Karburator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • @lix
    CBC Senator XXL
    • 17.12.2004
    • 875
    • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Glupo pitanje, ako bi auto vozio samo na gas, da li mu treba karburator? Hipoteticki mislim...
    Što više za što manje

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Ne, koliko ja znam. Treba mu samo leptir za gas, a pozeljan je i saugh.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• @lix
        CBC Senator XXL
        • 17.12.2004
        • 875
        • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Pa to, jer karburator nema nikavu svrhu kada se koristi gas (gorivo je vec u gasovitom stanju).

Fino fino. To znaci da cu smanjiti potrosnju (karburator mi je izjeden kavitacijom i vise ne moze da se podesi, tako da dosta trosi (oko 7,5l/100km).
        HMmmm
        Što više za što manje

Comment

• mfengineer
          CBC Veteran
          • 24.06.2005
          • 145
          • Novi Beograd
          • Mazda 626 i-V6 2.5

OPET JA SA MOJIM KARBURATORIMA
          Jednogrli karb sa diznom za plin.

Problem sa saugom, radi kao promena vremena... Prvo da napomenem da na benzinu je sve savrseno. Povucem malo saug on kao poveca broj obrtaja ali uz prilicno nemiran rad. Kada dam gas dok je sauh malo podignut jako lose prima gas (kad bi dao gas i krenuo ugasio bi se).
          Dok je spusten saug prima normalno gas. Takodje kad povucem vise od 1/4 sauga on se ugasi.
          Tako je bilo 2 meseca od ugradnje, onda pre dve nedelje ne znam koj mu je bio da saug proradi kako treba tj. radi ko na benzin, znaci normalno, bez gusenja, itd.
          Dok me juce opet nije vratio na staro ....

E sad imam jedno prosto pitaje: STA SE DESAVA ??
          MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Proveri oprugu i/ili vakuum membranu i ceo sistem poluga i creva koji otvaraju leptir saugha ili mu dozvoljavaju da se otvori (opruga) na vecim obrtajima. Mozda se neka poluciga zaglavila ili je spalo crevo ili pukla membrana, pa ti se leptir za saugh ne otvara kada das gas.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Working...
            X