Pokretanje motora na gas: da ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

da dodam
    pade mi na pamet,posto se inace isparivac greje spolja toplom vodom u slucaju nuzde.
    da bi naj elegantnije resenje da se na kuciste isparivaca sa "vodene strane" kucista zalepi grejac za retrovizore . da odradi to pocetno blago zagrevanje isparivaca,taman koliko da ne smrzne u nekim jako hladnim danima.
    najlakse za instalaciju a i nista se ne remeti.
    ne znam da li bi bio dovoljan za tu namenu,ali pokriva vecu povrsinu sto je mozda vaznije.
    eto raznih ideja,pa ko je dokon ili zivi u Sibiru.. izvolte
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Diplomirani Duduk
      CBC Član
      • 21.06.2013
      • 29
      • Smederevo
      • -

Originally posted by Franjo View Post
      Inače, tema je slična onoj sa HHO, ali konkretnija. Sve u svemu, ne vredi truda.
      Mislim da upoređenje sa HHO nema ni najmanje smisla jer ovde nema nikakvih tvrdnji da se iz ničega stvara nešto.

Vozio sam auto na plin i bio sam zadovoljan njegovim tehničkim osobinama. Izludela me je legalizacija i rekao sam: ako je ne normalizuju (uproste) - nikada više! Kako sam saznao baš ovde, legalizacija je veoma blizu normalnom postupku. Znači sada plin dolazi u obzir.
      Jedina stvarna zamerka je bila potreba za prilično velikom količinom benzina jer je u letnjem periodu dosta isparavao. Tako je potrošnja benzina izgledala znatno veća nego što je stvarno.
      Moj je auto automatski stratovao na benzin i automatski se prebacivao na plin. Znači nisam mogao da ga nateram da se pokrene ako nema benzina - ili bar ja to nisam znao.
      Zato mi se dopada ideja da se koristi samo plin.
      Nisam znao da propis zahteva ispravnu instalaciju za benzin i to je jedina prepreka da se sasvim odreknem benzina ako je to moguće.
      Hvala svima na odgovorima.

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by Diplomirani Duduk View Post
        Grejač postoji imao sam ga u rukama. Ne znam tačno kolika mu je snaga. Prečnika je poput olovke a dužine oko 4 cm. Serija je rađena po narudžbini i pronalazač tvrdi da je jako dugotrajan - da će nadživeti auto.
        Naravno, to još nije dokazano jer patent ne postoji dovoljno dugo.
        Nisam znao da zakon ne dozvoljava isključivo korišćenje plina. Obzirom na moje kretanje rado bih se odrekao benzina.
        Hvala svima na odgovorima!
        Mislim da Scenic to ne bi podneo...Lada Riva je idealan automobil za rad samo na plin.
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
        X