Fiat Brava 1,4 12V 59kW dimenzije toro boce

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovans
    CBC Član
    • 14.09.2009
    • 37
    • Vrsac
    • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Odg: Fiat Brava 1,4 12V 59kW dimenzije toro boce

Boca unutra a multiventil dodje spolja ? Sta dihtuje izmedju lima patosa I nosaca multiventila na boci. I kako se zasticuje multiventil ? Da li se stavlja ona plasticna okrugla kutija ili … ?

Na slici je primer nepravilno postavljenog multiventila (boca unutra, multiventil spolja) koji sam pronasao na netu. Da li je na slici nepravilno to sto je multiventil spolja ili je nepravilno samo sto nema plasticno kuciste ?

Ovo pise na netu uz sliku:
    Multiventil torusne boce montiran na spoljašnjem obodu rezervoara sa spoljne strane kućišta rezervnog točka – ispod patosa vozila. Nema zaštite armature
    (silikonsko kućište protiv kamenja i dejstva rđe).

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Nepravilno je to što nema zaštitnu kutiju, MV koji se tako montira ima svoju zaštitnu kutiju. Dihtuje šta, pa upotrebi maštu čime bi zatvorio otvor oko grla boce koji si napravio...
      Ako još jednom napipšeš poruku sa debelim velikim slovima i okačiš sliku na onaj virus bananu, zatvoriću ti temu a tebe obrisati.
      Koristi neki drugi za slike koji ne otvara 10 prozora.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• jovans
        CBC Član
        • 14.09.2009
        • 37
        • Vrsac
        • PEZO 307 1.6HDI 90ks

1. Gde sam I kada pisao debelim I velikim slovima ? Molim te da mi nevedes zbog toga sto je debelim slovima napisan samo naziv iznad one dve toro boce, a to je tako zato sto sam samo prekopirao naziv sa neta koji je bio iznad tih boca. A velikim slovima nisam pisao nigde !!!
        2. A onaj virus banana upravo sam otvorio sliku I otvori se samo jedan prozor (ne otvara se 10 komada) I ne znam da li je virus ili nesto drugo. A I nisam ni znao da se bilo sta otvara do sada !!! Ako se otvara instaliraj Pop up blokator. A ja vise necu koristiti taj sajt.

Pozdrav

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Re: Fiat Brava 1,4 12V 59kW dimenzije toro boce

ne otvara se 10 komada jer sam izmenio, izbacio bananu i stavio na postimage.

Kada kliknes da dodas novi post, iznad editora imas link za dodavanje slika pa mozes to koristiti.

i samo opusteno, bez nervoze.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Što reče kolega bez neuroze, i ja sam neurozan... Prepravio sam ti sve poruke da budu normalne zato nema debelih slova a u ovoj poslednjoj ima ili ti ne gledaš isti forum kao i ja. Ili samo tebi forum ubacuje font color black font size 3 ?? ili kopiraš pitanja sa nekog drugog foruma gde to ima ubačeno već.

Nije bitno, 99% ljudi nema popup blokator i ne zna da ga namontira i to nije tema ovog foruma ili ove teme, tu si da ti pomognemo pa prema tome saradjuj. Vidiš da jedini ja iako smatram da to nije posao za nekog ko nema elementarno znanje o tome želi to sam da uradi, saradjuem.

https.autogas.rs

Comment

• jovans
              CBC Član
              • 14.09.2009
              • 37
              • Vrsac
              • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Zbog cega mislis da nemam elementarno znanje I po cemu si to zakljucio ?
              Da se predstavim. 1975. sam godiste, Imam 15 godina radnog staza I po struci sam Diplomirani inzenjer za upravljanje tehnickim sistemima –odrzavanje masina (masinski smer). Od 2001.god. sam se vozio na gas sa Kadetom u kojeg sam licno ugradio ceo system mada u zivotu nisam nigde video kako je ugradjeno ili kako se ugradjuje niti sam se provozao sa nekim autom na gas. Sve sam informacije sakupio iz casopisa I sa interneta. Na Najlonu sam kupio uredjaj, ugradio ga, sipao plin I pronasao nekog majstora koji je tek poceo u gradu da ih ugradjuje I kojeg sam zamolio da cisto pogleda da li je sve dobro montirano kako bi prosao atest. Samo sam benzinski ventil prebacio sa motora na sasiju (da sam bolje razmislio znao bi da ne treba na motor) I prosao atest u Vinci bez problema. Posle toga sam kupio havarisan BMW 318 kojeg sam licno namestio ali je bio bez plina, pa Pezo 205 radio sam mu motor licno ali isto bez plina, sada Brava isto bez plina i resio sam da ovome ugradim. A na Kadetu ne postoji nesto sto nisam radio, od limarije par puta, kompletnog farbanja, motora par puta itd……
              Valjda si zakljucio da umem I da razmisljam, a umem I da uradim.
              Sto se tice debelih slova, ne znam, prvo napisem tekst u Word, Times New Roman, font 12 (nije podebljano, pa ga onda prekopiram na sajt.
              Reci mi ako si raspolozen iz koje su institucije atestiranci koji nece da puste sa toro bocom-unutrasnje punjenje ? Danas mi je kazao kolega sa Fiat club da su njega iz AMSS pustili sa Fiat Bravo bez problema, a bio je nedavno.

