CannonBall presents: EPOPEJA SA ATESTIRANJEM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• CannonBall presents: EPOPEJA SA ATESTIRANJEM

Dragi prijatelji,

Ukoliko zelite da saznate kako se vrsi atestiranje, kao i razloge zbog cega to (NE) TREBA raditi, pitajte.

P.S. Pada mi na pamet da celu pricu licenciram, jer moze biti sjajan scenario za neki buduci psihodelicno/crnohumorni film
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

ajd pero molimte elaboriraj sta je bilo?!?

Ja teram neatestirano.....nedajumi se pare....a i znam da ce da mi nesto filozofiraju...a tankih sam zivaca..

pricaj,pricaj...!
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Eto, licencirano, sad na kuckanje

Dobrodosao
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• oliver
        CBC Član
        • 18.02.2005
        • 69
        • montenegro

U kakvoj zemlji zivimo cudno bi bilo da nesto funkcionise kako treba. U PG mozete dobiti atest da vam je auto sposobno za let u svemir samo je pitanje cijene koju strucnjaci sa masinskog odrede. Zato ne dam nikome pare za sarene papire sa pecatom fakulteta ciji bi eksperti bili u zatvoru u normalnoj drzavi, dok ne budem prinudjen.
        ne popravljaj ako nije pokvareno

Comment

Evo ovako,
          kao prvo uzmes slobodnu nedelju, jer ako si dobre srece u tom roku ces uspeti da sve zavrsis...

Prvo odlazis u neki od servisa koji vrse tehnicki pregled, kako bi zapoceo tzv. vanredni tehnicki pregled. To te kosta 450,00 din. (za vozila do 1300ccm). To se uglavnom zavrsava za otprilike 1 dan.

Zatim odlazis u Ljermontovu, gde trebas predati MOLBU (???) na obicnom belom papiru (koji u eri kompjuterizacije naravno nemas) i uz to uplacujes PRVU administrativnu taksu u iznosu od 1020,00 din. na racun opstine na kojoj stanujes. Imam neodoljiv utisak da opstina pojma nema ko joj to uplacuje i zasto, jer sam mogao da upisem racun bilo koje gradske opstine - nema veze.
          Verovatno se pitate: molba za sta? Pa, da vam salterska sluzbenica izda uput za atestiranje na jednom od 3 mesta u gradu: Masinski fakultet, AMSJ u Ruzveltovoj ili Institut u Vinci (NIKO OD NJIH NE RADI SUBOTOM!). Trazenje bilo koje dodatne informacije, koja bi vam pomogla gde da idete, je veoma rizican potez.
          Za ovo vam definitivno treba 1 ceo dan.

Trecega dana, ujutro, odlucujem da idem u Vincu, vise instiktivno nadajuci se da je najmanja guzva. To se na kraju ispostavilo da je tacno, ali...
          Dosao sam nesto pre 8h. Rade od 9h. Pocinju u 9:20h. Ukupno za atestiranje je 3 automobila !!!
          Pregled je trajao do 12h. A onda idu primedbe, na osnovu kriterijuma....ma koji crni kriterijumi, to kod nas ne postoji. T.j. kako cujem sve ove kuce za atestiranje imaju neke svoje kriterijume.
          Elem, krece prica o nekoj trivijalnosti, kako moram prvo to da otklonim i DA DODJEM SUTRA...
          Moljakanje, kukanje, ponizavanje, hajde ucinice mi, ali neko treba da otkuca atest... ukoliko sam strpljiv bice do 14h...
          Ovo zadovoljstvo kosta 3600,00 vasih dinara
          + koliko zivaca
          + 1 do 2 dana (zavisi od srece)

Da li je ovo dosta ili da nastavim dalje?

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

Nastavi,da vide ljudi sta ih ceka
            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Tako je svuda u ovoj derzavi a ne samo sa atestiranjem za LPG

Comment

Cetvrog dana, sa dobijenim atestom, vracate se u autokucu gde ste zapoceli sa vanrednim tehnickim pregledom kako bi kompletirali vas registracioni list. Izmedju ostalog menja se podatak o tezini vaseg vozila, za cirka 20 kg (nisam ukapirao zasto za bas toliko).
                Konacno mozete da krenete da vas dotuku...

Trebalo bi da mozete da registrujete automobil u svakom Mup-u...

...ako vas kerber sa saltera posle 2h cekanja ne od**** (sorry)...

To mi se prvo desilo u Ljermontovoj, gde sam i zapoceo proceduru.
                Odlazim u "svoj Mup", gde je milion ljudi...
                Nigde informacije, sta dalje, sta mi jos treba...
                Stizem na red, izvolite uplatiti 150,00 din. za novu saobracajnu I 960,00 DIN. ADMINISTRATIVNE TAKSE (druge) NA ISTI ONAJ RACUN KAO I PRVE...

Ali zasto, kako,nemojte ljudi, pa vec sam jednom platio administrativnu taksu............jaaaooooj....

nema objasnjenja

Osvescujem se polako, dobro gde mogu da platim i da zavrsavam vec jednom? Sada nigde, posto je vec 18:30h, DODJITE SUTRA...

Svice konacno peti dan moje epopeje, konacno i stizem na red sa zebnjom da mi jos nesto fali...
                Srecom,zavrsna recenica salteruse: GDE SI ME NAS`O U OVOJ GUZVI...AJDE DOBRO...SACEKAJ SAMO DA NADJEM MASINU (?!) oznacio je kraj svemu

..eto..

[/b]

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

skinuli ti gace ..nema sta...
                  oko 6200 dinara gruba racunica
                  a sta nije valjalo u Vinci pa si morao da moljakas??

Comment

Boca mi je valjda pricvrscena sa dva srafa: jedan je m10, a drugi m8.
                    zar to nije dovoljan razlog da DODJETE SUTRA

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Tebe su izgleda dobro izradili, kad sam ja atestirao gas pre oko godinu ipo imao sam mnogo manje cimanja, doslu ljudi sa masinskog fakulteta iz NS-a kod nas u Zrenjanin, obavili atest, za nedelju dana stigao atest postom, predao atest i saobracajnu u SUP i to je to. A sto se tice para debelo su te navukli da dvaput platis tu taksu, mene je sve zajedno izaslo oko 3500-4000 din.

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Ljudi, koliko ja kapiram jedna taksa je za izdavanja uputa na atest, a druga za novu saobracajnu dozvolu.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

u poljskoj atest uredjaja radi ugradjivac - mora da ima licencu za ugradjivanje LPG. kasnije samo sa papirom koji si dobio od njega ides u saobracajni registar na salter i platis taksu neka 2-3? i teta ti ukuca u saobracajnu da imas ugradjen LPG. tamo ti upisuje i serijski broj boce i uredjaja tako da nema prebacivanja u drugi auto! sve to traje 10-15min...
                          P.S. normalan tehnicki pregled kosta 20-30?, a ako imas LPG onda 40-50? zasto sto provjeravaju i ispravnost instalacije. i toliko!
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

@MIRDZA...
                            da..teti platis 2-3evra...ali zato si "majstoru" platio 1000e za karburatorski model...jel da?

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

A sto uopste radite atest? Koji ce vam on djavo?
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X