Malo filozofije!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

u mojoj bivsoj ladi samari (1.5, 76KS, karburator) imao sam plin i benzin uopste nisam sipao! zimi je palila uvijek iz prve, a u PL temperature reda -20 su bile skoro svake noci...instalacija je bila nova (neka italijanska - nemam pojma koja) i prilicno skupa...pri svemu tome nikad nije trosila preko 8l/100km. dok sam vozio na benzin trosila je oko 7l. a plin ne bih ni ugradjivao da nisam dobio za dzabe!
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

mozda nije neizvodljivo montirati naki jeftin mali bojler (predvidjen za kuhinju) umesto rezervnog tocka (koji onda ide u gepek). (SVE OVO PISEM ZA ZASTAVINA KOLA PRVENSTVENO, I TO ONA KOJA IMAJU UPROPASCEN SISTEM ZA BENZIN)

elem, problem je sto to kosta puno, ali bi bilo resenje samo za zimu. inace od troskova tu bi bili:

1. bojler + imobilizacija istog
      2. duza creva za vodu
      3. veca kolicina antifriza

pretpostavljam da bi tih desetak litara zagrejane tecnosti bilo vise nego dovoljno da se ne zaledi isparivac pri paljenju, odnosno da izdrzi dok se motor malo ne otkravi... a sam bojler bi bio dodatno ushushkan da se ne ohladi voda u njemu preko noci

eto izmislih i ja tu toplu vodu
      .

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

tu toplu vodu su odavno izmislili Rusi, i prodaju u radnji kao gotovo resenje za Lade.
        vec sam napisao o tome a za vise detalja sa slikama tu je google.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

moj previd
          izvinjavam se
          .

Comment

• Dragan
            CBC Veteran
            • 18.09.2005
            • 184
            • U blizini Novog Sada

Jedan moj komsija(ima Svedsko drzavljanstvo)donosio je grejace koje se montiraju na blok motora, tamo gde su cepovi koji treba da izlete kad smrzne tecnost za hladjenje.Cetiri grejaca i adapter.Kad dodjes kuci dovuces produzni kabel utaknes u adapter i celu noc tecnost za hladjenje i ulje zagrejani.Kaze oko 50-ak stepeni.Ustanes lepo ujutru iskljucis produzni,upalis auto, a on topao ko da si ga ugasio pre 15 minuta,a sto je najbolje odma greje. I takvim rezimom sigurno se produzi vek motora 50000km.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Slican sistem konzerviranja toplote je BMW uveo na prosloj seriji 5, verovatno inspirisan Ladinim resenjem. Za ne verovati

Postoji kutija punjena...necim u prostoru iza kasete za sitnice koja u nekakvom sacu od neznamnijakakvogmaterijala (gledao sam poprecni presek te kutije) skladisti toplotu motora i u stanju je da istu oslobodi u kabinu posle 3 dana stajanja na -30c. U zavisnosti od trzista pravi se i heavy duty verzija od 7 dana Provereno radi, isti sistem ima i u X5, sistem duva topao vazduh bez da motor radi, skoro 2 sata po gasenju motora.

E sad, zasto sam ovo rekao ne znam, ali mozda moze da koristi za namenu o kojoj se diskutuje
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

jos sad samo da se neko definitivno iscima i da nam da neki link ili sliku jednog od tih uredjaja...
                .

Comment

• Dragan
                  CBC Veteran
                  • 18.09.2005
                  • 184
                  • U blizini Novog Sada

Verovatno ima na Svedskim ili Norveskim forumima i slika takvih stvari.

Comment

• Blackeyed
                    CBC Senator XXL
                    • 06.07.2005
                    • 402
                    • Novi Sad

Originally posted by Dragan
                    Jedan moj komsija(ima Svedsko drzavljanstvo)donosio je grejace koje se montiraju na blok motora, tamo gde su cepovi koji treba da izlete kad smrzne tecnost za hladjenje.Cetiri grejaca i adapter.Kad dodjes kuci dovuces produzni kabel utaknes u adapter i celu noc tecnost za hladjenje i ulje zagrejani.Kaze oko 50-ak stepeni.Ustanes lepo ujutru iskljucis produzni,upalis auto, a on topao ko da si ga ugasio pre 15 minuta,a sto je najbolje odma greje. I takvim rezimom sigurno se produzi vek motora 50000km.
                    A onda ti dodje racun za struju i dodje ti da se ubijes....
                    "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• marek
                      CBC Senator
                      • 16.09.2005
                      • 243
                      • Beograd

Evo jedno iskustvo drugara sto je u Finskoj - on ima astru classic i naravnop kad ju je kupio na njoj su bili ti grejaci koji se stekaju u struju - e sad ja ga nisam tacno pitao kakva je to struja ali sam ga razumeo da to imas na skoro svakom parking mestu takav prikljucak. Sto se tice grejanja kabine ti auti imaju grejace na 12V koje ukljucis cim udjes da ti bude toplo, to sam vidjao i kod nas na pijacama samo isto tako znam da to ne treba paliti dok ne upalis kola jer onda ode sva struja.
                      E sad cu ja da pogledam malo po internetu da nema negde taj ruski i BMW sistem za isparivac - to bi bilo interesantno - isparivac ti uvek topao hm

filozofija je majka!
                      Pozdrav svima

Comment

Working...
                      X