prekidac za auto gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slavke1
    CBC Član
    • 31.07.2009
    • 17
    • beograd

prekidac za auto gas

Stalno baguje, sad sve cesce.
    Dam kontakt drugi put za redom, i vec led na prekidacu ne svetle, i mora proci dan da bi se odbagovao. Ili om metrom ispitam el. komponente na njemu , i proradi normalno.
    Prekidac je 096meco.

Sta bi mogao da bude uzrok? Citao sam ja da ovi prekidaci brljave, ali isto tako ,i da drugi modeli(marke) prekidaca takodje brljave. Ima li resenja, ili novi, i koji, gde posto.
    Impuls je na - bobine.
    Attached Files
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

baci ga u kantu i stavi nov prekidac...

Comment

• slavke1
      CBC Član
      • 31.07.2009
      • 17
      • beograd

A, koji prekidac je dobar? U Novom Sadu, gde da kupim, osim Najlona?

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Svuda su najlonski. Taj je rekao bih tamona in3, uzmi isti takav i zameni.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• slavke1
          CBC Član
          • 31.07.2009
          • 17
          • beograd

Mislim da je ovaj landirenzo 096MECO. A, uzeo bih taj tamona, cuo sam da je ok. Nije mi problem da prevezem zice, posto konektor verovatno nije isti.
          Hvala.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Originally posted by slavke1 View Post
            ... om metrom ispitam el. komponente na njemu , i proradi normalno.
            Da li su sličice tvog "problematičnog" prekidača? Izgleda kao nov. Moguće, da se radi o hladnom lemu, pa bih prelemio sve spojeve elemenata. I proveri ispravnost kondenzatora, jer su oni, zbog promene kapaciteta preko granica tolerancije, najčešći uzrok neispravnog rada el. sklopova.

Comment

• slavke1
              CBC Član
              • 31.07.2009
              • 17
              • beograd

Merio sam napon na pinovima konektora za prekidac.Crvena +12v sa bobine, kada dam kontakt, ili nema 12v, ili brljavi manji napon.
              Prekidac sam zatim direktno prikljucio na adapter,i radi koliko god da ga akam i drndam iskljuci-ukljuci.(sto se tice =12v,i mase)
              Lampice svetle, a crvena namiguje, e sad bi trebalo da ga inputom - prebacim na plin. Medjutim ja kad prikljucim signal kontakt(- sa bobine) na minus adaptera nece relej da cakne.Kako da ga pobudim da prebaci na plin.
              Mogu li +12v kontakt da nadjem negde drugde, a ne sa bobine. Takodje na benzin jako lose radi, jedva-ne moze da ide, motor klikce kad pokusavam da dam gas. Pumpa benz nova, filter takodje. Na plin radi super.
              Moze li biti do bobine?

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Jel to lada riva 1300? Ne, mora da je daewoo takooma, u stvari sigurno je mercedes 124-vorka...Jel ma ovaj forum pravila ili da dizemo ruke od nagadjanja kome sta fali...

Comment

• slavke1
                  CBC Član
                  • 31.07.2009
                  • 17
                  • beograd

Ford Scorpio 2.9 i
                  pozdrav

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Merio sam napon na pinovima konektora za prekidac.Crvena +12v sa bobine, kada dam kontakt, ili nema 12v, ili brljavi manji napon.
                    ... Takodje na benzin jako lose radi, jedva-ne moze da ide, motor klikce kad pokusavam da dam gas.
                    Moze li biti do bobine?
                    Otkači +12V sa bobine, jer je neispravan prekidač - ili bobina, pa vidi, kako radi na benzinu!

Ako na benzinu i dalje loše radi, prvo sredi benzin, pa tada plin. Moguće, da bobina probija.

Comment

• slavke1
                      CBC Član
                      • 31.07.2009
                      • 17
                      • beograd

Ako na benzinu i dalje loše radi, prvo sredi benzin, pa tada plin. Moguće, da bobina probija.[/QUOTE]

Ovo me zanima , ako radi dobro na plin , da li je moguce da zbog bobine ne radi dobro samo na benzin?

Comment

• slavke1
                        CBC Član
                        • 31.07.2009
                        • 17
                        • beograd

Ej, resio sam prekidac tako sto sam uzeo +12v kontakt sa drugog mesta ,i radi normalno bez problema.(do zice nije -pregledano)
                        E sad, sto je sa bobine +12v kontakt izgubio pravi napon, nije mi jasno , na plin radi dobro, na benzin brljavi jako.
                        Ako je moguce da je bobina, kazite, prebacite me na temu ,koja to pokriva,ili upozorite na pravila...
                        Nije mi logicno da na plin radi bolje nego na benzin , posto svi kazu da kad je struja u automobilu problem ,bilo kablovi, svecice, ili bobina, tada radi bolje na benzin nego na plin.
                        Kod mene je obratno.
                        Mozda su se dizne zacepile?

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

Ako na bobini imas manje od 12v imaces i slabiju varnicu, idi kod elektricara da pregleda napajanje bobine, kad to sredis ici ce jos bolje na plin. Ako na benzin radi lose a na plin dobro znaci da je problem sa sistemom ubrizgavanja benzina. Pored svih mogucih problema sa ubrizgavanjem benzina jedan moguci je lose podesena smesa na plin i "zabrljavio" benzinski ECU. Bez reseta kompjutera ne mozes napraviti ispravnu dijagnostiku.
                          Ako neko zna kako se najlakse resetuje taj ECU napisace, verovatno.

Comment

• slavke1
                            CBC Član
                            • 31.07.2009
                            • 17
                            • beograd

Hvala , na odgovoru.
                            Bas sam pre par dana zamenio instalaciju na tom fordu. RAdio je , i pre isto na benzin, i na plin. Cak sam napravio i "star" tester, koji je jedini moguci sistem za dijagnostiku na tom modelu. Nema greska. Jedino sto mi pada na pamet je slicnost rada ,kada mi je crkavala stara bobina, ili da su se dizne zacepile.
                            Ali onda kada sam zamenio bobinu ,posle je radio dobro neko vreme.
                            Da li je moguce da su se dizne toliko zacepile.
                            pogledacu i napajanje bobine.

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Da li je moguće, da su se dizne toliko začepile?
                              Mogao si, da napišeš i godište scorpia! Pošto je nedavno bilo sve u redu ne bih tipovao na dizne, već na moguće nečistoće u sistemu napajanja gorivom - benzinom. Ponekad, to rešava WIN`s injection cleaner (for petrol), a čišćenje rezervoara i instalacije zasigurno.

Proveri napon accu, nakon što prenoći, pre prvog startovanja (btw. koliko je star accu?). Mora biti iznad +12V.

Koliki je napon na bobini nakon starta motora? Ako je iznad +13.5V to je u redu, ali bobina može biti neispravna i da VN (visoki napon) varira, usled probijanja izolacije između namotaja. To rezultira manjim VN, što se više oseti na benzinu, nego na gasu. Ako možeš, probaj sa drugom ispravnom bobinom. Ili, kod autoelektričara, koji ima odgovarajuće merne instrumente.

Comment

Working...
                              X