OPEL èe tvornièki isporuèivati avte na LPG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Elem, posto se radi o Opelu i LPG-u necu da otvaram novu temu vec cu svoj utisak ostaviti ovde
    Kako mi se cini nema "fabricke" ugradnje, vec sve zavisi od dilera i trzista... pa kako se kome sta poklopi...
    Autopromet postavlja LPG uredjaje u automobile i to LandiRenzo, kako rece IvanT, a to rade i sami, mada IvanT ima ugovor s njima. (Sad mi to nije jasno, mora da je velika navala, ma nije ni bitno).

Dobio sam informaciju da Opel odobrava LandiRenzo (sekvent naravno) i da se LandiRenzo jako lepo poklapa s Opel motorima. Verovatno postoji neka tehnicka kompatibilnost, nisam dovoljno strucan...
    Da ne trubim bzvz, video sam ugradnju koju je odradio Autopromet, zapravo jedan majstor u Autoprometu.
    Nisam video lepsu (estetski) ugradnju nikad.
    Ne ulazim u funkcionalnost koja bi trebala biti neupitna. Polazim od lepote uradjenog posla. Kao da je sama fabrika ubacila taj uredjaj pod haubu.
    Doduse, momku treba 3-4 dana da polako to sve zavrsi, ali to je milina jedna za videti, kao da radi za sebe... Steta sto nisam imao nista pri ruci da slikam. Sve je ususkano, napakovano tako da bude pristupacno, ne smeta i nista ne strci...
    Pokusacu da ga nagovorim da slika jednom pa da postavimo i neku sliku.
    Nisam se nagledao previse sekventa, ali ovaj je dosad najlepse ugradjen.
    Inace, u pitanju je bila Astra H 1.6.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Čiča
      CBC Senator XXL
      • 14.12.2005
      • 1621
      • Beograd, Vidikovac

@ Prolupator, siguran sam da ako ga je sklapao 3-4 dana da je ispalo estetski lepo, ali ja se iskreno pitam sta je lepse moglo da bude uradjeno nego kod moje Vectre? Iz razloga sto je motor vec toliko "skucen" da je svaka inprovizacija ispod haube samo bespotrebno trazenje tople vode.

Jednom prilikom je Dora rekao, "dodje auto, vidim gde i da li imam prostora da postavim od uredjaja sta i gde treba", a ta estetika su u stvari finese, da li ces injektore sakriti ispod usisne grane i na to potrositi vec neko vreme, pa kuda ces sporvesti creva...

Da se razumemo volim i ja da mi sve izgleda ususkano i upakovano, ali kada podignem poklopac motora "nista ne strci" i ne bode oci.

Meni najvise smeta sto "pipa" za tocenje plina nije mogla da se stavi pored mesta bde se sipa i gorivo, sto se recimo radi kod Z101

Takodje sam video nekoliko Vectri iz Holandije sa "fabrickim". Nasta to lici meni kao laiku... Mogu da zamislim onima koji se time bave ?
      Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
      "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Pa o tome se i radi... Dodju iz uvoza sa "fabrickim" plinom, podignu haubu a tamo suma kojecega, ni na sta ne lici, nepristupacno, uzas! I onda vidim kako moze... samo uz malo volje...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

utopromet postavlja LPG uredjaje u automobile i to LandiRenzo, kako rece IvanT, a to rade i sami, mada IvanT ima ugovor s njima. (Sad mi to nije jasno, mora da je velika navala, ma nije ni bitno).
          Vidis bitno je i ne razumem cemu "mora da je velika navala" !? Njima niko, kao ni meni ne brani da se bavimo ugradnjom gasa i da imamo medjusobne ugovore. Ko ima vece iskustvo i koga ce musterija da izabere, to ne odlucejemo ni ti ja vec vlasnik auta koji ugradjuje gas.

Da ne trubim bzvz, video sam ugradnju koju je odradio Autopromet, zapravo jedan majstor u Autoprometu.
          Nisam video lepsu (estetski) ugradnju nikad.
          Nisi dovoljno gledao.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Ivane, nemoj da se ljutis na mene, ja znam da ti dobro radis, ok ?
            Uostalom, i ja sam tvoja musterija prema tome
            Ne ulazim u poslovnu saradnju niciju ni sam kim, samo pominjem ono sto znam, a ako imam polovicnu informaciju, to je zato sto mi je tako i data...
            Uostalom, sta fali velikoj navali ?

