Potreban savet u vezi štelovanja lade nive 17i euro 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Jeronimo,
    Nadji NGK ekvivalent za tu Bosnu sto oni stavljaju kakve ruske svecice. Sta Rusi znaju o svecicama. Uradi isto sto i ADA i videces rezultat. Nema Lada takvo dobro paljenje da moze da je zazor 1,1 i vise mm. Ne verujem da je to dobro ni za benzin a kamoli za gas. Moze oni da pisu sta god hoce. Posebno sumnjam u kvalitet originalnih fabrickih kablova. Ako ne mozes da nadjes zamenu napisi nam Bosninu oznaku ili rusku originalnu pa da nadje neko od nas ovde sa foruma. Na kraju krajeva moze da se ostavi veliki zazor ali se on prosiri na kriticni posle 5000 km
    a ko jos kontrolise svecice na toj maloj kilometrazi. Ako bi uzeo recimo V line NGK pa stavis zazor na recimo 0,9 pa probas. Po svoj logici bi to trebalo tako da sljaka dobro i na gas. Ako nece na gas onda smanjis na 0,7-0,8mm. Uostalom majstori za gas mozda imaju iskustva sa tim autom mada je jos ipak nov. Svaki majstor kad pogleda ispod poklopca zna sta treba. Prepozna se kvalitet delova koji su vazni za paljenje

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

ada12

pazi oupste nije bitan model svecica da bi probao ono sto sam ti rekao! samo smanji zazor!!!! uradili smo jos nesto ali cu ti reci private! i pazi ako su ti originalni kablovi oni su plasticni! bolje daj pare na silikonske kablove nego na svecice!
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Znas kako je Ada. Meni je taj auto nepoznat totalno. Secam se samo kako je bilo pre i otuda sam skeptican.Medjutim, ipak pise Euro3 pa rekoh mozda su nesto poboljsali posto bolji kablovi nisu tako skupi a osnovni su uslov za sve. Naravno, ako su oni plastikaneri sto znamo od ranije to je onda horror. Treba to sve zameniti i da se zna sta se dalje radi. Tacno je da za kratkotrajnu probu nije vazna svecica vec samo njen zazor a da su kablovi UVEK vazni

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

ada12

iskreno ni ja nisam najbolje upoznat sa tim ali je komsija uzeo novu 110 sa euro 3 motorom i sve je rusko klasicno znaci plasticno a jedino ako se nevaram katalizator racunar i nesto elektronike je bosh inace sve ostalo ti je jasno! nevredjam nikoga da nepomisle odma da nesto nabacujem !!!! Inace rusi koliko sam gledao statistiku u svom pogonu prave 98% delova! znaci skoro sve rade sami!!!!!
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Uh,
            ako je tako onda bi sigurno promenio kablove posto se radi o LPG i da me Bog vidi bar 100 000km. Nije to sto dukata mada ne znam kako trenutno stoje stvari sa tim na SCG trzistu. Kod nas je recimo onaj plavi metalni Beru od 6-8 evra komad zavisi od duzine. Ima jedno desetak duzina pa biras sta ti otprilike odgovara. To je malo prakticnije i univerzalnije nego setovi za odredjene modele auta.

Comment

• jeronimo
              CBC Senator XXL
              • 27.10.2005
              • 390
              • beograd
              • ваз 21214-20

U fabrickoj knjžici piše velikim masnim slovima na karburatirske motore -svećice sa zazorom 0.7 do 0.8 a na motore sa sekvencijalnim ubrizgavanjem 1.1 do 1.15. motor samo liči na one stare ima hidraulične venile, čip bobinu i nema razvodnik paljenja nego ima čitač položaja sa radilice. inače na autu se upšte ne štedim ngk sam plaćao 3 evra po komadu kablovi su silikonski. ona sada radi dobro na plinu ali mi je pravila probleme kad je vratim na benzin.sada kad je zahladnelo to se sve manje primećuje a pašu joj i neke beru svećice neznam napamet oznaku i one imaju baš 1.1 zazor. a ruske koje su bile do prvog servisa, ako mi verujete bolje izgledaju od ngk al nit znam cenu nit gde mogu da se nabave
              prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Uros Piperski
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2005
                • 2978
                • Beograd

U knjizici ti pise i da je pogonsko gorivo BENZIN, a ne TNG pa opet nije tako. Zato smanji zazor na svecicama

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Eto,
                  Uros vozi Nivu pa zna.

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

ada12

da ali je njegova eko 2 ako se nevaram!

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Cinjenica je da su bas zbog euro norme 3 oni i povecali zazor da bolje sagoreva ali sta je drugo uradjeno to mi ne znamo. Ako su vec ostavili one kablove od pre ko da veruje da je nesto uopste ozbiljno radjeno u vezi paljenja a mozda ustvari jeste. Bilo kako bilo ne treba veci zazor za gas od 0,8 ni slucajno. I to je pitanje koliko ce sigurno paliti bas svaki put. Nista ne vredi prica, nego samo da se proba. Tacno je i to da NGK "V" nisu bas tako trajne i da se oni spicevi relativno brzo istupe ali je dobar kompromis sto se tice cene, nema kopija, i NGK je posebno poznata po visoko kvalitetnom izolatoru sto ne mogu bas svi da se pohvale. Ja sam siguran (nisam probao) da bi V mogla da traje jedno 30 000km. Sta vise kad je to obicna svecica bez plemenitih metala?

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

ada12

sto se tice cena kablova mada neznam da li je to ovde ta tema i kod nas su toliko bosovi mada su od 4 do 10 ? po komadu! a video sam u bg-u i ngk kablove znam da su isli cak i do 30? po komadu!!!!

Comment

• jeronimo
                          CBC Senator XXL
                          • 27.10.2005
                          • 390
                          • beograd
                          • ваз 21214-20

znam ljudi svećice i jesu 0.8 i prešle su 4000 km. sada je zazor verovatno malo veći ali problem nije na plinu već na benzinu

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

ada12

zameni mikser i probaj tu varijantu sa zicom sto sam ti rekao~

Comment

• jeronimo
                              CBC Senator XXL
                              • 27.10.2005
                              • 390
                              • beograd
                              • ваз 21214-20

kakav je taj drugi mikser? veći prečnik šta li je?

Comment

• ada
                                CBC Senator XXL
                                • 04.06.2005
                                • 2375
                                • Novi Sad
                                • Svasta nesto

ada12

mislim da je manji!!!!!

Comment

Working...
                                X