problem kad radi na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoki becejac
    CBC Član
    • 01.04.2008
    • 89
    • niš

problem kad radi na plin

pozdrav svima- pitanje i pomoc, kada je auto hladan a radi na plin bez ikakvog problema desava se da u voznji prilikom ukljucenja brisaca,a oni su jedan od vecih potrosaca auto mi se ugasi.Posle toga auto ponovo upalim i sve nastavi po starom.U pitanju je lovato neznam da li je original ili nije samo naglasavam da problem nastaje iskljucivo zimi. Do sada nisam imao nikakvih problema sa uredjajem.
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Sta se desava kada upalis neki drugi veci potrosac struje ? Tipa grijaca zadnjeg stakla, ventilator kabine na 2-3 ??? Farovi ? Isto ili nema uticaja ? Da ti negdje struja sa zica za brisace ne "preskace" na plinsku instalaciju, pa je zeza ???

Comment

• zoki becejac
      CBC Član
      • 01.04.2008
      • 89
      • niš

sad nemogu da provalim mozda je struja za plin povezana sa releja od brisaca, kad ukljucim neki veci potrosac kao sto si naveo automatski padne broj obrtaja kada auto radi u mestu, akumulator mi je od samo 35ach mozda je i do njega zimi malo oslabi dok auto ne proradi i ne dopuni electriku,

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Ma to za pad obrtaja (manji) je normalna pojava, kod vecih potrosaca, osjeti se i na benzinu, a na plinu i vise... Ali to ne bi trebalo da utice na ovaj dio sa gasenjem plina "na brisacima"... Da tu nije neka elektro-kurzschlus varijanta... Prvo to provjeri...

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Proveri da napajanje prekidača ili kontaktna struja nisu uzeti sa motora brisača.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• zoki becejac
            CBC Član
            • 01.04.2008
            • 89
            • niš

u servisu gde sam ugradio pl.uredjaj mi kazu da je struja sa kontakt brave izvucena ,kao i da je lose uradjeno problem bi se manifestovao odmah a ne tek posle dve godine. sinoc sam na leru testirao problematiku i otprilike svaki treci put kad ukljucim bisacem ono samo jednom da odrade relej odradi prilikom ukljucenja i odmah posle kada se brisaci vrate u pocetni polozaj samo se auto ugasi kao da neko na sekundu iskljuci struju.D a li je moguce da nesto od samog bisaca ne radi tipa elektronika rucice za brisace ili relej da je neispravan a mozda i sam motor brisaca pa plin odreaguje jer je mnogo osetljiviji od benzina- ja udavi dobro ali muka ljudi niko ne zeli da resava problem koji nije stalni pa moram sam pozdrav svima

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Jel plinski prekidac reaguje kad upalis brisace? Mozda trepne lampica ili da se prebaci na benz. Gledaj u prekidac dok palis brisace pa napisi sta se desava.

Sto duze citam ovaj forum, tako sve vise rezervnih delova stavljam u gepek

Iz ovih stopa idem da kupim 10m zice, rezervni prekidac , relej , buksne...
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• zoki becejac
                CBC Član
                • 01.04.2008
                • 89
                • niš

kad auto radi u mestu samo se ugasi a u voznji prebaci na benzin i ponasa se kao pri samom paljenju jutarnjem npr. kad radi na benzin a sijalica za gas treperi do 2000 obrtaja

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

Recimo da ti je el.instalacija za plin provucena blizu poluga brisaca i sad one cesu o zicu za inpuls.I desava se to sto se desava...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Digni metlice brisača da nisu na staklu pa probaj.
                    Imaš veliki pad napona kad uključiš brisače, padnu obrtaji i motor se ugasi jer predje na benzin a nemože da radi na tako malim obrtajima. Kad je u vožnji ima veće obrtaje i kad predje na benzin, preživi.

Idi kod električara neka izmeri pad napona i struju brisača kad rade.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoki becejac
                      CBC Član
                      • 01.04.2008
                      • 89
                      • niš

u potpunosti se slažem sa vama gosp.Dora to mi je padalo na pamet ali nije na odmet da potrazim strucno misljenje.U inter-gas servisu u Nisu koji jedini imaju kompjutersko stelovanje plina potvrdjuju vase misljenje.Hvala vam najlepse!

Comment

• zoki becejac
                        CBC Član
                        • 01.04.2008
                        • 89
                        • niš

Re: problem kad radi na plin

zamenjen relej brisaca i nista se nije promenilo,ali nadjeno je resenje-kada elektronika za prebacivanje benzin gas stoji samo na gas a ne u srednjem polozaju (broj obrtaja i prebacivanje)problema nema i ne gasi se tako da uz malo taktiziranje moze da se vozi.Hvala u svakom slucaju i predlazem da se tema zatvori hvala

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Re:

Originally posted by Dora
                          ...
                          Idi kod električara neka izmeri pad napona i struju brisača kad rade.
                          Zoki , ovo mozes da uradis u nekom servisu akumulatora, imaju opremu i znanje i traje 2 min.
                          Po meni je cak hitno, jer ako nemas dobro punjenje , izdace te gde se najmanje nadas, pa ces morati da kupujes nov aku.
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• zoki becejac
                            CBC Član
                            • 01.04.2008
                            • 89
                            • niš

hvala na sugestiji ali iz postovanja prema clanovima foruma ne zelim da tema ide u nedogled-naglasio sam i ponavljam akumulator mi je samo 35ah traje vec tri godine da nije nesto u redu sa punjenjem odavno bi me vec izdao, problem je mozda u polugi kontrole rada brisaca ali otom potom kada nadjem da kupim iako nije mnogo skupo probacemo i to da zamenimo.Deki u svakom slucaju hvala voleo bih dan u narednoj organizaciji skupa na vrez.bazenu me ne zaobidjete pa da se lepo upoznamo(samo kao opelas) pozdrav

Comment

• bojanstosic
                              CBC Početnik
                              • 07.01.2009
                              • 1

javi se kod kuma on ce da ti resi problem sa jadnom macolom

Comment

Working...
                              X