coveka iz Niksica koji je ,kad mu je cale umro ,prodao kucu od nekoliko stotina kvadrata kako bi bio glavni baja i kupio bas taj famozni audi a8! Bez obzira na to sto ce spavati na klupi u parku i jesti ****rke mora da se pokaze pred drugima!!!
    @Bond
    Smatram da si upravu sto se tice stednje ,ali cela ova prica je ispala zato sto sam ja prokomentarisao a8 i plin!?
    Ja sam licno reko sa moje tacke gledista i pricao sam sta bi ja i kako bi ja...u svakom slucaju nebi ja taj plin u njega i onda je nastala opsta diskusija! Ljudi shvatite da pomenuta kubikaza uopste nije za nase uslove niti za obicne "smrtnike"samo bi za registraciju trebalo izdvojiti preko 1000eur ,a ko bi zeleo da ustedi i da se bas ne razbacuje sa lovom on ce sigurno kupiti ovakav auto!!!!!!!!!
    Mislim da je tema TESKA za objasniti i odgovoriti jer samo je 5%(mozda i manje) vlasnika skupih auta koji bi dali da im se nesto prcka oko auta vrednog 50-100000eur i vozili bi sigurno na plin da je tako fabricki proizveden!
    Ljudi su puni para i vecina njih koji voze takva kola je "stekla"lovu preko noci tako da njih bas potresa skupoca ili jeftinoca benzina ,a da je tu lovu preneo preko sopstvene grbace pitao bi ga da li bi vozio tako skup auto sa velikom potrosnjom ,kubikazom ,abnormalnom cenom servisa ,delova itd.
    Auto koji ja planiram da kupim na prodaju je samo zato sto je covek shvatio da on tako nesto ne moze finansiski podneti ali je za sad glavni baja u komsiluku !
    Smatram da raspravljamo oko teme koja je daleko od nas.
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• madwap
      CBC Veteran
      • 02.09.2006
      • 177
      • Beograd

Licno videh da pored mog 20togodisnjeg opela staje X5 na pumpi za plin, izlazi tip i kaze sipaj za 500 din... ja sam bio u rebusu o cemu se radi, mada se po tipu videlo da zivi "ima se moze se"... tako da ima nas raznih filozofa.
      Renault Twingo, 1.2
      Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Ne
        Boost or bust...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ne znam ko je podelio ovu temu odande ali je napravio grešku, ostavio je par postova koji su bitni. Jedan od tih je onaj od 206, koji ima takav auto za razliku od nas mnogih koji nemamo takav auto. Nisaam hteo da ga prozivam ali se on sam javio i otprilike rekao ono što ja vidim na terenu.
          Koa što sam naglasio svako ima pravo na svoje mišljenje po ovom pitanju, mislim uopšte na ugradnju plina u auto a ne samo na ugradnju skupe ili trkaće mašine.
          Isto kao što i ja kažem da bi mi bilo krivo da dam na servis par hiljada evra i kad bih imao milion evra. Sad tako mislim jer nemam milion evra, verovatno bi i onda tako mislio ali ko zna...
          Sad mi ej par hiljada evra puno ali kad bih imao milion pitanje je da li bi mi bilo puno. To je osnova ove dileme. Da li je 5 hiljada evra isto veliko onom ko ima na stotine hiljada i onom ko ima samo jednu hiljadu....

Ja lično mislim da svako ko ima jednu hiljda ne može objektivno gledati iz perspektive onog ko ima stotine hiljada.
          Taj drugi ima više para ali i znatno veće troškove i opet mu treba para. Nije vreme stalo kad se zaradi prvi milion, onda tek nastaje muka. Treba otplatiti kuću na tamo... treba plaćati posadu za jahtu, treba ići tamo, treba ići uvek u drugom odelu itd....
          Zato mislim da je njima tih 5 hiljada evra znatno veće nego nama buraniji, mislim mi bi lakše potrošili nego oni....

ZATO NEMAMO....
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

@dren, bravo majstore. svaka cast.

