Koliko sam shvatio benzin treba da prolazi kroz pumpu kad auto radi na plin (Golf 1 jednogrlni karburator), a samim tim i kroz filter za benzin. E meni se ovo nedesava, tj. filter za benzin mi se skroz isprazni. Jel' ovo lose?
pumpa za benzin i plin
Collapse
X
-
Jedno glupo pitanje, imas li goriva???
Da li ti se to desavalo stalno ili od skora?Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
-
-
Normalno da imam goriva. Ugradio sam plin pre nedelju dana i kako vidim verovatno serviser nije nesto dobro uradio. Jednostavno kad prebacim na plin (sa cim inace imam poteskoca), i odvezem nekih 10km u filtru za gorivo ni gram benzina. Dakle nemam pojma sta se desava, mozda je ventil stavio pre pumpe ili... U svako slucaju danas cu da slikam auto pa cu sutra da vam posaljem slike da vidite, pa ako nesto mozete tako da mi kazete...
Ajd pozdrav sad, bezim sa posla....
Comment
-
-
Gewra ne brini sve je u redu. Tako je kod karburator sistema i ventil koji prekida gorivo pri prelasku na gas ide pre pumpe. Kad prekidac prebacis u medjupolozaj on prekine dovod benzina posle tog ventila iprazni zaostali benzin u loncetu karburatora.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Originally posted by M-powerkod karburator sistema i ventil koji prekida gorivo pri prelasku na gas ide pre pumpe. Kad prekidac prebacis u medjupolozaj on prekine dovod benzina posle tog ventila iprazni zaostali benzin u loncetu karburatora.Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
-
Comment
-
-
El ventil koji zatvara-otvara benzin ide posle pumpe..
bez obzira dalije sistem sa povratnim crevom ili ne.
A to sto ti je filter prazan....to nema nikakve veze...to zavisi od polozaja filtera...i narocito kod sistema karburatora bez povratnog creva,,kad pumpa druka u mestu,,,desava se da je filter prazan,jer te pume i jesu predvidjene da kad karburator ima dovoljno goriva da druka u "mestu"
a narocito je filter prazan kad imas malo goriva)))
ako ti kad prebacis na benzin on dodje i tebi auto radi na benzin,,,onda je sve ok.
ps: sta ce ti benzin vidis da je 4 puta skuplji od gasaLakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Ne vidim dobro sliku ali ljudi silno gresite. Ventil sigurno ide pre pumpe a ne posle.
Razmislite, ventil zatvori, pumpa druka prema ventilu i napreze pumpu jer je protok zatvoren. Ovako je protok slobodan samo sto nema sta da druka.
U ostalom sacekajmo iskusne gasadzije pa nek oni pojasneTo date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
M-Power@...razmisli....po tvom , na svakom autu kome je resen karburator bez povratnog voda...( tako je na mojoj korsi sada,a tako je bilo i na Peugeot 305) , bi se odma raspala benzinska pumpa cim ugradis auto gas))
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Pa i ja sto znam, znam zato mi nije jasno i ne bih voleo da sam u zabludi
Ono gore ne razumem. Rekoh sacekajmo gasadzije.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
Comment