isplativost plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejoo
    CBC Član
    • 18.04.2005
    • 46

isplativost plina

reci te mi molim vas na kakvim autima se plin najviše isplati?

npr. ćale je nešto govorio o kupovini starijeg audija A8, 4.2. ali ga neće jel troši ko životinja. ja sam mu predložio plin, al on se toga boji, i veli šta ako? šta ako eksplodira....

sad mi recite dali se plin više isplati na jačim ili slabijim autima? i u postotcima koliko?

npr. koliko košta plin za 100km, a koliko košta plin za 100km... govorimo za auto koji troši 15l, i za auto koji troši 6l...

vozdra!
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Sa nasim cenama benzina i plina, voznja na plin je otprilike duplo jeftinija.

A sta ako benzin eksplodira?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Re: isplativost plina

Originally posted by dejoo
      reci te mi molim vas na kakvim autima se plin najviše isplati?

npr. ćale je nešto govorio o kupovini starijeg audija A8, 4.2. ali ga neće jel troši ko životinja. ja sam mu predložio plin, al on se toga boji, i veli šta ako? šta ako eksplodira....

sad mi recite dali se plin više isplati na jačim ili slabijim autima? i u postotcima koliko?

npr. koliko košta plin za 100km, a koliko košta plin za 100km... govorimo za auto koji troši 15l, i za auto koji troši 6l...

vozdra!
      Samo ko ima vishka novca moze da vozi auto na benzin u nashim uslovima.

Cena plina je 26 din po litri a potroshnja se u zavisnosti od tipa uredjaja podize od 2-20%.

Sada lako mozesh da srachunash kolika je ushteda.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• dejoo
        CBC Član
        • 18.04.2005
        • 46

to znači da se mogu voziti u super luksuznom autu... za jednake pare kao i npr u nekom autu niže srednje klase (golf i audi A8)....

ma plin je super. kakva je stvar s sigurnsoti?

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Na ovom forumu je uglavnom sve recheno.

Za prvi put evo link, sledeci put malo pretrazi.

Nema ljutish!

http://idata4.network.biggnet.net/presh ... php?t=1844
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by dejoo
            to znači da se mogu voziti u super luksuznom autu... za jednake pare kao i npr u nekom autu niže srednje klase (golf i audi A8)....
            Ja bih na drugačiji način postavio problem: možeš za manje para da kupiš taj 4.2 benz. umesto nekog dizela, da za razliku u ceni ugradiš plin, voziš se za iste pare, a imaš vozilo daleko boljih voznih performansi
            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

A cena registracije velikih kubikaza?
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

U svakom slucaju, racunaj da se vozis otprilike za duplo jeftinije, bilo koji motor da je u pitanju, naravno ako je sve gasnom instalacijom u redu!
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

mislim da je Heinz dao najbolje poredjenje prednosti ugadnje gasa.

uz to jos jedan dodatak, ugradnjom gasa u benzinca dobija se mnooogo udobniji auto po pitanju vibracija nego nekakav uobicajeni dizel sa 4 cilindra.

one fine dizele sa 6 cilindara u redu bas i ne racunam, em su retki em su sami po sebi skuplji dovoljno usled registracije da treba imati natprosecno dubok dzep za njihovu upotrebu.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

Pa evo, opet i ja da kazem, jer sam i dalje u SHOKU koliko je plin SUPER stvar. Dakle, ugradio sam ga u Peugeot 306, presao 1300km do sada. Trosi mi 9.5l benzina po gradu auto, od kada ga imam, dakle, 40000km. Ja skoro iskljucivo po gradu i vozim. Ugradjen plin, platio sam 450 EU ili tako nesto, Lovato/Loveco...kod IvanaT. (koji je genije ) Dakle, evo racunice o isplativosti... Auto mi sada trosi oko 9l plina, sipam za 900 din to je puna boca, 34l, i predjem min.340km, max 390 km (danas mi bas nestalo na 386). Dakle... racunica... 1300 km = 120l plina a to je 3250 din recimo. A za to bi mi trebalo 135l benzina, ili 8950 din. Dakle, moja usteda je za ovih dve tri nedelje oko 5600 din. U stvari ne, lazem, sipao sam za 800 din benzina, trosi i njega malo kad pali ipak. Dakle, 4800 din je usteda. Pa sada, mislim da je to dovoljno. Da ne pominjem opet da mi se auto POTPUNO isto ponasa na benzin i plin. A i ne mislim o njemu, nista, on sam to prebacuje, i sta ti ja znam, za nas mehanicki neobrazovane i nezainteresovane IDEALNO!!! Samo vise para u dzepu!

Eto toliko

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

he he, welcome to club.
                      ja sam potrosio oko 4500 litara plina najmanje na ovom autu, neka je prosecno usteda 40 dinara (kada sam poceo da vozim plin je kostao oko 18-19 dinara litar) na razlici benzin-plin i racunica kaze da mi je u dzepu ostalo jedno 200.000 dinara do sada. i to za samo 2 godine.

nije lose, 100k godisnje rezerve za odrzavanje auta, registraciju, troskove puta za odmore tokom godine, itd.. i preostane jos extra, da li je moguce bolje
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

posto sam auto platio 1100 evra (znaci 90000 din ) ,a na svakih predjenih 1000km ustedim
                        3800 din
                        za 24000km ima da otplatim komplet auto
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• zoranc
                          CBC Senator XXL
                          • 31.03.2005
                          • 1313
                          • Beograd
                          • AR 147

Originally posted by Laky
                          Pa evo, opet i ja da kazem, jer sam i dalje u SHOKU koliko je plin SUPER stvar
                          E i ja sam već treću godinu, ne mogu da prežalim 60000 na benzinu a
                          moj majstor odbija da mi refundira
                          Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

Working...
                          X