specijalne svecice za LPG ?!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Re: specijalne svecice za LPG ?!?

Pa ne moras bas "Super Bosnu". a isto tako nema potrebe da bacas pare na iridijumske, kupi klasicnu NGK svecicu sa jednim pipkom,
    A majstor ti je poglresno rekao, zazor smanji sa preporucenih 1.0 na 0.8mm, tako ces smanjiti mogucnost detonacija
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• jeronimo
      CBC Senator XXL
      • 27.10.2005
      • 390
      • beograd
      • ваз 21214-20

uzmi bpr6 es 11 one su fabrički predvidjene za tvoj motor ako budes smenjivao zazao doći će do crkavanja bobine(nemora da znači 100% ali je uglavnom tako) ja ih menjam na 10 000 i nema problema ....inače nove lade imaju pojačani sitem paljenja i fabrički zazor je od 1,1 do 1,13 mm(tolerancija)
      prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• wignja
        CBC Član
        • 23.10.2008
        • 52
        • Novi Knezevac

nema tu specijalnih svecica, nadji nekog ko ima autodata program ochitaj fabrichku svecicu za njega, danas se sve pravi namenski moj primer vozio sam fiat coupe 2.0 16v u servisu stave NGK BPR6E ide par hiljada i onda detonacije!!!! na auto dati izbaci da treba BPR7ES njih ubacim i nisam imao problema 12000km i tako sam prodao auto. moram da napomenem da sam pre toga uzeo nove fabrichke kablove. Iz prehodnog sam prochitao kakve su ti svechice a to znachi ako ti je jako bela ili izgorela da ti je smesa siromasna. Stari nachin podesavanja ti je ovakav ako imas obrtometar stisni pauchicu i drzi na 3000 o/min i to fixno a drugi nek ti zatvara dotog gasa kad pochne da ti opada broj obrtaja vratis ya pola kruga i to ti je to. nekosta te da nista probas. Svecice najpre upropastis ako chesto menjas chas benzin pa gas odnosno gas pa benzin jer ih u tom momentu okalis jer benzin prilikom ulaska u cilindar ima svojstvo i da ih hladi. Ali pre toga odvrni gas nekoliko krugova pa tek onda steluj. A te cene sto si napisao su normalne ta svechica koju si napisao na predlog majstora je platinum umesto grafita ima iglicu i ta se samo proverava na 30.000 km. Moj auto je taj sa slike moja jedna svechica je 1.980 din. NGK BPR4FS-11, BOSCH HR9BPX 1.458,00 , SCHAMPION RV15YC4 988,50 komad.

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Oprostite ako postoji nesto pisano o ovoj pojavi, nisam uspeo da pronadjem.

Prilikom kontrole svecica, primetio sam da se elektroda (+) brze trosi od 1. ka 4. cilindru, tj. zazor sam morao da kratim na prve dve, treca sasvim malo, a 4. je sasvim OK. Na 1. svecici (+) skoro da je nestalO, dok je na 4. kao da je tek stavljena.

Svecice su odgovarajajuce NGK, sa smanjenim zazorom za 1mm. Sticajem okolnosti (mojim nemarom) palim i vozim iskljucivo na LPG, vizuelno su sve 4 OK, spadaju u "Normal appearance, White-grey discoloration of insulator and some deposits" .

Sta to govori?
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• wignja
            CBC Član
            • 23.10.2008
            • 52
            • Novi Knezevac

proveri ugao palenja, ako si ga ostavio kao na benzin, posto nemaju istu oktansku moc moguce je da je przi, rotiraj svecice 1-4 2-3 ili ako je 5-tak ili v6 kombinuj

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Jedino sto sam radio je sto sam oktanski prekidac prebacio sa 98 na 95. Kad su stavljene svecice (pre god.dana), majstor je gledao strobom i zakljucio da je sve OK.
              Promenicu raspored svecica, pa cu da vidim za neki mesec kako stvari stoje.

Hvala.
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
              X