Bardolini pinout

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Bardolini pinout

Potebna mi je pomoć vezana za Bardolini auto gas. Naime prije mjesec dana kupio sam Ford Mondeo 1,6 16V Zetec sa ugrađenim Bardolini sistemom auto gasa (negdje u Beogradu 2008g.). Živim u Gradišci Republika Srpska, BiH i na našem područiju nema nikoga ko radi sa tim proizvođačem. Imam kolegu koji se bavi ugradnjom Lovato sistema i koji mi je zamjenio filtere ali nismo mogli da pristupimo kompjuteru da bi izvršili podešavanja. Potreban nam je pinout za priključenje (konektor je sa četiri pina dosta sličan konektoru iz računara za flopi disk) i da li je potreban poseban interfejs ili može i onaj za Lovato??Mjerili smo sa instrumentom i imamo napone oko 5V a kod ostalih je 12V + pinovi za podatke!!??
    Drugi problem mi je vazan za prebacivanje sa benzina na plin. Naime prilikom prebacivanja dolazi do "gušenja" dok ne prorade sve dizne. Kolega mi je objasnio da je vjerovatno podešen da otvara dizne sa zakašnjenjem jednu po jednu pa to u gradskim uslovim vožnje baše zeza. Kad prebaci na plin auto radi bez problema tj. ne gasi se, vuče itd. Ustanovili smo da mi neradi ni protokometar tj, čim ga priključimo počinje da guši motor kad se poveća broj obrtaja.
    Unaprijed vam se zahvaljujem na pomoći
    Milenko
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

ima neki software ako je taj model : http://www.autogas-sipecar.com/el/pr...i-obd-software
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Bardolini pinout

Softver sam pronasao odmah, ima prevod interfejsa i na srpski ali sa standardnim interfejsom neće da komunicira sa ECU od auto gasa. Inače prvo sam mislio da je Bardolini italijanska firma ali je ustvari Bugarska. Njihov zvanični sajt je http://bsm-bg.com/#/en/Home/ imaju svu dokumentaciju za postavljanje ali nema pinout-a prema interfejsu.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Moraš imati interfejs, može taj Lovatov ili bilo čiji pošto su svi manje više isti samo je problem rapored. ne znam raspored, imaš na forumu par tema oko pravljenja interfejsa i rasporeda pa potraži.

Bitno je da utvrdiš koji plus na strani ECU-a i da ga upariš sa plusom na strani interfejsa, da ne spališ nešto. ostalo "pogodiš" ... Najlakše je ako imaš interfejs koji radi i na čemu radi pa na osnovu toga znaš koje je šta na interfejsu.
        Ako se niko ne javi ko je radio bardolini bar da počneš nešto
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Na ECU smo pronašli +5V i - ostala dva pina bi trebali da su RXD i TXD ali neće da radi sa tom kombinacijom. Mjerli smo napone na Lovato pinout-u i tamo je 12V što je koliko vidim normalan napon za napajanje interfejsa.
          Hvala na odgovoru

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

Ja sam radio Bardolini poprilicno davno i sada nemam interfejs, koliko se secam interfejs za njega ima samo tri zice. Kolege koje su upoznate sa problematikom elektronike ce te dalje uputiti u kom pravcu da se kreces. Nadam se. Inace izvanredan sistem, ima automobila koji su presli po 200k sa redovnom zamenom filtera.
            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• pjetar
              CBC Početnik
              • 27.01.2014
              • 2
              • Banja Luka
              • Škoda Fabia 1.2

Jeste da je tema prilično stara, ali u njoj sam pronašao problem koji i mene muči, korisnik je napisao u prvom postu da je imao velikih problema sa zagušenjem prilikom prebacivanja sa benzina na gas, pa me zanima (naravno ako još uvijek ovo čita) da mi javi da li je i kako taj problem riješio. Ja isto imam ugrađen Bardolini, i muku mučim sa istim problemom već neko vrijeme...
              Zahvalan za svaku pomoć
              Pozdrav svima

Comment

• kan
                CBC Početnik
                • 09.05.2014
                • 8
                • Gradiska
                • Ford Mondeo 1.8 16v

Nakon nekoliko majstora za plin koji su mi napravili više štete nego koristi sa jednim sam došao do rješenja koje je toliko banalno ali rješilo problem. Kablovi od 3 i 4 dizne su bili zamjenjeni (probaj samo otkačiti konektore i zamjeniti mjesta) i to niko od prethodnih majstora nije primjetio niti je probavao(rješenja tipa ne valja rail, membrane na raspinjacu, elektronika, dizne i svašta nešto samo da su uzmu pare i onda ti kažu nevalja to ništa treba novi sistem). A prije toga sam sam napravio interfejs po šemi sa neta (pronašao na nekom bugarskom sajtu) jer ga niko u okolini nema. Nadam se da nisam previše zakasnio sa odgovorom

Comment

Working...
                X