Balkan ! Nek' vide komsije kako otmjeno propadamo...
            pojenta je u glavi, a ne u kolicini para

@laki-
            kada budes imao takav ili slican auto, ili upoznas dobro ljude koji imaju takav ili jos mnogo skuplji (tipa pola miliona evra) verujem da ces imati prilike da uvidis mislim da je u u temeljima, u ideji svrhe, povrsno ono sto navodis za tu kategoriju gradjana. u svetu naravno.

radim i radio sam dosta sa bogatima i mogu reci iz iskustva da je sirotinja mnogo bolji platisa i ima mnogo veci moral u tom pogledu a bogati se jako tesko rastaju od para cak i kada je kristalno jasno da moraju da plate potroseno. ima izuzetaka, ja za siromasnog ne moram da brinem da mi nece platiti ali za bogatog otvaram cetvoro ociju

sto se vise ima veci su i zahtevi i vise se ocekuje kako od sebe a tako jos vise i od okoline.

LPG se ne ugradjuje samo i jedino zbog cene kostanja sirom razvijenog (citati vrlo bogatog sveta) vec zbog stila zivota, poruke okolini, osecaja pripadnosti odredjenom nacinu zivota i ponasanja.
            naveo sam primer engleske kraljice koja ne spada u siromasne a odavno se vozi na LPG.

upravo su skupi, veliki automobili jakih motora i velike kubikaze ko stvoreni za LPG i druga alternativna goriva, i upravo se ugradnja dozivljava od strane javnosti vrlo pozitivno dok se upotreba benzina smatra bahatim, oholim, neprimerenim, u krajnjem nekorektnim ponasanjem.

ako se moze poboljsati ekologija i to se javno vidi, to znaci vece postovanje i veci ugled u drustvu.

isto kao sto je pomenuto za stednju energije za grejanje, to se svuda smatra jako pozitivnim pristupom, drzave potpomazu koliko mogu takvo delovanje a oni koji namerno ne zele da prihvate takav stil gradnje ne svrstavaju se u pozeljno (citati treba da ih je blam) ponasanje.
            dakle, suprotno od onoga sto navodis, razbacivanje energijom je blamaza.

da zanemarimo sto takva kuca uopste ne moze zakonski danas da dobije dozvolu da se u njoj stanuje ili funkcionise firma sto predstavalja na kraju promasenu investiciju.

sistem vrednosti u Evropi (i svetu) i na Balkanu se umnogocemu razlikuje, ono sto je kod nas navodno blam je u svetu vrlina i cilj kojemu se posvecuje duzna paznja u dostizanju.

zato smo mi siromasni generalno, a bogati ne samo sto ostaju bogati vec postaju i sve bogatiji i sve vise nama (sa Balkana) beze.
            mi pametni oni glupi, ili oni pametni a mi glupi ( i dezorganizovane drzave) svako moze po zelji da kategorise rezultate.
            a rezultati i brojke su neumoljivi ko je ko i sta je sta...

PS. izolacija kuce se odaziva i na pojam penzioni prihod
            ulozis sada a decenijama izvlacis rentu (manje placenog troska) koja postaje sve veca sa porastom cene energije.

samo jedna cinjenica gde su nasa razmisljanja i kuda je otisao svet-
            Svedska drzava je donela zakon/propise kojima se utvrdjuje da se potpuno ukine upotreba fosilnih goriva (nafta, gas, ugalj) do 2020.godine.

iako izlgeda daleko to je u stvari vrlo blizu.
            kada sam postavio pitanje nasoj drzavi, tj nadleznoj agenciji pri ministarstvu u licnom kontaktu osim blejanja, pricaonice na prazno apsolutno nista nije preduzeto za takvu stimulaciju gradjana.

da ne pricamo da se kod nas oporezuje primena solarne energije

valjda zato sto imamo mnogo sunca, drzavi se svidja da i to zagadi porezima gde god stigne, a i carinama
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

malo off:
              @brick:
              Ono sto volim kod tvojih postova je posvecenost temi, insistiranje na detaljima, razradjenost (u onoj meri u kojoj mi se dopada), sagledavanje iz razlicitih uglova...
              Mada ce se nekima uciniti da se raspises i ne umes da stanes, meni ne.

