Originally posted by BARTONE
Plovak u toro boci - preuranjen
Collapse
X
-
Bartone je odlično opisao kako radi multi-ventil i došli smo do zaključka da se punjenje zaustavlja (ili se čuje ono karakteristično lupkanje), kada gas u rezervoaru dostigne neki određeni nivo. Kada je sve kako treba, onda je to 80% od zapremine rezervoara, ali nije uvek sve kako treba...
U slučaju Bagire to je 6l manje, nego što je deklarisano. Šta uraditi da dođemo na približno deklarisanu vrednost?
Comment
-
-
Bravo Zoki!postaješ profi...
Ko hoće da bude precizan... izmeri se ukupan hod plovka multiventila (npr. 10cm), a u rezervoar staje 90% od deklarisanih 80%. U tom slučaju šipkicu sa plovkom treba zakriviti za 1cm na gore i bićemo na pravoj meri.
Comment
-
-
...ili popustiti imbus i malo izvuchi shipkicu plovka.
sorry bartone ja sam ispao magarac. sasvim neshto treche sam razumeo
Comment
-
-
a shta che se desti sa pokazivachem u tom sluchaju?
rezerva che biti mnogo vecha
tek kada napuni 10ak litara pomeriche se kazaljka
Comment
-
-
Tačno je da će rezerva biti veća, ali mušterijama uglavnom bude bitnije da mogu da sipaju više gasa. Lakše se navikne na veću rezervu, nego na manje sipanu količinu.
Comment
-
-
Здраво људи,
Обрадовао сам се када сам пронашао ову тему.
Ако може мало помоћи..
У питању је торо боца од око 35л, увек када је била празна је сипано око 30л.
И онда одједном преко 24л неће па неће, и то већ траје дуже време.
Скинуо сам мултивентил и сад ми реците да би повећао грануцу до опет тих 30л,
треба да пробам да закривим пловак на доле ако сам добро разумео из предходних постова..
Замолио бих ако може одговор што пре требам на пут
Хвала пуно унапред!
Comment
-
-
Nekoliko poruka iznad, čovek lepo napisao
Originally posted by *IvanT* View PostBravo Zoki!postaješ profi...
Ko hoće da bude precizan... izmeri se ukupan hod plovka multiventila (npr. 10cm), a u rezervoar staje 90% od deklarisanih 80%. U tom slučaju šipkicu sa plovkom treba zakriviti za 1cm na gore i bićemo na pravoj meri.
Comment
-
Comment