Sto se estetike uradjenog tice, rekoh vec da se nisam previse sekventa nagledao, ali ono sto sam video mi se bas i nije dopalo...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Naravno da se neljutim, ali ti kod mene odrzavas gasnu instalaciju koju ja nisam ugradio,a da si "za veliku navalu" napisao dobronamerno ja ne bih komentarisao, a ovo je kraj od mene za ovu temu O&O

Comment

• Hypersonic
                CBC Veteran
                • 29.07.2006
                • 116
                • state of Medak, BGD

IvanT, ajde ubaci fotku kako izgleda plin koji Ljuba ugradi u Autoprometu, pa da vide ljudi o cemu je rec Ako nemas, ja cu kad se vrati iz Madjarije
                Stercus accidit

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Da me neko pogresno ne razume....

Uopste neznam ko je Ljuba i kako izgledaju ugradnje uradjene u Autoprometu (voleo bih da vidim i bise mi drago ako su odradjene kako treba), ali sam se nagledao ugradnji iz vecine servisa iz nase zemlje, kao i ugradnji iz Italjije, Holandije, Belgije.... i vecini (citaj svima), sam nasao zamerke i na estetici kao i na funkcionalsnosti ugradnje. Mozda sam ja bolesno pedantan ali ce kod mene svi delovi koji se ticu autogasnog uredjaja biti sto manje upadljivi, sve dok im se zbog estetike ne ugrozi funkcionalnost.

Dosta off-a, ko ima sta da kaze vezano za temu neka nastavi.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Originally posted by IvanT
                    Naravno da se neljutim, ali ti kod mene odrzavas gasnu instalaciju koju ja nisam ugradio,a da si "za veliku navalu" napisao dobronamerno ja ne bih komentarisao, a ovo je kraj od mene za ovu temu O&O
                    Zaista je bilo dobronamerno Sad ispada da moram da se pravdam za svaku rec I upravo zbog te pedanterije i idem kod tebe i nastavicu da idem kod tebe, tek da se zna.
                    Poslednji put kazem da mi nije bila namera nikakva prozivka, ok ?!

A takodje mi nije bila namera odmeravanje kvaliteta ugradnje ovde ili onde, ma gde to bilo i ne razumem zasto je diskusija krenula u tom pravcu. Samo rekoh sta mi se dopalo i zasto!

Ne poznajemo se dovoljno da bismo se tako lako okarakterisali

Dosta off-a i od mene!!!

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Hypersonic
                      CBC Veteran
                      • 29.07.2006
                      • 116
                      • state of Medak, BGD

Ja sam mislio da ti znas Ljubu iz Autoprometa, nisam skapirao kakav je ugovor u pitanju, ali nije sad ni bitno Uzecu mu fotke, pa cu ih postaviti ovde za par dana. Za sada ima perfect score, a videcete vec o cemu pricam
                      Stercus accidit

Comment

• nikolapanic
                        CBC Senator XXL
                        • 16.10.2005
                        • 657
                        • Petrovac

Ja cu opet da se "hvatam k'o pijan plota" za neke stvari.Posto se kod nas ugradjuje gas u nova vozila i ona zadrzavaju garanciju a ugradjuju se italijanski sistemi,da li ce se uraditi nesto po pitanju elektronike(pokazivac nivoa benzia=pokazivac nivoa plina) posto je to jedino razlicito meni kao laiku u odnosu na automobile koji dolaze iz S,NL,B?Mislim da bi daleko lepse bilo kada bi se takva finesa sredila.
                        Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Siguran sam da ho?e ?im ugradnja bude koštala kao u NL, S, B i ostalim zapadnim slovima....
                          Mislim preteruješ stvarno sa tim, ovo si pitao jedno 30 puta do sada...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nikolapanic
                            CBC Senator XXL
                            • 16.10.2005
                            • 657
                            • Petrovac

Mislim preteruješ stvarno sa tim, ovo si pitao jedno 30 puta do sada...
                            Ali nijednom dobio odgovor.

OK,vise ne pitam u vezi sa tim.

Kraj OFF-a.

E interesuje me jos nesto,ako ce se ugradjivati u OPEL ili bilo koji drugi nov auto Gasni uredjaj,da li buduci vlasnik dobija odmah atestirano vozilo jer u inostranstvu koliko sam cuo,ne dobija se nista pa nasi imaju nekad i problema kad uvoze auto sa gasom a nemaju papire od instalacije i sl.?
                            Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

Working...
                            X