Originally posted by IvanT
Normalno ne smatram ni da će ugradnja bez te kerefeke proći atest bez obzira što je kontra produktivna. Pogotov oza cilindrične boce za koje traže isto tako limene zaštite i opet od atestirača do atestirača drugačije limene zaštite.
Limena zaštita samo navlači blato i vlagu i doprinosi propadanju boce.
Ako se zahteva nepropusna limena zaštita onda se ne može BRZO prići multiventilu što je nekad bitno plus što se opet pravi problem a šta ako ventil ispusti višak pritiska ili ako cev malo propušta. Gde će to otići?
Nemoj u mene, ne u mene!!! Ne, no ću u sebe??
Imao sam priliku da vidim mnogo auta sa ugradjenim gasom napolju i nijedna boca nema nikakvu zaštitu.
Danas mi je bio Reno Kango pa me podsetio, on ima fabričku ugradnju gasa onu pravu fabričku na traci uradjeno.
Ima toroidnu bocu odole. Svetski montirana instalacija i svetski montirana boca. Boca je naručena za taj auto i ima uške za pričvršćivanje na nosačima na vozilu. Ima ugradjen zaštitni lim na strani auspuha da se ne bi grejala.
Kolega je kupio takav auto i probao je da uradi atest boce. Mislim tog smeja te šale.
Na kraj uje završio sa homologacijom i troškovima od par hiljda evra.
Normalno nije platio ali sam imao čast i privilegiju da m ida nekog tipa iz BG-a na telefon koji mi je govorio kako treba da stoji ventil kontra od auspuha i kako taj lim trte mrte i sl...
Ja tada nisam video bocu al ism 100% znao da Reno ne bi stavio tako šupački bocu da niej bezbedno.
Kad je doterao auto video sam da sam u pravu, kako rekoh za primer.
Zamenjena je ta boca za "domaću" sa homologacijom, zamenjen ventil takodje, zamenjena cev da bi bila bakarna i imala ebenu spiralu.
I??? Šnjofa.....treba lim ali... te hermetički, te nije hermetički te...
Mislim mogu oni da izmišljaju toplu vodu i rupu na saksiji ali ja neću da učestvujem u tome. Nek zezu tatu njinog.
Comment