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Bilo koja institucija nece da pusti izmestanje rezervoara, ni ja ne bih pustio izmestanje rezervoara, smatram da srpski majstori nisu pametniji od italijanskih (nemackih, japanskih...) inzenjera.

Ne razumem zasto si uopste pitao kad sve znas. Mogao si da razmislis...
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by jovans View Post
                  Zbog cega mislis da nemam elementarno znanje I po cemu si to zakljucio ?
                  Da se predstavim. 1975. sam godiste, Imam 15 godina radnog staza I po struci sam Diplomirani inzenjer za upravljanje tehnickim sistemima –odrzavanje masina (masinski smer). Od 2001.god. sam se vozio na gas sa Kadetom u kojeg sam licno ugradio ceo system mada u zivotu nisam nigde video kako je ugradjeno ili kako se ugradjuje niti sam se provozao sa nekim autom na gas. Sve sam informacije sakupio iz casopisa I sa interneta.

Sto se tice debelih slova, ne znam, prvo napisem tekst u Word, Times New Roman, font 12 (nije podebljano, pa ga onda prekopiram na sajt.

Reci mi ako si raspolozen iz koje su institucije atestiranci koji nece da puste sa toro bocom-unutrasnje punjenje ? Danas mi je kazao kolega sa Fiat club da su njega iz AMSS pustili sa Fiat Bravo bez problema, a bio je nedavno.
                  Prvo za slova, ako ti je zmija naočarka odnela naočare onda ne vidiš da su jedino tvoje poruke drugačije od ostalih. Svaki forum ima svoj editor a ovaj koji je nagori na svetu ima najbolji editor, zato sam se i primio na njega Tako da nema potrebe da pišeš u Wordu itd...

Plinadžija je već odgovrio a ja sam ti davno odgvorio to isto da se slikaš sa atestircem i odmah odeš psole ugradnje na atest kod njega. Možda to tebi deluje neozbiljno ali to je suva činjenica, kao drenovina.

O znanju, pošto sve saznaš preko interneta i od kolege koji nije imao problema ne vidim zašto bi se dalje raspitivao...
                  Da se i ja pretstavim. Imam 55 godina, radim taj gas evo već 10 godina kao isključivu delatnost, nagledao sam se svakakvih auta, atestiraca, mušterija i sistema itd... To mi daje veliku osnovu da sa priličnom preciznošću pogodim ko ima pojma a ko ne. Mnogi majstori mehaničari koji imaju predispozicije po struci za šarafanje rade taj gas i veruj mi nemaju pojma pa je zato ovaj forum pun poruka što tebe znači u tom smislu sa tvojih 15 godina bilo kog posla sem ovog ne čini nimalo pogodnijim za kandidata koji zna,

I ako ti nije jasno još jednom, sa tvojim slovima (samo klikneš na slova koja želiš a onda gore izabereš veličinu i boju )

Po svim našim saznanjima (majstora) pomeranje rezervoara ne sme da bude, ako neki atestirac to radi, onda radi zato što je i njima stao posao i naprasno je promenio mišljenje.

https.autogas.rs

Comment

• jovans
                    CBC Član
                    • 14.09.2009
                    • 37
                    • Vrsac
                    • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Daj coveku vlast da vidis kakav je:
                    "Prvo za slova, ako ti je zmija naočarka odnela naočare onda ne vidiš da su jedino tvoje poruke drugačije od ostalih."
                    "Da se i ja pretstavim. Imam 55 godina, radim taj gas evo već 10 godina kao isključivu delatnost, nagledao sam se svakakvih auta, atestiraca, mušterija i sistema itd... To mi daje veliku osnovu da sa priličnom preciznošću pogodim ko ima pojma a ko ne." (nisi me ni video, razmenio si par reci i ustanovio da nemam pojma ? a postavio sam pitanje kako da montiram bocu a da prodje atest, znaci za to je potreban neko iz prakse ko je upoznat sa konkretnom problematikom, i ugradjujem bocu kod sebe pa je i normalno sto ne znam jer ne radim to svaki dan. Ako nesto ne znam normalno je da pitam !!! PA OVDE I PITAM !)
                    "Ako još jednom napipšeš poruku sa debelim velikim slovima i okačiš sliku na onaj virus bananu, zatvoriću ti temu a tebe obrisati."
                    "Vidiš da jedini ja iako smatram da to nije posao za nekog ko nema elementarno znanje o tome želi to sam da uradi, saradjuem. "
                    "i ne pravi više ta slova debela i velika, vide svi i bez toga..."
                    "I ako ti nije jasno još jednom, sa tvojim slovima"

