Interesuje me koliko otprilike kosta ugradnja plina u renault megana 1.6e ovo pitam jer ne prelazim previse kilometara godisnje...
malo pitanjce
Collapse
X
-
uz najbolju nameru da te posavetujem, moram da te pitam (bez uvrede):
1. za sta ti koristi auto, uglavnom?
2. koliko je to km godisnje?
3. koliko jos planiras da posedujes taj auto?
u principu odgovor na tvoje pitanje zavisi od tvog odgovora na moja tri...
.
-
-
Re: malo pitanjce
Originally posted by stancsi...ne prelazim previse kilometara godisnje...
Originally posted by stancsiGodisnje prelazim oko 15000 najvise
Cek, cek, pa sta je sad tacno od ova dva
?
+bitno je za analizu i da li vecinu predjene kilometraze cini gradska ili vangradska voznja, zbog razlika u potrosnji.
Comment
-
-
Jeste ne prelazim previse km godisnje a ni 15ooo nije velika cifra.Zamisli samo ko putuje svaki dan na posao koji je 50 km udaljen od njega koliko taj prelazi?Evo ja sam za 6 meseci presao nekih 6000 a od toga je skoro 2000 bio put do mora i nazad...
Znam da ce jednom plin da se isplati ali nemam predstavu koliko kosta ugradnja pa zato i pitam jer cujem svakakve cifre od 300 pa do 600 evra
Comment
-
-
stavi na papir posle koliko ces kilometara otplatiti ulozeno, pa ces videti da li u tvom slucaju postoji racunica ili ne. 15.000 je sasvim prosecna kilometraza, ja sam shvatio iz tvoje prethodne price da je rec o bar 3 puta manjoj voznji. ako racunas da zadrzis auto na neodredjeno, svakako ugradjuj.
*racunaj da je gas za tebe kod AC Rashic cca 650e i da imas ustedu po litri 0.5e. dodaj u racunicu i potrosnju i ostalo je prosta racunica.
**doci ces do kilometraze koja ti i nije vremenski tako daleka i nedostizna, cak naprotiv. samo zamisli kako ces se osetiti u situaciji da se izracunatog datuma setis ovog upozorenja, a da nisi ugradio gas. to ce biti trenutak kad si za iste pare koje si dao za gorivo mogao da imas i ugradjen gas.
i preostalo vreme imas samo ustedu od koje ce ti, ako se budes istim tempom vozio, omoguciti godisnju ustedu na gorivu od cca 750e (15.000km godisnje prelazis za cca 1500l gasa...)!
.
Comment
-
-
Hm, meni ispade malo manje sa istim parametrima (izgleda da si zaboravio da ukljucis u model da plina ode malo vise litara na 100Km nego benzina): ako pretpostavimo da potrosnja plina jeste tih 10l/100Km, sledi:Originally posted by dekideki...omoguciti godisnju ustedu na gorivu od cca 750e (15.000km godisnje prelazis za cca 1500l gasa...)!
1500*44.9 = 67.350 dinara
A da je ostao benzin, za 15.000Km voznje, pri potrosnji od recimo 8l/100Km, bi otislo oko:
1200*85.7 = 102.840 dinara
Dakle, po trenutnim cenama, usteda za godinu dana je oko 35.490 dinara, iliti 450 EUR.
Dakle, uredjej od 650 EUR bi se u potpunosti otplatio vec posle godinu ipo, dakle isplati se
Comment
-
-
@Ladislav
Zaboravio si da je sekvencijalni sistem u pitanju i da potrosnja ne bi trebala da se poveca ni za 10%. Ali ako cemo da budemo dosljedni ima tu i nesto troskova odrzavanja gasnog sistema.
U svakom slucaju nekome ko prelazi 15000 km godisnje i planira da auto zadrzi na vise od 2 godine definitivno se isplati. I ne treba da gleda da prodje sto jeftinije vec sto kvalitetnije.Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Ma meni to i dalje deluje kao naucna fantastika. Pazi, ne tvrdim da to nije istina, samo dok ne vidim ne verujemOriginally posted by nijebitno@Ladislav
Zaboravio si da je sekvencijalni sistem u pitanju i da potrosnja ne bi trebala da se poveca ni za 10%.
Svejedno, aj' da kazemo da sam primenio knjigovodstveno "nacelo opreznosti" pa sam zaracunao prirast potrosnje od 25%
Mada, ako bas detalisemo, od 1.1.2008. ono bese akciza raste za dodatnih 4 dinara po kilogramu?
Da ne duzimo: i sa "nacelom opreznosti" i sa uvecanom akcizom, opet se isplati
Comment
-
-
Uvek se isplati samo je pitanje za koliko kilometara.
Comment
-
Comment