Da li imate elektroventil na toro boci?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Uz Landirenzo uredjaj je ranije isporucivan Tomaseto MV a danas vidim da neki prodavci opreme isporucuju Emmegas MV.Posto nisam nasao na forumu opis,moze li neko da kaze kakvog su kvaliteta ti Emmegas MV-i?Cale ugradjuje konacno gas u Omegu(postavljao sam pitanja vezano za toro bocu) i vidim da mu je isporucen Emmegas MV.Kad bude gotovo,slikacu pa cu postaviti ovde.

P.S.Malo off,ali sadasnji prekidaci Landirenzo su zesci od ranijih koji i ja imam.Da li je problem da se to promeni?Valjda samo skines kutiju i utaknes novi ili?
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Uz Landirenzo uredjaj je ranije isporucivan Tomaseto MV a danas vidim da neki prodavci opreme isporucuju Emmegas MV
      I dan danas se isporucuju Tomaseto MV, a serviseri koji hoce da ustede par eura, montiraju "turcizme" tipa emmegas.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Goranp
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2006
        • 436
        • Banja Luka

Odgovor: Nisam siguran
        Sutra ću pogledati, ali vjerovatno da nemam
        Pogotovo šta Dora kaže za BRC
        Banjaluka Blog
        http://gradbanjaluka.blogspot.com
        Tattoo Picture
        http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

A ne rece niko kakvog su kvaliteta ti Emmegas MV-i?Posetio sam sajt i ne deluje lose ali...?
          Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Rečeno je više puta, druga klasa škarta. To što se ovde prodaje nije ni za baštensku prskalicu a ne za bocu pod pritiskom.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Ja ne znam cemu ovo glasanje? Kao sto rece Ivan elektricni ventil je obavezan odavno (od 2002.) i to ne samo on, nego i onaj u motornom prostoru zajedno sa filtrom tecne faze gasa (bio je obavezan i pre da bi sistem uopste mogao da radi).
              Nego sta vredi to ako je tacno da pojedini, da ne nabrajam koji, multiventili sami iznenada pocinju da pustaju gas. E zato postoji nesto sto se zove 67 01 UGRAVIRAN zajedno sa sopstvenim brojem homologacije (onih 6 cifara) pa nema laznjaka (mislim da nema). I to isto vazi odavno (od 2002.) za SVE novo ugradjene komponente samo sto ne vazi svuda a najgori su za mene majstori koji sebi dozvole luksuz da rizikuju tudju kozu ljudi (svojih musterija) koji nisu ni svesni sta eventualno rizikuju. A i ti na atestu? Pa jesam li vam ja vec pisao da oni NEMAJU POJMA O ZIVOTU? Staviti svoj potpis na tako nesto? Ratovi na Balkanu su kanda vec prosli ali neke glave jos ne vrede izgleda nista. Nije strasno tu su Kinezi da to nadoknade. Ovi zuti, cudo od naroda, sto rece Abarth (i nastavi da ugradjuje multiventile koje trenutno moze da nadje na "trzistu")
              Ne prozivam, no se salim, ali mislim da je krajnje vreme da naucimo da sebi kazemo NE i to po mnogim pitanjima a ne da cekamo da nam to neko naredi dekretom (ili pu, pu nedaj boze.....).
              Cekajte, jel je atest uopste obavezan u Srbiji ili nije?

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

E zato postoji nesto sto se zove 67 01 UGRAVIRAN zajedno sa sopstvenim brojem homologacije (onih 6 cifara) pa nema laznjaka (mislim da nema).
                Nazalost Turci i Kinezi prave sve po zelji. Od Turaka dobijam mailove, u kojima nude proizvodnju reduktorai multi ventila sa sve utisnutim imenom mog servisa i sa homologacijom po zelji. Isto tako prave i kopije multiventila EMMEGas, Tomaseto, Lovato i drugih.

Cekajte, jel je atest uopste obavezan u Srbiji ili nije?
                Jos po zakonu iz `78 atestiranje je obavezno uraditi maksimalno 30 dana od dana ugradnje. Ali ko u Srbiji zna kad sam ja (bilo ko) ugradio gasni uredjaj u auto? Mozes sam da ugradis polovni uredjaj na sred ulice i da se vozis do mile volje. Daleko si ti od Srbije prijatelju, davno si otisao odavde.

