Filter za gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Originally posted by Miki-BG
    Posle menjanja filtera, svecica i ciscenja kape, morao sam da nastelujem ler gas. Dok je bio onaj prljavi filter i prljave svecice, bio je veci raspon obrta na srafu ler gasa na isparivacu, tj. mogao sam da postignem jaci ler gas nego sada sa zamenjenim delovima. Sada se auto blago trese, a broj obrtaja padne vise nego pre kada su ukljucena svetla, a pritom se ukljuci i ventilator na hladnjaku. Sta moze da bude problem?
    Stavio si falš filter koji ne propušta vrabce a ostalo prolazi... Što u prevodu znači ima tri grama papira i propušta previše vazduha. Zato je preosetljiv na ler šrafu i ima nestabilan ler a i posle 89K kilometara red bi bio da isparivač plakne pluća, to jest da se servisira.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Miki-BG
      CBC Član
      • 19.10.2007
      • 52
      • Beograd

Ma to je radio pametni mehanicar ...znaci to je u pitanju...los filter.
      Mozes li mi napisati koji filter da kupim da mu odnesem i da ga zameni. Dosta mi je fusherisanja.

Comment

• Miki-BG
        CBC Član
        • 19.10.2007
        • 52
        • Beograd

Cekaj, mislimo li na isti filter. Ja pricam o filteru za gas, nisam bio precizan, izvinjavam se. Filter za vazduh je isto nov ali je bio pre menjanja filtera za plin. Ukratko, sada imam nove svecice, nov filter za plin, relativno nov filter za vazduh i ociscenu razvodnu kapu. Da nije fush filter za gas...videcu jos, necu da vas vise davim. Dosta ste vec pisali oko mojih gluposti...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Mislim na filter vazduha.

https.autogas.rs

Comment

• Miki-BG
            CBC Član
            • 19.10.2007
            • 52
            • Beograd

Izgleda da si u pravu. Smanjio sam dovod vazduha na usisu filtera za pola, dostelovao dovod i ler gas i auto sada radi perfektno. Kada povuce struju mnooogo manje trese, a ler je stabilniji nego pre. Sraf za dovod sam komonto morao da zavrnem za vise od punog kruga, ako ne i vise. Lepo vuce, videcemo kako ce se ponasati ubuduce. E da, blokirali smo usis na hladno. Hvala na savetu!

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ja sam uvek u pravu...

https.autogas.rs

Comment

• vucko83
                CBC Član
                • 28.01.2010
                • 16
                • Beograd

Re: Filter za gas

Gde u bg-u kupujete lovato filter?

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

Filtron pravi vraski dobre filtere...
                  UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• banebg81
                    CBC Veteran
                    • 26.06.2008
                    • 195
                    • Beograd

Vidim da pišete o filteru za TNG i nikako mi nije jasno, ja sam menjao kod mene 2 - 3 puta taj filter i svaki put nije bio gotovo u opšte prljav !? Bilo je malo onih metalnih opiljaka ali i to ništa značajno!? Prešao sam 80000 km za 3 godine, yugo 55, sipam kako gde i ne pazim ništa posebno.
                    Par puta sam takođe uzeo da ispustim dole na onaj šraf, kako se to zove, neko ulje, na zagrejanom motoru, i NIŠTA !

Da li tu nešto ima ne ispravno kada se tako ponaša ili jednostavno imam sreće pa sipam ¨kvalitetniji" TNG?

Da li ima veze što uvek sipam pun rezervoar (oko 55 litara) ???
                    Potrošnja je statndardno oko 10 litara, na otvorenom oko 8 ništa posebno ne štedim, normalno se vozim, možda i malo oštrije nego što bi moglo???

Plinski uređaj je LOVTEC i menjao sam membrane 2 puta za ovo vreme (80000km).

Pozdrav

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Da je sreće menjao bi sad membrane prvi put na toj kilometraži a što se tiče filtera.... Pušenje je velik rizik za rak pluća i ljudi umiru od toga ali ima dosta njih koji nikad nisu pušili pa dobiju rak na plućima, tako i sa filterima, neko dodje na 30k kilometara ono polaprljav a nekom skroz pun za 8k kilometara.

Utiče što sipaš punu bocu, manje je tih "opiljaka" koji su ustvari kora koja se hvata po zidovima boce i posle se mrvi pa dobiješ te opiljke, mrvi se više onima što voze na isparenja...

https.autogas.rs

Comment

• banebg81
                        CBC Veteran
                        • 26.06.2008
                        • 195
                        • Beograd

Membrane sam prvi put zamenio iz radoznalosti, da vidim šta ima unutra a inače, plin je ugraćen u auto još davne 2002 godine, tako da je vreme za zamenu bilo već ...
                        A drugi put, jer sam sređivao ceo auto, a prošli put sam ugradio neke "Š" membrane, pa sam drugi put kupio, LOVATO, koje su kao iste kao isparivač
                        To se neće menjati sad narednih 50 ak hiljada
                        Ne znam da li da sada menjam opet taj filter, nisam odavno, ali, predhodna 2 - 3 puta je bilo bukvalno UZALUD

Ma ništa ne diram, nek tera

Comment

• Blackeyed
                          CBC Senator XXL
                          • 06.07.2005
                          • 402
                          • Novi Sad

Sada sam za vikend menjao filter na Lovato čašici i popusti mi onaj mali dihtung odole...Snašao sam se i sredio to ali sam se iznenadio da se kod Stanišića ne može kupiti ta gumica, hteo sam da kupium par komada, da imam u rezervi ali on čovek kaže da Lovato neće da pošalje te gumice i to odavno.

Poslao me u prodavnicu za dihtunge i sl. da tražim "o-ring" 8mm dihtung. Jel ovo dovoljno, da li treba još neka dimenzija (pretpostavljam širinu dihtunga jer ima na čašici tačno ležište za njega...jbg nemam još jednu čašicu da nosim po prodavnicama).

Koja je zvanična dimenzija tog dihtunga i da li ima negde da se kupi u NS-u?
                          "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Duke Nukem
                            CBC Član
                            • 21.03.2010
                            • 39
                            • Zemun

Pozdrav,

Imam brc sequent ugradjen i presao sam 20.000km od prethodnog servisa. Sada mi traze 5000 din da mi promene 2 filtera. Da li se meni cini ili ti filteri kostaju 3e na ebay.de a oni naplacuju 5000 din promenu?
                            Da li se mogu negde u Srbiji kupiti filteri za brc pa da promenim sam?

Comment

• dekiv68
                              CBC Senator
                              • 06.03.2010
                              • 230
                              • Borča

I mene isto zanima, jer u ECOFORTE-u i meni istu količinu novca traže?

Comment

Working...
                              X