Interesuje me koliko otprilike kosta ugradnja plina u renault megana 1.6e ovo pitam jer ne prelazim previse kilometara godisnje...
malo pitanjce
Collapse
X
-
uz najbolju nameru da te posavetujem, moram da te pitam (bez uvrede):
1. za sta ti koristi auto, uglavnom?
2. koliko je to km godisnje?
3. koliko jos planiras da posedujes taj auto?
u principu odgovor na tvoje pitanje zavisi od tvog odgovora na moja tri...
.
-
-
Re: malo pitanjce
Originally posted by stancsi...ne prelazim previse kilometara godisnje...
Originally posted by stancsiGodisnje prelazim oko 15000 najvise
Cek, cek, pa sta je sad tacno od ova dva?
+bitno je za analizu i da li vecinu predjene kilometraze cini gradska ili vangradska voznja, zbog razlika u potrosnji.
Comment
-
-
Jeste ne prelazim previse km godisnje a ni 15ooo nije velika cifra.Zamisli samo ko putuje svaki dan na posao koji je 50 km udaljen od njega koliko taj prelazi?Evo ja sam za 6 meseci presao nekih 6000 a od toga je skoro 2000 bio put do mora i nazad...
Znam da ce jednom plin da se isplati ali nemam predstavu koliko kosta ugradnja pa zato i pitam jer cujem svakakve cifre od 300 pa do 600 evra
Comment
-
-
stavi na papir posle koliko ces kilometara otplatiti ulozeno, pa ces videti da li u tvom slucaju postoji racunica ili ne. 15.000 je sasvim prosecna kilometraza, ja sam shvatio iz tvoje prethodne price da je rec o bar 3 puta manjoj voznji. ako racunas da zadrzis auto na neodredjeno, svakako ugradjuj.
*racunaj da je gas za tebe kod AC Rashic cca 650e i da imas ustedu po litri 0.5e. dodaj u racunicu i potrosnju i ostalo je prosta racunica.
**doci ces do kilometraze koja ti i nije vremenski tako daleka i nedostizna, cak naprotiv. samo zamisli kako ces se osetiti u situaciji da se izracunatog datuma setis ovog upozorenja, a da nisi ugradio gas. to ce biti trenutak kad si za iste pare koje si dao za gorivo mogao da imas i ugradjen gas.i preostalo vreme imas samo ustedu od koje ce ti, ako se budes istim tempom vozio, omoguciti godisnju ustedu na gorivu od cca 750e (15.000km godisnje prelazis za cca 1500l gasa...)!
.
Comment
-
-
Originally posted by dekideki...omoguciti godisnju ustedu na gorivu od cca 750e (15.000km godisnje prelazis za cca 1500l gasa...)!
1500*44.9 = 67.350 dinara
A da je ostao benzin, za 15.000Km voznje, pri potrosnji od recimo 8l/100Km, bi otislo oko:
1200*85.7 = 102.840 dinara
Dakle, po trenutnim cenama, usteda za godinu dana je oko 35.490 dinara, iliti 450 EUR.
Dakle, uredjej od 650 EUR bi se u potpunosti otplatio vec posle godinu ipo, dakle isplati se
Comment
-
-
@Ladislav
Zaboravio si da je sekvencijalni sistem u pitanju i da potrosnja ne bi trebala da se poveca ni za 10%. Ali ako cemo da budemo dosljedni ima tu i nesto troskova odrzavanja gasnog sistema.
U svakom slucaju nekome ko prelazi 15000 km godisnje i planira da auto zadrzi na vise od 2 godine definitivno se isplati. I ne treba da gleda da prodje sto jeftinije vec sto kvalitetnije.Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Originally posted by nijebitno@Ladislav
Zaboravio si da je sekvencijalni sistem u pitanju i da potrosnja ne bi trebala da se poveca ni za 10%.
Svejedno, aj' da kazemo da sam primenio knjigovodstveno "nacelo opreznosti" pa sam zaracunao prirast potrosnje od 25%
Mada, ako bas detalisemo, od 1.1.2008. ono bese akciza raste za dodatnih 4 dinara po kilogramu?
Da ne duzimo: i sa "nacelom opreznosti" i sa uvecanom akcizom, opet se isplati
Comment
-
-
Uvek se isplati samo je pitanje za koliko kilometara.
Comment
-
Comment