pozdrav svima- pitanje i pomoc, kada je auto hladan a radi na plin bez ikakvog problema desava se da u voznji prilikom ukljucenja brisaca,a oni su jedan od vecih potrosaca auto mi se ugasi.Posle toga auto ponovo upalim i sve nastavi po starom.U pitanju je lovato neznam da li je original ili nije samo naglasavam da problem nastaje iskljucivo zimi. Do sada nisam imao nikakvih problema sa uredjajem.
problem kad radi na plin
Collapse
X
-
Sta se desava kada upalis neki drugi veci potrosac struje ? Tipa grijaca zadnjeg stakla, ventilator kabine na 2-3 ??? Farovi ? Isto ili nema uticaja ? Da ti negdje struja sa zica za brisace ne "preskace" na plinsku instalaciju, pa je zeza ???
-
-
Ma to za pad obrtaja (manji) je normalna pojava, kod vecih potrosaca, osjeti se i na benzinu, a na plinu i vise... Ali to ne bi trebalo da utice na ovaj dio sa gasenjem plina "na brisacima"... Da tu nije neka elektro-kurzschlus varijanta... Prvo to provjeri...
Comment
-
-
Proveri da napajanje prekidača ili kontaktna struja nisu uzeti sa motora brisača.
Comment
-
-
u servisu gde sam ugradio pl.uredjaj mi kazu da je struja sa kontakt brave izvucena ,kao i da je lose uradjeno problem bi se manifestovao odmah a ne tek posle dve godine. sinoc sam na leru testirao problematiku i otprilike svaki treci put kad ukljucim bisacem ono samo jednom da odrade relej odradi prilikom ukljucenja i odmah posle kada se brisaci vrate u pocetni polozaj samo se auto ugasi kao da neko na sekundu iskljuci struju.D a li je moguce da nesto od samog bisaca ne radi tipa elektronika rucice za brisace ili relej da je neispravan a mozda i sam motor brisaca pa plin odreaguje jer je mnogo osetljiviji od benzina- ja udavi dobro ali muka ljudi niko ne zeli da resava problem koji nije stalni pa moram sam pozdrav svima
Comment
-
-
Jel plinski prekidac reaguje kad upalis brisace? Mozda trepne lampica ili da se prebaci na benz. Gledaj u prekidac dok palis brisace pa napisi sta se desava.
Sto duze citam ovaj forum, tako sve vise rezervnih delova stavljam u gepek
Iz ovih stopa idem da kupim 10m zice, rezervni prekidac , relej , buksne...Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Digni metlice brisača da nisu na staklu pa probaj.
Imaš veliki pad napona kad uključiš brisače, padnu obrtaji i motor se ugasi jer predje na benzin a nemože da radi na tako malim obrtajima. Kad je u vožnji ima veće obrtaje i kad predje na benzin, preživi.
Idi kod električara neka izmeri pad napona i struju brisača kad rade.
Comment
-
-
Re: problem kad radi na plin
zamenjen relej brisaca i nista se nije promenilo,ali nadjeno je resenje-kada elektronika za prebacivanje benzin gas stoji samo na gas a ne u srednjem polozaju (broj obrtaja i prebacivanje)problema nema i ne gasi se tako da uz malo taktiziranje moze da se vozi.Hvala u svakom slucaju i predlazem da se tema zatvori hvala
Comment
-
-
Re:
Originally posted by Dora...
Idi kod električara neka izmeri pad napona i struju brisača kad rade.
Po meni je cak hitno, jer ako nemas dobro punjenje , izdace te gde se najmanje nadas, pa ces morati da kupujes nov aku.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Re: problem kad radi na plin
hvala na sugestiji ali iz postovanja prema clanovima foruma ne zelim da tema ide u nedogled-naglasio sam i ponavljam akumulator mi je samo 35ah traje vec tri godine da nije nesto u redu sa punjenjem odavno bi me vec izdao, problem je mozda u polugi kontrole rada brisaca ali otom potom kada nadjem da kupim iako nije mnogo skupo probacemo i to da zamenimo.Deki u svakom slucaju hvala voleo bih dan u narednoj organizaciji skupa na vrez.bazenu me ne zaobidjete pa da se lepo upoznamo(samo kao opelas) pozdrav
Comment
-
Comment