Potebna mi je pomoć vezana za Bardolini auto gas. Naime prije mjesec dana kupio sam Ford Mondeo 1,6 16V Zetec sa ugrađenim Bardolini sistemom auto gasa (negdje u Beogradu 2008g.). Živim u Gradišci Republika Srpska, BiH i na našem područiju nema nikoga ko radi sa tim proizvođačem. Imam kolegu koji se bavi ugradnjom Lovato sistema i koji mi je zamjenio filtere ali nismo mogli da pristupimo kompjuteru da bi izvršili podešavanja. Potreban nam je pinout za priključenje (konektor je sa četiri pina dosta sličan konektoru iz računara za flopi disk) i da li je potreban poseban interfejs ili može i onaj za Lovato??Mjerili smo sa instrumentom i imamo napone oko 5V a kod ostalih je 12V + pinovi za podatke!!??
Drugi problem mi je vazan za prebacivanje sa benzina na plin. Naime prilikom prebacivanja dolazi do "gušenja" dok ne prorade sve dizne. Kolega mi je objasnio da je vjerovatno podešen da otvara dizne sa zakašnjenjem jednu po jednu pa to u gradskim uslovim vožnje baše zeza. Kad prebaci na plin auto radi bez problema tj. ne gasi se, vuče itd. Ustanovili smo da mi neradi ni protokometar tj, čim ga priključimo počinje da guši motor kad se poveća broj obrtaja.
Unaprijed vam se zahvaljujem na pomoći
Milenko
Drugi problem mi je vazan za prebacivanje sa benzina na plin. Naime prilikom prebacivanja dolazi do "gušenja" dok ne prorade sve dizne. Kolega mi je objasnio da je vjerovatno podešen da otvara dizne sa zakašnjenjem jednu po jednu pa to u gradskim uslovim vožnje baše zeza. Kad prebaci na plin auto radi bez problema tj. ne gasi se, vuče itd. Ustanovili smo da mi neradi ni protokometar tj, čim ga priključimo počinje da guši motor kad se poveća broj obrtaja.
Unaprijed vam se zahvaljujem na pomoći
Milenko
Comment