Da li je step?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Skidanje kleme sa akumulatora ne utice na gasni kompjuter.
    To sa bacanjem loseg benzina ne preporucujem jer ce se desiti ubrzo isto i sa svezim ako se ne trosi. Nema svrhe. Benzin treba trositi a posebno kad je toplo vreme i dolivati svezi redovno.
    Ventili su pod obavezno da se kontrolisu redovno i nije Dacija nista posebno jer je na 30k i za druga slicna vozila.
    Dobro podeseni ventili, paljenje i dobri kablovi, svecice, kapa i ruka se isplate zbog eventualne manje potrosnje.

Comment

• Antoaster
      CBC Senator XXL
      • 07.12.2007
      • 343
      • Beograd, Voždovac

Kolko sam ja ispratio proceduru, skidanje klema nije potrerbno, potrebno je kasnije resetovati IAC da bi ga ECU kalibrisao a to se postize na drugi nacin.

Nije mi ni bio cilj da kazem da je dacia nesto posebno ali skeptican sam u vezi odgovornosti i kompetetnosti majstora u servisu gde je radjen auto na 30k.

Znaci cini mi se da u jednom trenutku dok se jos nije zagrejo a step motor mu je oduzeo ler, ja stanem, pustim papucicu,obrtaji kriticno padnu i on se ugasi. Ovih dana se nije se nije gasio ali je bio na granici.

Comment

• Antoaster
        CBC Senator XXL
        • 07.12.2007
        • 343
        • Beograd, Voždovac

Stelovanje gasa i filteri gasa nije, uradjen servis na 40k km sa napomenama majstoru sta se dogadja.
        Step motor nije, opran.
        Svecice nisu, zamenjene.
        Filter vazduha takodje nije, zamenjen.

Benzin ne moze da bude sa obzirom da auto sad radi ispravno na bezinu. Problem se sad javlja neposredno po prvom jutarnjem prebacivanju na gas.

Ostaje da se vidi da li su slucajno kablovi i da se presteluju ventili.
        Moglo je da se namesti kasniji prelazak na gas ali nije to resenje.

Ako ima neko jos neku ideju da pomogne jer izludjuje me ovaj mali kvar.

Comment

• gorky
          CBC Senator XXL
          • 08.06.2007
          • 860
          • Vojvodina,Kikinda

vrlo je očigledno da nije dobro podešen gasni uređaj,mala korekcija treba da se odradi i sve ce biti ok

Comment

• Antoaster
            CBC Senator XXL
            • 07.12.2007
            • 343
            • Beograd, Voždovac

@Gorky
            Poslao sam ti pp.

Comment

• Antoaster
              CBC Senator XXL
              • 07.12.2007
              • 343
              • Beograd, Voždovac

Ventili. Boss je bio u pravu.

Comment

• ale944
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2006
                • 1457
                • Beograd

mozda bi flash lube resio taj problem habanja siceva ? stelovanje na 30000 km i nije bas neko resenje a posebno sto nemoze u nedogled......tj. zavisi koliko ti vremena treba da predjes tu kilometrazu...
                http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Antoaster
                  CBC Senator XXL
                  • 07.12.2007
                  • 343
                  • Beograd, Voždovac

Na 150k km cu uraditi siceve i sve ostalo u vezi ventila do tada ce se auto amortizovati . Sta da se radi, pa ne vozim bentli kontinental.

Comment

• BOSS
                    CBC Član
                    • 09.11.2007
                    • 45
                    • Paraćin

Hmmm,praksa je čudo zar ne ?.Nemaš potrebe da obrađuješ siceve,samo ti svakih tridesetak hiljada prešteluj ventile i uživaj.Prodao sam dva Logana sa po 256 000 km i nijednom to nisam radio a radili su kao satovi.Čini mi se da sam ovde negde već napomenuo da ih imam 14 komada.(Logana).

Comment

• Antoaster
                      CBC Senator XXL
                      • 07.12.2007
                      • 343
                      • Beograd, Voždovac

O Bosse ti si nas novi dacija guru, klanjamo ti se i pozivamao te da ucestuvjes na dacia forumu . Dodelicemo ti pocasnu lozu a mogao bi da pomognes dosta sa savetima ako imas malo slobodnog vremena.
                      Adresa je http://daciafanclub.6.forumer.com/

A jel su ti logani vozeni na gas ili na benzin? Zapravo ja znam da oni na benzin mogu da predju po 250-350k km bez diranja motora ali niko nezna sta se dogadja kad se voze na gas toliko. Ja sam zapravao video samo jedan sa valjevskog taksija koji je presao 150 bez ikakvih intervencija cak mu ni brc isparivac nije diran jer je ispravno radio.

Comment

• Dren
                        CBC Senator XXL
                        • 24.08.2005
                        • 1068
                        • Sarajevo

Originally posted by BOSS
                        Prodao sam dva Logana sa po 256 000 km a radili su kao satovi.Čini mi se da sam ovde negde već napomenuo da ih imam 14 komada.(Logana).
                        Pod tom kilometražom, ili "realnom" od 131.000 ? Šala-mala!!! Imaš taxi firmu ? Pade mi na pamet, ,možda bi kada imadneš vremena mogao napisati u jednoj novoj temi svoja iskustva sa tom Logan flotom na plin. Uzorak od 14 kom. na po 200,000 km svaki, je već prilično reprezentativan... Ovdje sigurno ima ljudi koji bi iz toga mogli nešto i naučiti, a ja definitivno jesam zainteresovan za takvo štivo...

Comment

• BOSS
                          CBC Član
                          • 09.11.2007
                          • 45
                          • Paraćin

Hvala,hvala.Samo sam želeo da pomognem kao što su i meni pomogli na ovom forumu a što se tiče Dacia foruma pojaviću se i tamo.

Comment

Working...
                          X