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

a bre @Dranix.... ako bi neko poceo tako da radi 100% posteno ... nista,izubio bi musterije koji bi otisli kod onog ko je jeftiniji.
                  nekaze se dzabe dobar i lud = dva rodjena brata.
                  Pa nevise svi ljudi na forumima pa da otprilike znaju ko sta ugradjuje i sta je dobro a sta lose.Visi njih 0,05 % od populacije..mozda i manje..lupam-zezam se.
                  I ima jos jedan mnogo vazan faktor.... : SVAKO ce da ti kaze da je on upravu(majstor) i da onaj drugi nije ... i kako god da onaj drugi ugradi ,onaj prvi bi ugradio drugacije.
                  I ti NEMOZES da znas ko govori istinu..sve dok se toliko ne upoznas sa materijom,da mozes da otvoris servis za ugradnju i onda ti oni nisu ni potrebni.
                  i to je tako u SVAKOM aspektu zivota.... ostaje ti da nekom verujes ,a nekom ne....

kod nas je problem sto garancija za USLUGE mnogo gore funkcionise nego garancija za KUPLJENU ROBU.
                  vidis i sam koliko ljudi imaju problema po forumu sa majstorima koji im menjaju deo po deo da bi utvrdili kvar..i NIKAD nepriznaju da su nestrucni..ali NIKAD.!
                  mozes da povratis pare za delove i ruke koje si dao..ali po principu kao sto je @DJukic jurio majstora za automatske menjace preko njiva.....mislim epopeja. (svaka mu cast..tako treba sa onima koji su barabe)
                  inace 95% "pitomijih" musterija.... plati ...zali se ...i sta ce... ode kod drugog..pa ako ima srece popravi, ako ne...sve iz pocetka.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by zoranbg
                    a bre @Dranix.... ako bi neko poceo tako da radi 100% posteno ... nista,izubio bi musterije koji bi otisli kod onog ko je jeftiniji.
                    nekaze se dzabe dobar i LUD = dva rodjena brata.
                    (
                    Ja sam dobar i LUD i polako gubim mušterije ali ne odustajem od principa ili kako treba ili nikako

https.autogas.rs

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by dranix
                      Ja ne znam cemu ovo glasanje? Kao sto rece Ivan elektricni ventil je obavezan odavno (od 2002.)
                      Glasanje je tu pola godine, a Ivan reče suprotno od ovoga gore, jer po našem zakonu nije obavezan MV sa EV.

Poll sam postavio jer dosta ljudi pojma nema šta dobija u ceni ugradnje gasne opreme, a i retko ko se seti da pita. Ovo važi za sve servise, pa i za neke ovde najčešće spominjane.
                      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

MV sa elektroventilom nije obavezan po našem zakonu, a zakon je...
                        Takav ventil je relativno dosta skuplji od običnog ali to nikog ne zanima kad pita za cenu ugradnje. Oni što ga ne stavljaju normalno ne naglašavaju da to ne dobijaju u onoj nižoj ceni.
                        Pošto je mušterija uvek u pravu, trend je da se cena opreme dovede na recimo 5 evra i da se sve ugradi za recimo 12.
                        Kad bude da majstor doplati jedno 2 evra mislim da će biti sve potaman...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Glasanje je tu pola godine, a Ivan reče suprotno od ovoga gore, jer po našem zakonu nije obavezan MV sa EV.

Dranix zivi u EU i to je propis za njih. Mi smo daleko od toga, a dobro je dok se makar ugradjuju kvalitetni multiventili, dok svi ne predju na "turcizme" .

Comment

• alexa05
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2006
                            • 1769
                            • Smederevo
                            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

S'obzirom da sam juče kod Ivana ugradio u moju suzu uredjaj za plin pretpostavljam da postoji i elektro ventil. Glasao sam za ne znam s'obzirom da pri samoj ugradnji nisam hteo da ga davim pitanjima i podpitanjima o celokupnom sistemu koji je ugradio, pa samim tim ne bih želeo da ispadnem glup i glasam o nečemu potvrdno ili negativno, a da u stvari uopšte i nisam siguran.

P.S. Suza ide fantastično Ivane, jedino mi se dešava da kod prebacivanja gas-benzin(tada na prekidaču ne svetli ni jedna lampica, jel da?) pri slabijem gasu hoće da se ugasi. Sa jačim gasom sve je OK. Da li je to normalno? SATISFIED CUSTOMER!!!
                            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Alexa, smanji doživlja, obrisao sam ti poruku. Pročitaj malo one teme iznad. Velika slova se smatraju deranjem, takodje nije uputno druge omalovažavati ako nemaš baš nekih sigurnih dokaza.
                              Takodje gledaj da pogodiš temu u kojoj ćeš pisati, ima ih mnogo i naći ćeš odgovarajuću.
                              Samo dobronamerno upozorenje.

https.autogas.rs

Comment

• alexa05
                                CBC Senator XXL
                                • 23.07.2006
                                • 1769
                                • Smederevo
                                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

OK! Prihvatam tvoje dobronamerno upozorenje i kao što vidiš prestao sam sa deranjem. Jedino mi nije jasno na koje omalovažavanje misliš s'obzirom da sam napljuvao samo kineze i turke!?
                                Pozdrav za tebe i sve koji su danas otišli u Vrbas. Želim vam lep provod!
                                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                                X