Pozdrav svima koliko vas ima,
Muči me lambda sonda,jer je kod ugradnje plinskega uredjaja STAG 300 u Šaran 2.8 VR6 majstor konstatovao da lambda do 2000 o/min ne radi (na grafikonu je ravna crta). Ako se motor optereti sa klimom,svetlima i još nekim potrošačem počinje da daje neke signale ali još uvek ništa posebno do trenutka kada se navije motor preko 2000 o/min i počne normalno da radi.
Na tehničnem pegledu prilikom merenja izpušnih gasova su se pkazale sledeće vrdnosti (MOTOR NA PLINU):
ler gas: ---------------POD OPTEREĆENJEM:
o/min.......710 -------------------------------3200
CO (%)........0,08 --------------------------------0,26
02................1,21 --------------------------------0,53
CO2...........13,21 -------------------------------13,49
HC (ppm)..0136 ------------------------------0053
LAMBDA -------------------------------------------1,016
Zanima me da li se iz ovog nešto vidi šta je sa lambdom.Još jedan podatak ,možda je bitan ili ne a to je da motor ponekad ne povuče izpod 2000 o/min kao da nema benzina ili tako nešto ali ne uvek i nema veze
da li je topao ili hladan ,plin ali benzin.
Pozdrav svima
Miško
Muči me lambda sonda,jer je kod ugradnje plinskega uredjaja STAG 300 u Šaran 2.8 VR6 majstor konstatovao da lambda do 2000 o/min ne radi (na grafikonu je ravna crta). Ako se motor optereti sa klimom,svetlima i još nekim potrošačem počinje da daje neke signale ali još uvek ništa posebno do trenutka kada se navije motor preko 2000 o/min i počne normalno da radi.
Na tehničnem pegledu prilikom merenja izpušnih gasova su se pkazale sledeće vrdnosti (MOTOR NA PLINU):
ler gas: ---------------POD OPTEREĆENJEM:
o/min.......710 -------------------------------3200
CO (%)........0,08 --------------------------------0,26
02................1,21 --------------------------------0,53
CO2...........13,21 -------------------------------13,49
HC (ppm)..0136 ------------------------------0053
LAMBDA -------------------------------------------1,016
Zanima me da li se iz ovog nešto vidi šta je sa lambdom.Još jedan podatak ,možda je bitan ili ne a to je da motor ponekad ne povuče izpod 2000 o/min kao da nema benzina ili tako nešto ali ne uvek i nema veze
da li je topao ili hladan ,plin ali benzin.
Pozdrav svima
Miško
Comment