Ovo iznad je sto se tice kulture govora i pisanja, a sto se tice velikih slova znam da ih nisam sigurno koristio (mozda su to bila mala slova ali veci font, ali to sigirno nisam video da je vece nego na ostalim porukama). A i sto se tice debljine slova ne vidim da su deblja od svih ostalih. Znaci, nisam pisao ni velikim slovima, ni debelim slovima a ti si hteo odmah da me obrises da sajta. Jedino sto su slova vise crna i ne vidim neku gresku u tome.
                    Sto se tice slika, mogu da postavim samo preko imagebanana zbog toga sto mi na imagesheck ne otvara neke prozore (fali mi neka instalacija u komp) a za ostale slikazakacaljke ne znam.

Ono za atestirca je dobar predlog
                    "Da ne bi mislili puno sačekaj nekog atestatorca, muvaju se ovudfa ili odeš-nazoveš najbliži atest i pitaš."
                    samo malo nekulturno "muvaju se ovuda".
                    Kao drugo kod mene u gradu nema atestiraca i dolaze ovde u AMSS jednom mesecno, tako da tvoj predlog ne pije vodu.

Nigde nisam spominjao da cu pomerati rezervar pa ne treba o tome ni polemisati. Ventil spoljno punjenje kao na Golfa ne moze. Razmisljam se o varijanti toro boca unutrasnje punjenje ali da onaj deo lima u lezistu tocka koji ima ulegnuce poravnam. Da isecem tankim kamenom (mala brusilica) kao na slici po zelenoj liniji, izdignem-poravnam sa ostalim delom i zavarim iseceni deo. Tako da bi dobio i vise prostora nego kada bi spustio rezervar za 2cm. Pa atest ako prodjem prodjem.

Evo, kolega kaze da je prosao atest pre mesec dana sa spustenim rezervarom:
                    Code:
                    http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=14808&st=60

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

Re: Fiat Brava 1,4 12V 59kW dimenzije toro boce

ne vredi.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Čisto da ostane nedorečeno...

Ispravan i jedini tačan odgovor na tvoju dilemu je idi do tamo gde ćeš vršiti atest i pitaj. Sve tvoje ideje ne vrede ništa ako na kraju on kaže ne može.

Poravnao, neporavnao i šta god, naći će ti da si savio cev za više od 90 stepeni, pod manjim radijusom nego što sme itd...
                        Time je tema okončana dobio si dobar odgovor.

Kad se upuštaš u seciranje mene a to svi rade koji su pametnjakovići i nemaju tri čuke sa životom ali znaju da pametuju svima... Neko kao tehnički obrazovan kako se predstavljaš, treba da nauči više od pisanja u Wordu, to nije jedini editor, ima ga i ovaj forum, nije baš kao WORD ali je sličan. Treba da znaš da čitaš uputstva, trebaš imati malo percepcije za okolinu, proširen vid da bi ugledao iznad editora

>>>>>KLIKNI OVDE DA DODAŠ SLIKU<<<<<

Radi i ovde a nije Word, da se razumemo, nije problem i sramota ne znati, sramota je ne pitati (nisi pitao ti znaš da nisi pogrešio i sve je ok) i sramota je svoje neznanje promovisati kao vrlinu a kritiku prihvatati kao napad na ličnost.
                        Da sam hteo da te obrišem uradio bih to odavno, samo sam hte oda tvoje poruke ne štrče u odnosu na druge.

U srednjem redu editora na kraju sa desne strane (to je onaj pravougaonik gde kopiraš tekstove iz Worda) ima dugme kao oblačić, kad označiš neki tekst mišem (ono plavo) klikneš na njega i uokviri ga da bi lakše pratio itd..
                        Gore ispod dugmeta Forum negde sa desne strane u zavisnosti koju temu gledaš ima dugme FAQ.
                        Eto

Ijao sad tek vidim, ima Neša da nas tuži za link koji si postavio

https.autogas.rs

Comment

Working...
                        X