Udjem u auto(fiat bravo '97 1.6 16v), upalim na plin(vergla oko 20sec prvi put ujutro) posto mi benzinski sitem ne radi odavno
Upalim auto i radio tako nekig 10-15 min dok je keva izasla iz kuce.... Krenuli nekih 15m i cim sam dao malo veci gas(preko 20000) poce da gubi snagu i ugasi se! Zaverglam ponovo(verglao 20 sec) i upali se... Predjem 30m i izgubi snagu i ugasi se! i tako jos 2x ! Izadjem pogledam pod haubu i provjerim dal nije neko crijevo spalo, al nije. Pregledam sve onako odokativno i vidim da je crijevo koje ide iz isparivaca u moror ledeno bas.. ledeno! Sacekam 10 min kontajuci sta da radim... Lagano upalim i na 10000rpm se odvezem kuci i na isti nacin jutros odem do majstora(bas se put oduzio). ON kaze nisi imao vode u sistemu pa je zaledio isparivac, a pred njim radi ventilator i u boci voda na max! Kaze sipao si vode, a nisam ! I tu me napravi ludim! Kaze idi promjeni svjecice makar ces smanjit vrijeme verglanja(onih 20sec svako jutro). Promjenim svjecice i nije se posebno promjenilo, jer vergla slicno, oko 15-20 sec ujutro... Od kada je zaledio auto se promjenio totalno, sabije vuce i prima gas! Sta mi je ciniti????? Svaka pomoc dobrodosla... tnxx

Comment