Zna li neko gde naci ovu spravicu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragan
    CBC Veteran
    • 18.09.2005
    • 184
    • U blizini Novog Sada

Ja je imam,ali sam presao preko nje kolima pa ko da je i nemam.
    Salim se malo
    Ne vredi ti filter na pumpi. Stalno ces ga cistiti(posle svake 2-3 boce)a prljavstina ce ti uci u rezervoar pa ces morati kod cika Dore da ti cisti multiventil na svaka tri ili cetiri meseca.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Moj ortak je kupio polovnu pumpu u Bubanj potoku za 2k dinara i zamenio je neke gumice i sada fantasticno radi, a stavio je neki filter i nema prljavstine... Ipak smatram da je to veeeeeeliko zezanje i da postoji i mali rizik!!!!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• marek
        CBC Senator
        • 16.09.2005
        • 243
        • Beograd

Sa rucnom nema rizika, a cuo sam da su se ljudima desavale nezgode sa elektricnom.
        Inace drugar moj ima i pretace, medjutim sad posto ima vishe pumpi sve manje i manje, to je negde za selo
        Poz

Comment

Davne 86 imao sam R-4 na plin; sipao sam iz boca tzv. tekuce faze, elektricnom pumpom. Bilo je OK dok jednom nije popustio ventil na boci, mlaz plina je siknuo nekih 20 metara uvis, usred naselja; popusio sam opekotine dok nisam uspeo zavrnuti ventil na boci. Hvala bogu, nista se nije desilo ali sam rekao - nikad vise. Zasto sam presipavao iz boca - plin je bio skup a ni atest nisam onda imao. Mislim, da ne vredi.

Comment

Zašto presipavati plin iz kuhinjske boce?

1. Košta kao 23 litara plina na pumpi, a rijetko kada se može naći toliko plina u njoj jer su boce starije od 30 godina i prepune prljavštine, a oni ih pune po kilaži zajedno sa bocom. Znači, dobiješ manje plina nego na pumpi.

2. Plin iz boce je definitivno prljaviji od onoga na pumpi.

3. O sigurnosti mislim da je bespredmetno išta reći.

Comment

• marek
              CBC Senator
              • 16.09.2005
              • 243
              • Beograd

To se ranije radilo kada nije bilo plina na svakom koraku, zgodno je za one koji mnogo koriste gas npr. za grejanje ili za neke restorane, pechenje, pa kada se koriste velike boce od 35kg ponekad usled velike potrosnje ne mogu boce da se izprazne, pa tu moze da se izvuce oko 5kg ili neko u selu ko nema pumpu itd.
              Primene su razne, a po meni je rucna bezbednija, ali sve je bezbedno ako se koristi kako je predvidjeno.
              Poz

Comment

• skymobile
                CBC Član
                • 13.08.2005
                • 97
                • Sibir u Srbiji
                • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

@ malimrav
                a ti bi trebao malo da procitas sta sam ja kao pokretac ove teme napisao, pa bi ti bilo jasno sve a ne da mlatis praznu slamu....cccc.....
                When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

Working...
                X