Da li je u medjuvremenu neko ugradio stag u nekog turbo saab-a?
Plin na turbo 200+ konja (bolje kW) i 1+++ bara
Collapse
X
-
Originally posted by g60Da, i mene turbak zanima ali sa mehanickim turbokompresorom...
PozzJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Konkretno Saab Turbo sa AC nisam radio, ali skoro sve ostalo jesam, a problemi na 0.8 bara apsolutno ne postoje, a ne vidim ni zasto bi postojali ako se na reduktoru poveca pritisak na recimo 1.5-1.6 bar.
Na forumu je par ljudi koji voze Volvo sa tubinom i koliko znam za sada su zadovoljni.
Comment
-
-
a problemi na 0.8 bara apsolutno ne postoje, a ne vidim ni zasto bi postojali ako se na reduktoru poveca pritisak na recimo 1.5-1.6 bar.
Treba misliti o tome.
Comment
-
-
Lako je na forumu napisati "nema problema na 0,8 bara", a onda ti na ugradnju dodje auto sa STAGE 3 i sta onda? Dignemo pritisak na reduktoru na 1,5 i to je to?
Treba misliti o tome.http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Vidim ja da ne?e niko pa moram ja...
Daklem, bole me uvo jel stage 3 ili 44, rekoše pare nisu problem, onda nema problema.
problem nastaje kad se ho?e stage 44 za 500 evra, e to ne?e da može...
Ne može jedan koltek, stavi?emo dva. Stavi?emo super DT gas koji su mi greškom uvalili pa eno ga tera na Sabovom Renou i nema šanse da se spusti pritisak ispod 1.6 bara....Malo je osmica, stavi?emo dve. Jedna dizna od 50 konja po cilindru, malo je, stavi?emo dve po cilindru...
Treba sve to napraviti i montirati, malo je 16 radnih sati, radi?emo 32 sata...
O?e neko da plati tu zajebanciju?
Nenad ima lep potpis.
Brzina košta, koliko želiš biti brz?
Comment
-
-
-
Originally posted by DoraJedna dizna od 50 konja po cilindru, malo je, stavi?emo dve po cilindru...
A moz i da ih nasviramo i dalje, samo kosta...
Comment
-
-
Nije sve bas tako lako kod motora sa NADPUNJENJEM, jer postoje ogranicenja kao maximalni izlazni pritisak reduktora, koji cemo da povecamo sa 1 na 1,6 bara, ali imamo nadpunjenje od 1,4 bara, pa smo onda na "gubitku" od 0,8 bara.
Ali... duga je to prica
Comment
-
-
Podelio sam temu jer je zanimljiva, možda i nau?imo nešto usput a i svako malo se pojavi neki tuner koji pita a jel može taj jeftiniji gas na moju aždaju....
Pa kaže...
Ja stvarno ne vidim šta je problem sa dvostepenim ispariva?em, šta je problem sa obi?nim ja?im ispariva?em kome se malo doštelbaju opruge pa se digne pritisak.
Pritisak u boci je 4 bara ili bi bar trebalo da ima toliko. Apsolutni pritisak o kome se ovde pri?a je 2.5 bara, zna?i i bez pumpe u rezervoaru treba da je dovoljno sem kad je prazna boca. Govorimo o ekstremnim situacijama kad se patosira pedala. Sasvim je sigurno da tu ima poteško?a ako se nabudži sistem koji daje 450+ konja a da lepo radi na leru, isto kao i kod benzina kad se stave injektori koji su veliki.
Comment
-
Comment