Mogu samo da se slozim s tobom.

malo on:

Kao sto rekoh, saglasan s gornjim textom....
              Moze se to jos razraditi, ali neka za sad ovako. Ipak smo mi banana drzava i imamo mnogo majmuna. Kolicina banana (para) kod pojedinih majmuna ne menja cinjenicu da su to sto jesu. Pare ne cine ljude pametnim, vec samo bogatim...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Pod uslovom da imam dovoljno novca vozio bih isključivo auto od 2000 do 3000 ccm sa benzinskim motorom, isključivo na benzin.
                Poludim kad čujem kako neko investira u skup auto, a zatim ga konvertuje na gas.Bljak!
                Normalan narod savršeno razumem i podržavam u probijanju kroz kanalizaciju kakav je savremeni svet postao!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• AreOut
                  CBC Senator XXL
                  • 22.07.2006
                  • 590
                  • Zabjelo

Ironija?! Sarkazam?!
                  http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • https://t.me/pump_upp
                    • bemve

Originally posted by TETAK
                    Pod uslovom da imam dovoljno novca ..
                    Ironija ili ne, ovo dovoljno je neostvarivo, upravo smo apsolvirali to...mada, kako za koga...........................
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

Pod uslovom da imam dovoljno novca vozio bih isključivo benzinca od 2000 do 3000 ccm sa benzinskim motorom, isključivo na benzin.
                      A zasto bi TETAK zbog predrasuda prema gasu lisavao sebe tog zadovoljstva i vozio dizelku. Za razliku u ceni sigurno bi mogao da kupis auto sa benzinskim motorom po zelji, ugradis plin i uzivas u voznji uz iste troskove za gorivo kao sa dizelom.
                      Sav normalan svet se trudi da bude racionalan i smanji nepotrebne troskove samo je nama Srbima bez dinara u dzepu ispod casti da se tako ponasamo.

Comment

• JNC
                        CBC Senator XXL
                        • 19.12.2006
                        • 1332
                        • Beograd

Pa evo mala pricica od pre par godina, ja kod mog dobrog prijatelja i vidim covek ne gasi svetlo po gajbi radi, i kad je tu i kad nije, pitam ga ja pa sto bre ne gasis svetlo arcis struju bezveze, on kaze pa malo je to nije struja skupa. A ja cekam da mi istekne garancija na autu da ugradim plin, sto da ne ustedim ako moze. Gore je neko dobro rekao, sto vise za sto manje para(naravno ako ne utice na kvalitet i pouzdanost).

Comment

• Bansha
                          CBC Veteran
                          • 09.01.2006
                          • 101
                          • Kragujevac

A sta ce ti gepek u "skupom" autu? Da teras svaki dan cement i lukac u njega?
                          Ugradio bih ja TNG i verujem bilo koji nemac, francuz... Znam jednog italijana pricao sam sa njim. Njemu je problem jer, koliko god da je TNG dostupan, ipak teze se nalazi na pumpama od benzina, a Talijan zivi negde faca u "prirodi" sto bi mi rekli SELENDRI, pa zato nece da ugradi plin - mora da gubi vreme dok nadje pumpu i natoci. Vole oni pare bre i cene ih vise nego mi!
                          Ima jos jedan efekat - problemi sa plinom koliko vidim postoje, a to resava majstor - koji u Srbiji nije skup i Srbi vlasnici takodje imaju vreme za dzabalebarenje po majstorima.
                          Sve u svemu plin se nekome i NE ISPLATI!
                          I nemojte molim vas da pominjete Paris Hilton, Britni Spears ... AMAN!
                          Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• karazoki
                            CBC Veteran
                            • 25.08.2005
                            • 157
                            • Krusevac

Pod uslovom da imam dovoljno novca vozio bih isključivo benzinca od 2000 do 3000 ccm sa benzinskim motorom, isključivo na benzin.
                            Poludim kad čujem kako neko investira u skup auto, a zatim ga konvertuje na gas.Bljak!
                            Normalan narod savršeno razumem i podržavam u probijanju kroz kanalizaciju kakav je savremeni svet postao!
                            Zamislite S8 sa plinom

Comment

• MOSLER
                              CBC Senator XXL
                              • 27.05.2005
                              • 1064
                              • Niš

Kada zavrsis sa od smeha pogledaj link ispod,mozda naucis nesto korisno

link

P.S. Izvinjavam se zbog duzine linka ali nije mi poslo za rukom da ga skratim

Edit 004 :skracen link

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

E, to volim, kad neko pokaze da se moze i uzivati u voznji (S8) i proci jeftinije...
                                @karazoki: Ne moram da zamisljam, vozio sam bas jedan S8 sa plinom, ne mnogo ali sam ga vozio
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X