Check engine indikacija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HOMER
    CBC Član
    • 18.09.2006
    • 11
    • NS

Jos uvek se ne pali sijalica.

Na pocetku teme sam napisao da se sijalica palila i PRE ugradnje gasne instalacije, dakle u radu na benzin.
    Uvek sam (kao svaki normalan, odgovoran covek) otisao u ovlasceni servis - TOYOTA gde je uradjeno RESET-ovanje bord kompjutera. Uvek je konstatovan isti "kvar" - senzori ocitavanju vlagu u izduvnoj grani. Serviseri su reagovali na to recima - los kvalitet BMB.
    Neposredno posle reseta, stanje je bilo normalno, dok se opet u nekom momentu nije upalila sijalica, pa ponovo resetovanje.... i tako u krug.

Kada je ugradjen gasni uredjaj, majstor koji je uradio ugradnju je takodje resetovao komjuter. I sve je bilo lepo dok se opet nije pojavio taj nezeljeni light show na tabli. Opet sam vise puta isao u servise (nekoliko puta u JAPAN auto, nekoliko puta u TOYOTA servis) i opet se desavalo isto - posle nekog vremena upali se sijalica.

Tada sam pitao ljude na forumu da pomognu ako znaju gde je problem, na sta se reagovalo sa - legitimisi se, daj kvrnu grupu, zini da ti kazem ..... da ne pricam sad o tome.

Nedavno sam, kao sto sam i napisao otisao da uradim redovan servis pa su mi u servisu uradili i taj deo oko resetovanja bord komjutera.
    Nisam bio prisutan kad su u servisu radili na mom autu, jer nemam vremena da sedim po majstorskim radionicama.

Rezultat poslednje posete majstorima u TOYOTA servisu je da pomenuti problem vise ne postoji, nema light show-a na tabli.
    Obecavam da cu sledeci put pitati sta su, kako, zasto, zbog cega ... uradili, pa cu o tome i pisati.

Nadam se da se niko nije nasao uvredjenim mojim pitanjem (nije mi bila namera da vredjam), na koji nisam dobio odgovor na forumu koji bi trebalo tome da posluzi.

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

Originally posted by HOMER
      nisam dobio odgovor na forumu koji bi trebalo tome da posluzi.
      Pitam se ko bi mogao da ti da adekvatan odgovor pre nego li pogleda auto

Comment

• stopa
        CBC Član
        • 17.10.2006
        • 46
        • BG - Vozdovac

stvarno ne kapiram sta je covek u stvari hteo sa ovim postom?

prvo i prvo red je da se ljudi predstave. nisam primetio da mi je bilo ko kontrolisao podatke ili uzimao krv na analizu. mogao sam da napisem i da sam brus li iz zitista

drugo, zasto traziti savet da bi se dala izjava kako "nemam vremena da sedim u radionici" ili nesto slicno.

ja (sto uostalom i napisem u svakom postu) samo lepo zamolim ljude na forumu da mi kazu da li kod majstora treba da idem odmah ili mogu malo i da sacekam kad mi se javi neki problem.

ali mislim da cu poucen iskustvima nekih od posetilaca otici na bubanj potok, kupiti alat "sve za 99din" i poceti da ugradjujem gas ili popravljam fiate.

evo da post bude totalno off, molim sve da mi preporuce sta je isplativije?

gas ili fiat? da i ja nekome otmem pare

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Uvek je konstatovan isti "kvar" - senzori ocitavanju vlagu u izduvnoj grani. Serviseri su reagovali na to recima - los kvalitet BMB
          ne znam kako da tuma?im citirano,
          prvoaprilska šala ?

svako fosilno gorivo ma kog tipa, uvek u proseu oksidacije stvara vlagu tj vodu.

svaki benzin, pa sve da je 1,000 oktana mora da stvori H2O kada sagori i to nema ama blage veze sa kvalitetom.
          ?ista hemija osnovne škole...

i tako je sa benzinom u Srbiji, u Japanu, u Nema?koj, u tunguziji, bilo gde..

li?i da nije dijagnozom ustanovljen uzrok problema a loš benzin se najlakše izgovori kada se nema pojma zašto se nešto dogadja
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

na koji nisam dobio odgovor na forumu koji bi trebalo tome da posluzi.
            bez uvrede, mislim da nisi pro;itao pravila foruma ili da si potpuno promašio forum.

ovde je sve dobrovoljno, i niko nije dužan da tebi popravlja i rešava tvoje probleme, da bi ti imao neki razlog ose?aja da su tvoja prava ugrožena.

forum služi za razmenu, to zna?i obostrano daješ (ne pratim tvoje postove i ne znam niti koliko koli?inom niti koliko kvalitetom rešavaš ne?ija pitanja) i primaš mišljenja, savete, preporuke, informacije.

koliko daš, toliko i o?ekuješ da bi drugi mogli tebi da uzvrate...
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Sto se krvne grupe tice to je bila moja ideja za slucaj da nekome od kolega zatreba. Znaci humanost na prvom mestu. Izvini ako ti je i to glupost ali na to ipak nisi morao da se obazires jer ne spada u obavezu kao i predstavljanje! Ako je to moglo da odradi 99,99% clanova ovog foruma mozes i ti, osim ako ne mislis da bi zbog necega trebao da budes izuzetak!
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• ale944
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2006
                • 1457
                • Beograd

a kakvi su to senzori koji ocitavaju vlagu u izduvnoj grani ???
                http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo
                  • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Mozda je aparatura slicna onoj koju koriste meteorolozi!
                  EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Priblizis koleno dovoljno blizu i ako te zigne na odredjenom mestu (moras prvo da zaradis reumu) onda grana vlazi...

Probali su neki taj metod i s laktovima, ali moraju oba... pa kad spuste oba lakta smeta im stomak da se dovoljno sagnu
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                    X